NRK Meny
Normal

Skaden kan forlenge Svindals karriere

– Det har vært en kjip sesong, men det har på ingen måte dempet lysten til å kjøre videre. Alt er mulig, sier Aksel Lund Svindal (32).

Aksel Lund Svindal

IKKE ET TEMA: Aksel Lund Svindal vil ikke si om han satser frem mot neste vinter-OL.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

SKI-WC2015-MEN-SUPER G

OVERRASKENDE: Her har Aksel Lund Svindal kjørt ned til ledelse i super-G i VM.

Foto: DON EMMERT / Afp

Etter alpin-VM tok Norges alpinstjerne valget om å avslutte sesongen for ikke å miste skadestatusen hos FIS.

– Hvor tung var den avgjørelsen?

– Det føltes veldig tungt i Beaver Creek fordi det er så gøy å holde på, men mange av de jeg stoler på rundt meg rådet meg til å gjøre det.

På nærmest mirakuløst vis kjørte nordmannen ned til to gode plasseringer i VM, lenge før han normalt skulle vært tilbake fra akillessskaden.Det var lett å tenke at Svindal var tilbake for fullt, også han selv, men fysioterapauten på toppidrettssenteret ga 32-åringen en reality check da han fortalte at det fortsatt gjenstår tre måneder av rehabiliteringen.

– Alt er mulig

– Det var en fornuftig avgjørelse og jeg får faktisk stått mye mer på ski nå enn om jeg hadde konkurrert. Nå kan jeg være på treningssamling og kjøre på ski fra åtte til fire.

– Kan dette ha forlenget karrieren din? Er du mer sulten nå?

– Kanskje du er inne på noe der, for det ser bra ut. Det har vært en kjip sesong, men det har på ingen måte dempet lysten til å kjøre videre. Alt er mulig, sier Svindal.

– Snakker vi om OL om tre år?

– Vi snakker ikke om noen ting. Vi snakker i hvert fall ikke om å gi seg.

Til helga drar han til Kvitfjell for å trene med landslaget.

Har investert et millionbeløp

Per-Otto Wold

SPOND: Per-Otto Wold er en av gründerne.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Alpinisten med fem VM-gull og ett OL-gull kan mer enn å stå på ski. Nå er han med å å fronte et gründerprosjekt som utvikler appen Spond.

– Jeg må innrømme at jeg har gjort en stor investering, så jeg håper det lykkes. Men dette prosjektet har uansett gitt meg en verdi på andre måter. Det er inspirerende å være i et annet miljø enn jeg er vant til og jeg har lært mye underveis, sier Svindal.

– Risikoviljen er høyere enn om det bare hadde vært en mulig økonomisk oppside,

Gründer Per-Otto Wold har latt seg imponere av Svindals engasjement og gode spørsmål.

– Han har det ikke bare i beina, men i hodet også, sier Wold.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal