Skadekrisen vokser – nok en profil mister VM

Flere av Norges største håndballstjerner har allerede meldt forfall til VM. Mandag ble det klart at heller ikke Vilde Ingstad blir med til Japan.

UTE: Norges største profiler går glipp av håndball-VM.

UTE: Norges største profiler går glipp av håndball-VM.

Det var mange store profiler som manglet da Thorir Hergeirsson leste opp de 19 spillerne som blir med til VM i desember. Nora Mørk, Amanda Kurtovic og Veronica Kristiansen er bare noen av profilene som får VM-drømmen knust av skader. Team Esbjergs Vilde Ingstad blir heller ikke klar.

– Hun har hatt noen pauser, men det hjalp ikke. Nå er hun nødt til å ta helt pause fra håndball i seks til åtte uker, kanskje mer, sier landslagssjef Hergeirsson.

VM i Japan starter 30. november. Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø og Kjerstin Boge Solås er også uaktuelle grunnet skader. De fleste skadeforfallene har vært klare før uttaket, men Ingstads skadeomfang ble først offentliggjort mandag.

– Pausen er for å ha mulighet til å være med på en eventuell OL-kvalik i mars, OL til sommeren og EM på hjemmebane om 13 måneder, forklarer landslagssjefen.

Skadene har åpnet for tre debutanter i troppen. Ingvild Kristiansen Bakkerud, Andrea Austmo Pedersen og Moa Högdahl er nye på landslaget.

– Det blir tøffere

Landslagsveteran Camilla Herrem er VM-klar og må ta mer ansvar med flere erfarne spillere hjemme i Norge.

Håndball Landslagsturnering kvinner Norge-Japan i DNB Arena Stavanger

VETERAN: Camilla Herrem er optimist før VM.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er en helt annen tropp siden vi mangler så mange spillere, men jeg synes vi skal ha de samme ambisjonene. Det blir tøffere, men så lenge alle gjør jobben sin kan vi ta medalje.

Allerede 19. november drar 33-åringen og resten av troppen til Asia for å forberede seg til mesterskapet. At avreisen er nesten to uker før mesterskapet åpner tror 33-åringen er avgjørende.

– Det er viktig at vi samles i god tid før. Vi må få følelsen av hverandre og finne sammen. Det er utrolig viktig at vi drar så tidlig, sier Sola-spilleren til NRK.

Ekspert tror på medalje

NRK-ekspert Kenneth Gabrielsen tror Thorir Hergeirsson må være kreativ for at Japan-VM skal bli en suksess for Norge.

NRK-ekspert Kenneth Gabrielsen

OPTIMIST: NRK-ekspert Kenneth Gabrielsen tror åpningen blir viktig for Norge.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– De mangler noen veldig, veldig sentrale brikker og må tenke nytt. Det er vanskelig å sette sammen nye konstellasjoner.

Håndballjentene er i gruppe med Angola, Cuba, Nederland, Serbia og Slovenia. NRK-ekspert Gabrielsen tror en god start blir svært viktig for Norge.

– Profilene glemmes fort hvis de får god flyt i starten. Medaljesjansene avgjøres av det. Jeg tror Norge kan ta medalje, avslutter Gabrielsen.

I 2017-VM endte det med sølv til håndballjentene. Fjorårets EM endte med femteplass for Norge.

Siste nytt

 • Det meste gikk galt for Hovland

  De to norske golfproffene Viktor Hovland og Kristoffer Ventura må reise tomhendt hjem fra Mexico etter at ingen klarte «cuten» lørdag. Før den andre runden av årets nest siste PGA-turnering Mayakoba Golf Classic lå nordmennene på henholdsvis 31.- og 44.-plass. Men på lørdagens runde gikk det meste imot unggutta som til slutt havnet utenfor «cuten».

  Dermed misset Hovland cuten for første gang siden januar, og for første gang som proff på PGA-touren. Han endte på en 83.-plass. Hovland var på forhånd regnet som en av favorittene til å vinne turneringen. Ventura endte på 93.-plass. (NTB)

  Greenbrier Golf
  Foto: Steve Helber / AP
 • Ebba Andersson på krykker

  Den svenske langrennsstjernen Ebba Andersson har pådratt seg en kneskade. Hun går på krykker etter at hun skadet kneet på en løpetur. Det er usikkert om hun stiller til den nasjonale åpningen i Gällivare neste helg. Andersson har slitt med knærne tidligere og har operert flere ganger. (NTB)

  Verdenscup langrenn
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Disse er klare for fotball-EM:

  Gruppe A: England og Tsjekkia
  Gruppe B: Ukraina
  Gruppe C: Tyskland og Nederland
  Gruppe D: Ikke avklart
  Gruppe E: Kroatia
  Gruppe F (Norges gruppe): Spania og Sverige
  Gruppe G: Polen og Østerrike
  Gruppe H: Frankrike og Tyrkia
  Gruppe I: Belgia og Russland
  Gruppe J: Italia og Finland

  Sverige
  Foto: Vadim Ghirda / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal