NRK Meny
Normal

Skal hjelpe Aksel

Olympiatoppen lover et sterkt støtteapparat rundt Aksel Lund Svindal når han kommer til tilbake til Norge.

Aksel Lund Svindal
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

For en uke siden falt verdens beste alpinist stygt i Beaver Creek, men alpinsjef Jørund Lie sier Lund Svindal vil få både fysisk og mental hjelp når han kommer seg på bena.

- Vi har trenere og fysioterapeuter som ståre klare når han kommer hjem, sie Lie til NRK.

Hva med det psykologiske ?

- Det kommer langt ut i rekka. Det er en fysisk skade han har så jeg regner med at han med det robuste hodet han har så er ikke det nødvendig, sier Lie videre.

Vant til å ta sjanser

Idrettspsykolog Britt Tajet-Foxell tror tror også Aksel Lund Svindal er sterk nok mentalt til å komme tilbake i verdenstoppen. 

Hun mener at alpinister er en type idrettsutøvere som tør å prøve igjen og som ikke mentalt blir knekt av stygge fall eller skader.

- De er risikotagere og er vant til å ta sjanser. Det er nærmest som de har et eget gen for dette og det er en del av hvordan de tenker, sier Tajet-Foxell.

Alpinsjef Jørund Li sier det fortsatt er usikkert om årets sesong er spolert, men han tror Lund Svindal er sterk nok mentalt til å være tilbake i bakkene så snart han er frisk.

- Det er nok noe medfødt og så er det måten han har drevet seg selv på, så han har fått mye erfaring på veien. Han er flink med seg selv og er også flink til å ta vvare på seg selv, avslutter Lie.

 

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal