Skal hardtrene i Kina-sand

Sandvolleyballparet Nila Håkedal og Ingrid Tørlen vil trene i kinesisk OL-sand, selv om de enda ikke er OL-klare.

Tørlen og Håkedal
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Sandvolleyballparet Nila Håkedal og Ingrid Tørlen er et av Norges største medaljehåp i OL i Beijing.

Og til tross for at de ennå ikke er klare for OL-deltagelse reiser laget nå til OL-byen i Kina for å planlegge OL-konkurransen.

- Vi må være beintøffe hele veien, sier jentene.

Rekordbudsjett

For nå står en ny og tøff sesong for døren for volleyballjentene. Med et rekordbudsjett på 5 millioner kroner skal alt ligge til rette for både VM medalje og full satsing mot OL i Beijing, og de tar forberedelsene til OL på alvor.

- Jeg synes ofte det er greit å vite hvordan ting ser ut, hvordan man kommer seg til trening, hvordan sanden er, alt dette kan være greit å ha med seg selv om det er et år før. Og når vi skal visualisere at vi vinner, er det greit å gjøre det på den banen, sier Tørlen.

Hjemmebane

Kvalifisering til Beijing er et overordnet mål. Jentene trenger antagelig åtte plasseringer blant de ni beste i World tour turneringene for å være kvalifisert til OL. For første gang skal en world tour-turnering arrangeres i Nila Håkedals hjemby Kristiansand, og det er noe hun setter stor pris på.

- Jeg gleder meg, hvis dette blir i nærheten så kult som det er å spille i Stavanger, så blir det en kjempefest, sier Håkedal.

Siste nytt

 • Stabæk-spiller røk korsbåndet

  Stabæk-spiller Luc Kassi røk korsbåndet under en internkamp sist lørdag og går glipp av den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag.

  Den ivorianske midtbanespilleren pådro seg skaden i en internkamp på Nadderud i helgen.

  Eliteserien fotball Stabæk - Start
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK
 • Liverpool-ikonet Ian St John er død

  Liverpool bekrefter på sine nettsider at Ian St John er død. Han ble 82 år gammel. Skotten har spilt 336 ligakamper for klubben og scoret 95 mål.

  «Han døde fredfullt med familien ved sin side», heter det i pressemeldingen.

  Han har også spilt 21 landskamper for Skottland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal