NRK Meny
Normal

Skademarerittet før VM

Nok en gang preger skader kvinnelandslaget i håndball før et mesterskap. To sentrale spillere er ute: Kristine Lunde og Marianne Rokne.

Marit Breivik
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Landslagstrener Marit Breivik mener laget har ekstrem uflaks.

- De to siste verdensmesterskapene så har vi vært veldig utsatt. men vi har et håp om at vi har brukt kvoten nå, og at det ikke blir flere, selvsagt, sier Breivik til NRKSport.no.

Alltid før VM

Både i VM i 2003, da Norge ble nummer seks, og ikke minst i 2005 da Norge kom på en 9.plass var skademarerittet fullkomment. Imellom disse mesterskapene har Norge tatt to EM-gull. Breivik innrømmer at hun blir litt skvetten av at det alltid skjer foran et verdensmesterskap, men noen forklaring har hun ikke.

- At det alltid har vært på høsten før et VM tror jeg er litt tilfeldig. Vi får tro at vi kan ha et slagkraftig lag når desember nærmer seg, sier hun.

Siste nytt

 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USAs kvinner tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin