Skademarerittet før VM

Nok en gang preger skader kvinnelandslaget i håndball før et mesterskap. To sentrale spillere er ute: Kristine Lunde og Marianne Rokne.

Marit Breivik
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Landslagstrener Marit Breivik mener laget har ekstrem uflaks.

- De to siste verdensmesterskapene så har vi vært veldig utsatt. men vi har et håp om at vi har brukt kvoten nå, og at det ikke blir flere, selvsagt, sier Breivik til NRKSport.no.

Alltid før VM

Både i VM i 2003, da Norge ble nummer seks, og ikke minst i 2005 da Norge kom på en 9.plass var skademarerittet fullkomment. Imellom disse mesterskapene har Norge tatt to EM-gull. Breivik innrømmer at hun blir litt skvetten av at det alltid skjer foran et verdensmesterskap, men noen forklaring har hun ikke.

- At det alltid har vært på høsten før et VM tror jeg er litt tilfeldig. Vi får tro at vi kan ha et slagkraftig lag når desember nærmer seg, sier hun.

Siste nytt

 • Jansrud dropper verdenscupåpninga

  Kjetil Jansrud står over verdenscupåpninga i storslalåm i Sölden kommende helg, fordi han har piroritert fartsdisiplinene på trening. – Storslalåmformen ikke er helt der den skal være, sier landslagstrener Christian Mitter til NRK.

  SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SUPER G
  Foto: ANDERS WIKLUND / AFP
 • Ustjugov skadet i rulleskiulykke

  Den russiske langrennsstjernen Sergej Ustjugov slo seg kraftig da han falt på rulleski i Val Senales mandag. Tirsdag er han på sykehus vor videre undersøkelser av en vond tommel, opplyser Russlands landslagstrener Markus Cramer til NRK.

  Sergej Ustjugov
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Arsenal tok sin tiende strake seier

  Anført av en svært leken Mesut Özil tok Arsenal sin sjuende strake seier i Premier League da Leicester ble slått 3-1 på hjemmebane mandag. Med tre nye poeng klatret Arsenal opp på fjerdeplass i ligaen med sine 21 poeng.

  Mesut Özil
  Foto: Bogdan Maran / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Sport og musikk: oppdateringer fra Mesterligaen i fotball