Kristoffs trener: – Ser helt greit ut

Tour de France-løypa for 2016 er klar. Ingenting tyder på at Alexander Kristoff gjør alvor av truslene om å droppe touren

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen

FÅ SJANSER: Det virker til at Aleksander Kristoff får enda færre sjanser på spurtseier under neste års Tour de France.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– I utgangspunktet ser det greit ut. Så blir det en vurdering som må gjøres av laget og Alexander. Som det ser ut nå, ser det ut som det blir deltakelse i Tour de France. Det er ikke avskrekkende på papiret.

Det sier Kristoffs trener, Stein Ørn, til NRK etter at neste års tourløype ble kjent tirsdag.

Under årets Tour de France, varslet Norges sykkelstjerne at touren langt fra var bankers i hans 2016-planer. Spurtkanonen syntes det var for få spurtmuligheter.

– Hadde jeg visst at det ble så få spurter, så hadde jeg kanskje ikke kjørt Tour de France i år. Men det er lett å si etterpå, sa Katjusja-rytteren til VG i sommer.

Sju spurtetapper

Før 2015-utgaven pekte Ørn på sju mulige etapper som kunne gi seier. I virkeligheten viste det seg at sjansene var færre.

Også i 2016 ser det ifølge NTB ut til å være sju spurtetapper. Den første av dem kommer på den 1. etappen, der målgang er lagt til Utah Beach, en av fem strender som ble brukt under D-dagen og landgangen i Normandie i 1944.

Den siste muligheten for spurterne kommer som vanlig under den siste etappen opp Champs-Élysées. Etappe tre og fire er også blant dem som er regnet som egnet for spurterne.

– Det er en del muligheter. Erfaringen fra i år var at etappene vi fikk prentert på papiret ikke stemte overens med virkeligheten. Så vi trenger tid på å gå igjennom dette og se hva det er, sier Stein Ørn til NRK.

Laster Twitter-innhold

Rolig start

Mens rytterne i årets Tour de France måtte kjempe med brostein og sidevind i flere nervøse etapper i starten, er det lagt opp til en ikke full så dramatisk og utfordrende åpning dette året.

– Men åpningsuken vil helt klart være en uke for de sterke rytterne, sa konkurransedirektør Thierry Gouvenou da han onsdag presenterte de totalt 3519 kilometerne som rytterne skal igjennom neste sommer.

Det gjorde han sammen med Tour de France-direktør Christian Prudhomme.

Mye fjell

Det blir enda mer fjell for rytterne enn i 2015. Mens det var totalt 25 høykategoriserte stigninger i 2015, blir det 28 i totalt fire fjellmassiver i 2016. Etter at allrounderen Bradley Wiggins vant Touren i 2012, har klatrerne vært de dominerende i de siste årene.

– Tour de France er alltid for klatrerne, fastslo rittdirektør Prudhomme under presentasjonen i Paris onsdag.

Tre av etappene er sentrert rundt Mont Blanc, det høyeste fjellet i Vest-Europa.

Rittet i 2016 inneholder også to individuelle tempoetapper, den ene på 37 kilometer og den andre på 17 kilometer.

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Bayern-stjerne brøt virusregler

  Bayern München-profilen Jérôme Boateng må punge ut etter at han nylig brøt klubbens interne strenge smittevernregler.

  Boateng skal uten tillatelse fra klubben ha reist ut av München. Det er brudd på den tyske fotballgigantens interne restriksjoner under koronakrisen.

  Bayern bekrefter episoden og boten forsvarsprofilen er ilagt på sine nettsider.

  Tyske medier skriver at Boateng reiste ut av byen for å besøke sønnen sin. Sistnevnte hadde kommet lettere til skade i en trafikkulykke.

  – Jeg vet at det var en feil å ikke informere klubben om reisen min, men på det tidspunktet tenkte jeg kun på sønnen min. Han hadde det ikke bra, sier Boateng til avisen Bild.

  -
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Hevder kvinne-EM utsettes til 2022

  Det europeiske fotballforbundet har ifølge Danmarks Fotballforbund besluttet at neste års fotball-EM for kvinner flyttes til 2022.

  Det danske forbundet opplyser på sine nettsider at Uefa-ledelsen opplyste om flyttingen av mesterskapet på et telefonmøte med generalsekretærene fra de 55 medlemslandene onsdag.

  Kvinne-EM var opprinnelig lagt til perioden 11. juli til 1. august 2021, men viruspandemien har ført til store endringer i idrettskalenderen. Blant annet er Tokyo-OL flyttet til neste sommer, og det samme er EM-sluttspillet for menn.

  – Det er trist å se at det ikke virker mulig med herre- og kvinne-EM samtidig, men vi har gjort det vi kan for å få det til, sa NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB onsdag. (NTB)

  Her jubler det norske kvinnelandslaget etter seier under VM i 2019. Nå kan det bli lenge til neste EM.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Wimbledon-turneringen avlyst

  Den tradisjonelle tennisturneringen blir avlyst for første gang siden andre verdenskrig, grunnet viruspandemien.

  Arrangørene i The All England Club i London offentliggjorde selv avlysningen etter et krisemøte onsdag.

  De fleste hadde allerede skjønt at turneringen i London ikke kunne avvikles på sine opprinnelig oppsatte datoer fra 29. juni til 12. juli, men det ble vurdert å flytte turneringen til senere i år. Til slutt kom man til at det var for mye som talte mot en slik løsning. (NTB)

  Roger Federer har vunnet turneringen rekordmange åtte ganger, men får ikke sjansen til en ny seier i sommer.
  Foto: Will Oliver / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal