Kristoffs trener: – Ser helt greit ut

Tour de France-løypa for 2016 er klar. Ingenting tyder på at Alexander Kristoff gjør alvor av truslene om å droppe touren

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen

FÅ SJANSER: Det virker til at Aleksander Kristoff får enda færre sjanser på spurtseier under neste års Tour de France.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– I utgangspunktet ser det greit ut. Så blir det en vurdering som må gjøres av laget og Alexander. Som det ser ut nå, ser det ut som det blir deltakelse i Tour de France. Det er ikke avskrekkende på papiret.

Det sier Kristoffs trener, Stein Ørn, til NRK etter at neste års tourløype ble kjent tirsdag.

Under årets Tour de France, varslet Norges sykkelstjerne at touren langt fra var bankers i hans 2016-planer. Spurtkanonen syntes det var for få spurtmuligheter.

– Hadde jeg visst at det ble så få spurter, så hadde jeg kanskje ikke kjørt Tour de France i år. Men det er lett å si etterpå, sa Katjusja-rytteren til VG i sommer.

Sju spurtetapper

Før 2015-utgaven pekte Ørn på sju mulige etapper som kunne gi seier. I virkeligheten viste det seg at sjansene var færre.

Også i 2016 ser det ifølge NTB ut til å være sju spurtetapper. Den første av dem kommer på den 1. etappen, der målgang er lagt til Utah Beach, en av fem strender som ble brukt under D-dagen og landgangen i Normandie i 1944.

Den siste muligheten for spurterne kommer som vanlig under den siste etappen opp Champs-Élysées. Etappe tre og fire er også blant dem som er regnet som egnet for spurterne.

– Det er en del muligheter. Erfaringen fra i år var at etappene vi fikk prentert på papiret ikke stemte overens med virkeligheten. Så vi trenger tid på å gå igjennom dette og se hva det er, sier Stein Ørn til NRK.

Laster Twitter-innhold

Rolig start

Mens rytterne i årets Tour de France måtte kjempe med brostein og sidevind i flere nervøse etapper i starten, er det lagt opp til en ikke full så dramatisk og utfordrende åpning dette året.

– Men åpningsuken vil helt klart være en uke for de sterke rytterne, sa konkurransedirektør Thierry Gouvenou da han onsdag presenterte de totalt 3519 kilometerne som rytterne skal igjennom neste sommer.

Det gjorde han sammen med Tour de France-direktør Christian Prudhomme.

Mye fjell

Det blir enda mer fjell for rytterne enn i 2015. Mens det var totalt 25 høykategoriserte stigninger i 2015, blir det 28 i totalt fire fjellmassiver i 2016. Etter at allrounderen Bradley Wiggins vant Touren i 2012, har klatrerne vært de dominerende i de siste årene.

– Tour de France er alltid for klatrerne, fastslo rittdirektør Prudhomme under presentasjonen i Paris onsdag.

Tre av etappene er sentrert rundt Mont Blanc, det høyeste fjellet i Vest-Europa.

Rittet i 2016 inneholder også to individuelle tempoetapper, den ene på 37 kilometer og den andre på 17 kilometer.

Siste nytt

 • Duo skal trene Strømsgodset

  Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen får delt treneransvar i klubben fra og med i morgen mandag. Det melder Strømsgodset på sine hjemmesider.

  Wibe-Lund er nåværende assistenttrener og Ingebretsen er tidligere hovedtrener.

  Håkon Wibe-Lund
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • Solberg måtte bryte i Rally Sanremo

  Oliver Solberg kom godt i gang, men fikk så store skader på bilen at han ikke kunne fortsette.

  Uhellet skjedde på tredje fartsprøve. En stein i veien slo i stykker det ene bakhjulet på bilen hans.

  Solberg er fortsatt som nybegynner å regne i rallysammenheng og startet i Italia for å skaffe seg erfaring på asfalt, et underlag han har lite fartstid på i rallysammenheng.

  Solberg lå på 6. plass sammenlagt da han måtte bryte.

  Solberg
  Foto: Team Solberg Media Office Timo Anis
 • Vipers klare for mesterliga-semi

  Vipers Kristiansand sikret plass i semifinalene i mesterligaen i håndball med 23-23 og 57-50 sammenlagt over russiske Rostov Don søndag.

  Vipers vant den første kvartfinalekampen lørdag 34-27. Spesielt målvakt Kathrine Lunde storspilte.

  hGm3OGBcLYI
  Foto: Artem Gusev / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal