NRK Meny
Normal

Skal hjelpe Aksel

Olympiatoppen lover et sterkt støtteapparat rundt Aksel Lund Svindal når han kommer til tilbake til Norge.

Aksel Lund Svindal
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

For en uke siden falt verdens beste alpinist stygt i Beaver Creek, men alpinsjef Jørund Lie sier Lund Svindal vil få både fysisk og mental hjelp når han kommer seg på bena.

- Vi har trenere og fysioterapeuter som ståre klare når han kommer hjem, sie Lie til NRK.

Hva med det psykologiske ?

- Det kommer langt ut i rekka. Det er en fysisk skade han har så jeg regner med at han med det robuste hodet han har så er ikke det nødvendig, sier Lie videre.

Vant til å ta sjanser

Idrettspsykolog Britt Tajet-Foxell tror tror også Aksel Lund Svindal er sterk nok mentalt til å komme tilbake i verdenstoppen. 

Hun mener at alpinister er en type idrettsutøvere som tør å prøve igjen og som ikke mentalt blir knekt av stygge fall eller skader.

- De er risikotagere og er vant til å ta sjanser. Det er nærmest som de har et eget gen for dette og det er en del av hvordan de tenker, sier Tajet-Foxell.

Alpinsjef Jørund Li sier det fortsatt er usikkert om årets sesong er spolert, men han tror Lund Svindal er sterk nok mentalt til å være tilbake i bakkene så snart han er frisk.

- Det er nok noe medfødt og så er det måten han har drevet seg selv på, så han har fått mye erfaring på veien. Han er flink med seg selv og er også flink til å ta vvare på seg selv, avslutter Lie.

 

Siste nytt

 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Beckham får UEFA-utmerkelse

  I mai blir den tidligere fotballspilleren David Beckham tildelt UEFA-presidentens utmerkelse som belønning for hans innsats for fotballen både på og utenfor banen. UEFAs president Aleksander Ceferin sier 43-åringen har vært en global ambassadør for fotballen, og at han har markedsført spillet og alle dets verdier i alle hjørner av verden.

  David Beckham
  Foto: RHONA WISE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal