NRK Meny
Normal

Skademarerittet før VM

Nok en gang preger skader kvinnelandslaget i håndball før et mesterskap. To sentrale spillere er ute: Kristine Lunde og Marianne Rokne.

Marit Breivik
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Landslagstrener Marit Breivik mener laget har ekstrem uflaks.

- De to siste verdensmesterskapene så har vi vært veldig utsatt. men vi har et håp om at vi har brukt kvoten nå, og at det ikke blir flere, selvsagt, sier Breivik til NRKSport.no.

Alltid før VM

Både i VM i 2003, da Norge ble nummer seks, og ikke minst i 2005 da Norge kom på en 9.plass var skademarerittet fullkomment. Imellom disse mesterskapene har Norge tatt to EM-gull. Breivik innrømmer at hun blir litt skvetten av at det alltid skjer foran et verdensmesterskap, men noen forklaring har hun ikke.

- At det alltid har vært på høsten før et VM tror jeg er litt tilfeldig. Vi får tro at vi kan ha et slagkraftig lag når desember nærmer seg, sier hun.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live