NRK Meny
Normal

Skadet Sagosen: – VM-kvaliken er ikke i fare

Norges playmaker gikk ned for telling i onsdagens sluttspillkamp for Aalborg, men fikk gode nyheter etter medisinsk sjekk torsdag.

HANDBALL-EURO-2016-MKD-NOR
Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Sagosen skulle hoppe og blokkere et skudd i onsdagens kamp mot GOG i det danske sluttspillet. En spiller kom i stor fart og da Sagosen hoppet så landet han på foten til motspilleren og fikk en kraftig overtråkk.

sagosen

NEDE: Her ligger Sander Sagosen etter å ha tråkket over i kampen mot GOG.

Foto: Privat

Vil bli klar på seks dager

– Jeg var hos klubbens medisinske apparat i dag. Det var gode nyheter. Det viste seg å bare være en kraftig overtråkk. Ingen fare for brudd og ingen leddbånd som har ryke slik det ser ut nå. Jeg håper å være klar til neste sluttspillkamp om seks dager, sier Sagosen til NRK.

Og VM-kvaliken?

– Det skal ikke være noe problem. Alt skal være godt og intakt før den.

Aalborg med både Sander Sagosen og Håvard Tvedten på laget savnet playmakeren sin i går. I forrige sluttspillkamp dunket Sagosen inn 11 mål. I går gikk laget – uten Sagosen – på et forsmedelig ettmålstap.

– Det ser vanskelig ut med tanke på semifinale etter gårsdagens tap. Det er irriterende. Gruppa er åpen fortsatt men vi må nok vinne de tre siste kampene for i det hele tatt å ha mulighet.

Vil gi Tvedten en verdig avslutning

Det danske sluttspillet er Håvard Tvedtens siste kamper som profesjonell håndballspiller. Tapet i går betyr at det blir vanskelig å avslutte med en tittel. Det er noe Sagosen har tenkt på.

– Ja det er det. Alle på laget unner Håvard en virkelig verdig avslutning. Vi skulle ta tittelen sammen som lag og ta den for han. Han fortjener det etter en fantastisk karriere. Da er det ekstra kjipt at vi rotet bort kampen i går og egentlig gjorde det på søndag også. Det er veldig kjipt.

Aalborg har tre kamper igjen. Hjemme mot Aarhus og borte mot Kolding København og GOG.

Siste nytt

 • Cavaliers klar for ny NBA-finale

  LeBron James sto frem som den store spilleren da Cleveland Cavaliers kom seg til sin fjerde NBA-finale på rad.

  James gjorde 35 poeng i den avgjørende semifinalen mot Boston Celtics. Cavaliers vant 87-79, og dermed 4–3 i kamper.

  Cavaliers Celtics Basketball
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk