Sjur Røthe frykter «diagonaltvang»: – Føler meg ikke helt trygg

29-åringen satser alt på femmila i OL, men ryggen kan sette en stopper for OL-målet.

LANGRENN VAL SENALES

VOND RYGG: Sjur Røthes ryggsmerter kan sette en stopper for målet om OL-femmil.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Langrennsløper Sjur Røthe har i flere år slitt med vond rygg, og i høst har han hatt flere dager der han har slitt med og i det hele tatt å komme seg ut av sengen.

Det er spesielt diagonalgang som sliter på ryggmuskulaturen, men Røthe satser likevel på OL-femmila i Pyeongchang, til tross for at arrangørene vurderer «diagonaltvang».

– Jeg har veldig tett oppfølging av fysio og jeg har tett dialog med lege og alt, så jeg har kontroll på det, men jeg føler meg ikke helt trygg når jeg går diagonal, sier Røthe.

Femmil i staking

Problemet oppstår spesielt når han får glipptak i klassisk. For to år siden begynte Røthe å se på løypene til OL i Pyeongchang, og håpet var lenge at han kunne stake seg hele veien gjennom femmila. Det kan han måtte se langt etter, dersom stakefrie soner blir innført også i OL.

Tour de Ski.

DIAGONALTRØBBEL: Dersom stakefrie soner blir innført også i OL, kan det skape problemer for ryggen til Sjur Røthe.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Han har ikke vært og sett OL-løypene selv, men har fått høre at de skal gå på en golfbane. Det var derfor han hadde et lite håp om staking og å slippe ryggsmerter.

– Jeg har vært på et par golfbaner, men det er ikke så mange som har vært knalltøffe, sier langrennsløperen.

Ikke bekymret

Da NRK møtte Røthe i Val Senales ga han uttrykk for at formen var på plass, til tross for smertene.

Han frykter ikke at usikkerheten rundt ryggen hans skal gjøre at landslagstrener Tor-Arne Hetland vil erstatte ham til femmila.

– Nei, det er jeg ikke redd for. Vi kjenner hverandre godt. Jeg regner med at de stoler såpass på meg at hvis jeg sier jeg er klar til å gå skirenn, så er jeg klar til å gå skirenn, sier Røthe.

Siste nytt

 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters
 • Viking trekker permitteringer

  Onsdag starter Viking opp treningen igjen. Permitteringene er trukket tilbake. Etter to uker uten fellestreninger kan trener Bjarne Berntsen samle troppene igjen, melder Stavanger Aftenblad.

  – Dette er en veldig god løsning for alle. For en arbeidsgiver er det veldig positivt å kunne trekke tilbake varslede permitteringer. Så får vi gjøre det så godt vi kan når det gjelder treningene, sier Berntsen, som kan planlegge treningene, men ikke selv være aktiv på feltet etter de siste retningslinjene som er kommet fra Norsk Toppfotball. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal