NRK Meny
Normal

Sju tusendelers margin

At de små marginene kan slå positivt ut, fikk hekkeløper Dawn Harper et klart bevis for i det amerikanske mesterskapet i slutten av juni i fjor (2008).

Dawn Harper

Dawn Harper

Foto: JONATHAN FERREY / AFP

Med 7/1000 av et sekund til gode på konkurrenten Nichole Denby - og dermed en hårfin 3.plass i finalen - presset hun seg inn på USAs lag i Beijing - og kvalifiserte seg sammen med Lolo Jones og Damu Cherry.

Dawn Harper jublet etter OL-gullet i Beijing.

Dawn Harper jublet etter OL-gullet i Beijing.

Foto: Anja Niedringhaus / AP

- Jeg var en skikkelig 007-jente! Traff borti både den 7. Og den 8.hekken, og visste at det var nå eller aldri - før jeg fikk kastet meg fram mot målstreken etter siste hekkepassering!

På skuddårsdagen - den 29.februar 2008 - gjennomgikk Dawn Harper en operasjon i kneet, og den 24 år gamle psykologistudenten - bosatt i en ettroms-leilighet i Los Angeles, California med sin ektemann - hadde neppe regnet med noen OL-tur.

I tillegg til å skjøtte sin egen trening - hadde hun slitt med opptil 3 jobber samtidig denne vinteren - som mentor, trener og lærer for high school-studenter.

Med lånte sko

På tross av fremgangen i US Trials hadde Dawn ingen egen skokontrakt før Beijing, og måtte greie seg med ett par piggsko hun hadde fått av sin treningspartner og gode venn, Michelle Perry, VM-vinner på distansen både 2005 og 2007.

Hekkefinalen i Beijing endte - som kjent - med fiasko for storfavoritt Lolo Jones, som snublet i nest siste hekk, mens ganske så ukjente Dawn Harper ble den store overraskelsen og triumferte med gull i Fugleredet!

Dermed har mulighetene åpnet seg for Dawn Harper. Leilighet og skokontrakt er ikke lenger noe problem, og med imponerende 12.36 (+2.2) i årets amerikanske mesterskap, så befinner hun seg i det ypperste favorittsjiktet før sommerens VM på 100m hekk.

Godt at tusendelene var på Dawns side for et drøyt år siden!

Siste nytt

 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters
 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund