Skal hjelpe Aksel

Olympiatoppen lover et sterkt støtteapparat rundt Aksel Lund Svindal når han kommer til tilbake til Norge.

Aksel Lund Svindal
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

For en uke siden falt verdens beste alpinist stygt i Beaver Creek, men alpinsjef Jørund Lie sier Lund Svindal vil få både fysisk og mental hjelp når han kommer seg på bena.

- Vi har trenere og fysioterapeuter som ståre klare når han kommer hjem, sie Lie til NRK.

Hva med det psykologiske ?

- Det kommer langt ut i rekka. Det er en fysisk skade han har så jeg regner med at han med det robuste hodet han har så er ikke det nødvendig, sier Lie videre.

Vant til å ta sjanser

Idrettspsykolog Britt Tajet-Foxell tror tror også Aksel Lund Svindal er sterk nok mentalt til å komme tilbake i verdenstoppen. 

Hun mener at alpinister er en type idrettsutøvere som tør å prøve igjen og som ikke mentalt blir knekt av stygge fall eller skader.

- De er risikotagere og er vant til å ta sjanser. Det er nærmest som de har et eget gen for dette og det er en del av hvordan de tenker, sier Tajet-Foxell.

Alpinsjef Jørund Li sier det fortsatt er usikkert om årets sesong er spolert, men han tror Lund Svindal er sterk nok mentalt til å være tilbake i bakkene så snart han er frisk.

- Det er nok noe medfødt og så er det måten han har drevet seg selv på, så han har fått mye erfaring på veien. Han er flink med seg selv og er også flink til å ta vvare på seg selv, avslutter Lie.

 

Siste nytt

 • Messi ute i tre veker

  Lionel Messi er ute i tre veker etter armskaden han fekk i kampen mot Sevilla i kveld, melder Barcelona.

  Klubben opplyser at Messi har brote eit bein i høgre armen.

  Dermed mister han både meisterligakampen mot Inter onsdag og El Clasico mot Real Madrid neste søndag. Kanskje også returkampen mot Inter 6. november.

  Lionel Messi
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Barcelona til topps

  Barcelona er serieleiar i Spania etter 4-2 i toppkampen mot Sevilla i kveld. Philippe Coutinho, Lionel Messi, Luis Suarez og Ivan Rakitic scora for Barcelona, Pablo Srabaia og Luis Muriel for Sevilla.

  Barcelona er eitt poeng framfor Alaves etter 9 kampar.

  Barcelona
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Messi ut med armskade

  Lionel Messi landet forkjært og hadde store smerter i den ene armen. Han prøvde å spille videre med bandasjert arm, men klarte ikke å fortsette toppkampen mot Sevilla.

  Det er ikke klart hvor alvorlig det er. Om bare en uke skal Barcelona møte Real Madrid til sesongens første El Clasico.

  Messi løp inn i ryggen på en motspiller og gikk i bakken uten å få tatt seg skikkelig for.

  Lionel Messi
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal