Hopp til innhold

Horgmo sendt til sykehus etter finalefall

Torstein Horgmo var blant gullfavorittene i slopestylefinalen i X Games, men 26-åringen måtte trekke seg etter en stygg smell i andre forsøk. Nordmannen er sendt til sykehus for sjekk, og det er frykt for ankelbrudd.

Torstein Horgmo falt under et forsøk på triple cork og måtte trekke seg fra sitt siste run. Kommentator: Thomas Lerdahl

Torstein Horgmio måtte ise ned og få bandasje rundt foten etter fallet. Nordmannen var ikke i stand til å fullføre konkurransen på grunn av skaden.

– Dette er bilder som gir grunn til bekymring. Torstein var i store smerter etter fallet. Det ser ut til at det er foten som har tatt den verste støyten, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

Han hadde akkurat sett bildene av en bekymret Horgmo som ble bandasjert og fikk iset ned høyre ankel. Det skjedde etter at nordmannen falt i sitt andre forsøk i snøbrettherrenes slopestylefinale i X Games Europa.

Landslagsledelsen forteller til NRK at Horgmo er i store smerter. Etter å ha konferert med lege på stedet, ble nordmannen sendt til sykehus for sjekk. Han fraktes videre til Oslo for undersøkelser, og det fryktes at han har pådratt seg ankelbrudd.

Overroterte

Fallet kom etter at Horgmo forsøket å lande en triple cork. Nordmannen var ferdig med trikset lenge før han skulle lande. Det skapte problemer.

– Han overroterer for kraftig. Han har alt for stort svev for trikset sitt. Han har mye lengde igjen når han er ferdig med trikset, og har fortsatt mye rotasjon i kroppen da han skal lande, sa NRKs ekspertkommentator Tom Hovde.

Horgmo landet dypt med mye kraft på den høyre foten, og tok av seg høyre sko så fort han var i bunn av løypa. Tilbake på toppen konfererte han med en tydelig bekymret landslagssjef Thomas Harstad. Etter hvert kom beskjed om at Horgmo ikke kunne fullføre finalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Horgmo og Harstad

Torstein Horgmo i samtale med trener Thomas Harstad, og 26-åringen viser tydelig hvor det er vondt.

Foto: NRK

Toutant vant

Dermed kunne Horgmo ikke kjøre sitt tredje forsøk, ei heller gjøre et forsøk på å hamle opp med kanadiske Sebastien Toutant.

Toutant var den første som klarte å lande triple cork i fredagens finale. Han ble belønnet med 95 poeng av 100 mulige i sitt andre forsøk. Det holdt til X Games-gull foran landsmann Mark McMorris.

– Det er mange som kunne vunnet her i dag, men det handler vel om triple corken. Jeg er kjempeglad for at jeg klarte det i dag, sier vinneren.

Horgmo ble nummer sju i finalen, etter at han fikk 36 poeng i sitt første forsøk. Gjermund Bråthen ble beste nordmann på sjetteplass med 75 poeng. Siste nordmann i finalen, Ståle Sandbech, mislyktes i alle sine tre forsøk og endte på åttendeplass.

Sebastian Toutant vant med 95 poeng som dagens beste score. Det gikk ikke helt til topps med de norske med Braaten som nærmeste på en sjetteplass. Kommentator: Thomas Lerdahl

Sebastian Toutant vant X Games-gullet med dette forsøket som ga 95 poeng av 100 mulige.

Siste nytt

  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • 4.-divisjonslag sjokkerte Viking – reddet av Salvesen

    – Me e for go for Viking. Me ska ta dette, det er eg sikker på!

    Meldingen satt løst da Torvastad-forsanger Håvard Førre ble intervjuet rundt timen ut i kampen, like etter at Roy Miljeteig snudde kampen for vertene.

    Stillingen viste 3–2 til den vesle klubben fra Karmøy.

    For selv om Viking tok komfortabelt ledelsen 2–0 mot 4.divisjonslaget som sendte Haugesund ut av cupens første runde, var det ikke over:

    * 45+1 minutter: Georg Grønningen reduserer til 1–2

    * 48 minutter: Fredrik Lippestad utligner til 2–2

    * 53 minutter: Miljeteig snur kampen til 3–2

    – Hva er det Viking driver med?

    NRK-ekspert Carl-Erik Torp satt rystet i studio.

    – Det er veldig vanskelig å forstå. De hadde full kontroll. Jeg klarte ikke å se at de var over midten de første 40 minuttene, sa Torp på direkten.

    Viking forsøkte å påvirke stillingen med et firerbytte etter drøyt timen spilt. Kort tid etter kunne de puste ut.

    Utligningen til 3–3 kom fra Simen Kvia-Egeskog.

    På tampen satte Lars-Jørgen Salvesen 4–3 på straffespark.

    Målet berget han Stavanger-klubben fra en real flause.

    Fotballekspert Jonas Grønner må tatovere seg etter han tapte et veddemål på direkten.
  • Johannessen ødela akillesen – mister OL

    Gøran Johannessen røk akillessenen på mandagens trening, opplyser Kolstad. Han går glipp av håndballturneringen i OL.

    Ifølge trønderklubben er Johannessen ventet å være ute i seks til åtte måneder.

    29-åringen har kjempet seg tilbake på banen etter å ha trøblet med akillesen siden november. Han deltok for Norge i EM i januar.

    Johannessen skal gjennom en operasjon torsdag. Deretter skal han restituere kroppen og hodet før opptreningen tar til.

    – Jeg skal gjøre mitt ytterste for å komme tilbake i godt gammelt Gøran-slag. Samtidig er det et slag i trynet, og mentalt har jeg også en krevende jobb foran meg. Det er aldri lett å være utenfor en gruppe, men laget er min sterkeste støttespiller, sammen med venner og familie, sier Johannessen.

    Stavanger-karen mistet også OL i 2021, da med lyskeproblemer.

    For landslaget står Johannessen med 260 mål på 109 kamper. Han debuterte for Norge i 2015. (NTB)

    Gøran Johannessen
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal