NRK Meny
Normal

Skal kjempe for VM-tittel og millioner av kroner

500 000 dollar venter vinneren av lørdagens VM for travere på Yonkers Raceway i New York. Den førstepremien kan havne hos en av de to norske deltakerne.

BBS Sugarlight

KLAR FOR VM-LØPET: Trener Fredrik Solberg ga B.B.S. Sugarlight det siste treningsarbeidet fredag før lørdagens VM i New York.

Foto: Eirik Stenhaug

Sju europeere er flydd over til USA for å kjempe mot tre amerikanere. Blant dem er to norske travstjerner, B.B.S. Sugarlight og Papagayo E. Sistnevnte er hingst og grunnet strenge karantenebestemmelser må være oppstallet på travbanen. B.B.S. Sugarlight får derimot fritt spillerom og lader opp til VM-løpet i landlige omgivelser i New Jersey.

- Nå er det opp til hesten, sier trener Fredrik Solberg til NRK etter å ha gjort unna det siste treningsarbeidet fredag.

– 500 meter med bånn pinne

Solberg mener å ha funnet fram til vinnerresepten som skal gi Norge den første VM-triumfen siden Habib og firedobbel verdensmester Ulf Thoresen sjokkerte travverdenen i 1986.

- Fire runder i rolig tempo og så 500 meter med bånn pinne, sier Solberg.

Kjøpt for 25 000 kroner - tjent 6,2 millioner

Smile hele veien til banken kan utvilsomt eierne Fredrik Solberg, Gunnar Karlsen og Knut Grønlie fra Fredrikstad som kjøpte hesten for 25 000 kroner som åring. Til nå har B.B.S. Sugarlight tjent 6,2 millioner. Hele 4.2 av dem i år. Det har ført ham som første norske hest noensinne på toppen av europarangeringen.

Med seier kan vinneren putte nesten 4,2 nye millioner inn på kontoen lørdag. Det er årets største førstepremie innen internasjonal travsport.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle følge med på dollarkursen, men det har jeg gjort etter at det ble klart at vi skulle over USA, sier Knut Grønlie.

Startliste:

1. Creatine, Johnny Takter, Jimmy Takter
2. Papagayo E, Ulf Ohlsson, Jan Waaler
3. Rod Stewart, Enrico Bellei, Jerry Riordan
4. Timoko, Bjorn Goop, Richard Westerink
5. Bee A Magician, Brian Sears, R. Nifty Norman
6. On Track Piraten, Erik Adielsson, Hans Stromberg
7. Natural Herbie, Verlin Yoder, Verlin Yoder
8. Mosaique Face, Adrian Kolgjini, Adrian Kolgjini
9. BBS Sugarlight, Johan Untersteiner, Fredrik Solberg
10. Oasis Bi, Orjan Kihlstrom, Stefan Pettersson

Siste nytt

 • Ødegaard ikke med til Tallinn

  Martin Ødegaard er som eneste spiller vraket fra Real Madrid-troppen til kampen mot Atlético Madrid i Tallinn onsdag kveld. Det tolkes som at han er på vei bort. Fra 30-mannstroppen som møtte AC Milan manglet nemlig kun Ødegaard.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag