NRK Meny
Normal

Skadet Sagosen: – VM-kvaliken er ikke i fare

Norges playmaker gikk ned for telling i onsdagens sluttspillkamp for Aalborg, men fikk gode nyheter etter medisinsk sjekk torsdag.

HANDBALL-EURO-2016-MKD-NOR
Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Sagosen skulle hoppe og blokkere et skudd i onsdagens kamp mot GOG i det danske sluttspillet. En spiller kom i stor fart og da Sagosen hoppet så landet han på foten til motspilleren og fikk en kraftig overtråkk.

sagosen

NEDE: Her ligger Sander Sagosen etter å ha tråkket over i kampen mot GOG.

Foto: Privat

Vil bli klar på seks dager

– Jeg var hos klubbens medisinske apparat i dag. Det var gode nyheter. Det viste seg å bare være en kraftig overtråkk. Ingen fare for brudd og ingen leddbånd som har ryke slik det ser ut nå. Jeg håper å være klar til neste sluttspillkamp om seks dager, sier Sagosen til NRK.

Og VM-kvaliken?

– Det skal ikke være noe problem. Alt skal være godt og intakt før den.

Aalborg med både Sander Sagosen og Håvard Tvedten på laget savnet playmakeren sin i går. I forrige sluttspillkamp dunket Sagosen inn 11 mål. I går gikk laget – uten Sagosen – på et forsmedelig ettmålstap.

– Det ser vanskelig ut med tanke på semifinale etter gårsdagens tap. Det er irriterende. Gruppa er åpen fortsatt men vi må nok vinne de tre siste kampene for i det hele tatt å ha mulighet.

Vil gi Tvedten en verdig avslutning

Det danske sluttspillet er Håvard Tvedtens siste kamper som profesjonell håndballspiller. Tapet i går betyr at det blir vanskelig å avslutte med en tittel. Det er noe Sagosen har tenkt på.

– Ja det er det. Alle på laget unner Håvard en virkelig verdig avslutning. Vi skulle ta tittelen sammen som lag og ta den for han. Han fortjener det etter en fantastisk karriere. Da er det ekstra kjipt at vi rotet bort kampen i går og egentlig gjorde det på søndag også. Det er veldig kjipt.

Aalborg har tre kamper igjen. Hjemme mot Aarhus og borte mot Kolding København og GOG.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn