NRK Meny
Normal

Horgmo sendt til sykehus etter finalefall

Torstein Horgmo var blant gullfavorittene i slopestylefinalen i X Games, men 26-åringen måtte trekke seg etter en stygg smell i andre forsøk. Nordmannen er sendt til sykehus for sjekk, og det er frykt for ankelbrudd.

Torstein Horgmo falt under et forsøk på triple cork og måtte trekke seg fra sitt siste run. Kommentator: Thomas Lerdahl

Torstein Horgmio måtte ise ned og få bandasje rundt foten etter fallet. Nordmannen var ikke i stand til å fullføre konkurransen på grunn av skaden.

– Dette er bilder som gir grunn til bekymring. Torstein var i store smerter etter fallet. Det ser ut til at det er foten som har tatt den verste støyten, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

Han hadde akkurat sett bildene av en bekymret Horgmo som ble bandasjert og fikk iset ned høyre ankel. Det skjedde etter at nordmannen falt i sitt andre forsøk i snøbrettherrenes slopestylefinale i X Games Europa.

Landslagsledelsen forteller til NRK at Horgmo er i store smerter. Etter å ha konferert med lege på stedet, ble nordmannen sendt til sykehus for sjekk. Han fraktes videre til Oslo for undersøkelser, og det fryktes at han har pådratt seg ankelbrudd.

Overroterte

Fallet kom etter at Horgmo forsøket å lande en triple cork. Nordmannen var ferdig med trikset lenge før han skulle lande. Det skapte problemer.

– Han overroterer for kraftig. Han har alt for stort svev for trikset sitt. Han har mye lengde igjen når han er ferdig med trikset, og har fortsatt mye rotasjon i kroppen da han skal lande, sa NRKs ekspertkommentator Tom Hovde.

Horgmo landet dypt med mye kraft på den høyre foten, og tok av seg høyre sko så fort han var i bunn av løypa. Tilbake på toppen konfererte han med en tydelig bekymret landslagssjef Thomas Harstad. Etter hvert kom beskjed om at Horgmo ikke kunne fullføre finalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Horgmo og Harstad

Torstein Horgmo i samtale med trener Thomas Harstad, og 26-åringen viser tydelig hvor det er vondt.

Foto: NRK

Toutant vant

Dermed kunne Horgmo ikke kjøre sitt tredje forsøk, ei heller gjøre et forsøk på å hamle opp med kanadiske Sebastien Toutant.

Toutant var den første som klarte å lande triple cork i fredagens finale. Han ble belønnet med 95 poeng av 100 mulige i sitt andre forsøk. Det holdt til X Games-gull foran landsmann Mark McMorris.

– Det er mange som kunne vunnet her i dag, men det handler vel om triple corken. Jeg er kjempeglad for at jeg klarte det i dag, sier vinneren.

Horgmo ble nummer sju i finalen, etter at han fikk 36 poeng i sitt første forsøk. Gjermund Bråthen ble beste nordmann på sjetteplass med 75 poeng. Siste nordmann i finalen, Ståle Sandbech, mislyktes i alle sine tre forsøk og endte på åttendeplass.

Sebastian Toutant vant med 95 poeng som dagens beste score. Det gikk ikke helt til topps med de norske med Braaten som nærmeste på en sjetteplass. Kommentator: Thomas Lerdahl

Sebastian Toutant vant X Games-gullet med dette forsøket som ga 95 poeng av 100 mulige.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08