NRK Meny
Normal

Skademarerittet før VM

Nok en gang preger skader kvinnelandslaget i håndball før et mesterskap. To sentrale spillere er ute: Kristine Lunde og Marianne Rokne.

Marit Breivik
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Landslagstrener Marit Breivik mener laget har ekstrem uflaks.

- De to siste verdensmesterskapene så har vi vært veldig utsatt. men vi har et håp om at vi har brukt kvoten nå, og at det ikke blir flere, selvsagt, sier Breivik til NRKSport.no.

Alltid før VM

Både i VM i 2003, da Norge ble nummer seks, og ikke minst i 2005 da Norge kom på en 9.plass var skademarerittet fullkomment. Imellom disse mesterskapene har Norge tatt to EM-gull. Breivik innrømmer at hun blir litt skvetten av at det alltid skjer foran et verdensmesterskap, men noen forklaring har hun ikke.

- At det alltid har vært på høsten før et VM tror jeg er litt tilfeldig. Vi får tro at vi kan ha et slagkraftig lag når desember nærmer seg, sier hun.

Siste nytt

 • Rumlemage intet hinder for Djokovic

  Novak Djokovic gikk videre til tredje runde i Cincinnati Masters tross rumlete mage etter 2-1-seier mot Adrian Mannarino.

  Djokovic tapte første sett 4-6, men måtte ha legehjelp under andre sett. Han valgte likevel å fortsette, og vant de neste settene 6-2, 6-1.

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Rullestolsrugby, finale
NM-veka
NM-veka: Rullestolrugby
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner