NRK Meny
Normal

Sju tusendelers margin

At de små marginene kan slå positivt ut, fikk hekkeløper Dawn Harper et klart bevis for i det amerikanske mesterskapet i slutten av juni i fjor (2008).

Dawn Harper

Dawn Harper

Foto: JONATHAN FERREY / AFP

Med 7/1000 av et sekund til gode på konkurrenten Nichole Denby - og dermed en hårfin 3.plass i finalen - presset hun seg inn på USAs lag i Beijing - og kvalifiserte seg sammen med Lolo Jones og Damu Cherry.

Dawn Harper jublet etter OL-gullet i Beijing.

Dawn Harper jublet etter OL-gullet i Beijing.

Foto: Anja Niedringhaus / AP

- Jeg var en skikkelig 007-jente! Traff borti både den 7. Og den 8.hekken, og visste at det var nå eller aldri - før jeg fikk kastet meg fram mot målstreken etter siste hekkepassering!

På skuddårsdagen - den 29.februar 2008 - gjennomgikk Dawn Harper en operasjon i kneet, og den 24 år gamle psykologistudenten - bosatt i en ettroms-leilighet i Los Angeles, California med sin ektemann - hadde neppe regnet med noen OL-tur.

I tillegg til å skjøtte sin egen trening - hadde hun slitt med opptil 3 jobber samtidig denne vinteren - som mentor, trener og lærer for high school-studenter.

Med lånte sko

På tross av fremgangen i US Trials hadde Dawn ingen egen skokontrakt før Beijing, og måtte greie seg med ett par piggsko hun hadde fått av sin treningspartner og gode venn, Michelle Perry, VM-vinner på distansen både 2005 og 2007.

Hekkefinalen i Beijing endte - som kjent - med fiasko for storfavoritt Lolo Jones, som snublet i nest siste hekk, mens ganske så ukjente Dawn Harper ble den store overraskelsen og triumferte med gull i Fugleredet!

Dermed har mulighetene åpnet seg for Dawn Harper. Leilighet og skokontrakt er ikke lenger noe problem, og med imponerende 12.36 (+2.2) i årets amerikanske mesterskap, så befinner hun seg i det ypperste favorittsjiktet før sommerens VM på 100m hekk.

Godt at tusendelene var på Dawns side for et drøyt år siden!

Siste nytt

 • Karamoko klar for FKH

  22 år gamle Benjamin Karamoko har signert for Haugesund.

  Karamoko er midtstopper, og kommer fra franske St. Etienne. Han har signert treårskontrakt med klubben.

  Sportssjef Jostein Grindhaug, Benjamin Kantie Karamoko og agent Traore Aboubakar
  Foto: FKH
 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge