Hopp til innhold

Sju norske utøvere til OL for døve

Norge stiller med en tropp på sju utøvere fra fem ulike sommeridretter under Deaflympics, OL for døve, i Brasil i første halvdel av mai.

Bordtennisspiller Jan Roger Hellan Andersson gleder seg til mesterskapet i Brasil.

– Det er veldig stort å ha blitt tatt ut. Jeg håper å komme meg videre fra gruppespillet, for det klarte jeg ikke i 2017. Ellers må jeg bare satse på å gjøre det så godt jeg kan, sier Andersson.

Den norske troppen er slik:

Ali Reza Houshyar (karate), Johanne Viken Flaten (orientering), Dag Bøe (orientering), Leif Foss (orientering), Jan Roger Andersson (bordtennis), Tobias Allers-Hansen (friidrett), Andrea Hjellegjerde (golf).

Deaflympics i Brasil
Foto: Pernille Ingebrigtsen / NTB

Siste nytt

 • Mot ny publikumsrekord i svensk kvinnefotball: – En unik følelse

  Det er solgt over 34.000 billetter til Sveriges oppkjøringskamp til fotball-EM for kvinner mot Brasil. Publikumsrekorden i svensk kvinnefotball står for fall.

  Rekorden lyder på 25.882 tilskuere og ble satt i april 2019 da Sverige tok imot Tyskland på Friends Arena nord for Stockholm.

  Tirsdagens hjemmekamp mot Brasil vil etter alle solemerker slå rekorden. Det betyr mye for den tidligere svenske landslagsstjernen Pia Sundhage, som nå er trener for Brasil.

  – Det er en unik følelse. Å komme tilbake og spille mot Sverige foran så mange folk. Det forteller noe om hvor populært det svenske landslaget er, sier Sundhage til det svenske nyhetsbyrået TT.

  Landskamp Norge-Sverige
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • Ny keeper til Arsenal

  Arsenal har signert den amerikanske keeperen Matt Turner fra MLS-klubben New England Revolution.

  Det bekrefter London-klubben på sitt nettsted mandag.

  Den 28 år gamle amerikanske landslagskeeperen skal spille med nummer 30 for Arsenal og får mest sannsynlig en rolle som reservekeeper bak Aaron Ramsdale.

  Bernd Leno, som startet sist sesong som Arsenals førstevalg, ser ut til å bli solgt i løpet av sommeren.

  Arsenals trener Mikel Arteta er svært fornøyd med å ha sikret seg Turner.

  – Matt er en erfaren keeper som bidrar med høy kvalitet til vår tropp. Han har vist gjennom sine opptredener de siste årene, både i MLS og med USA, at han vil være en forsterkning neste sesong.

  US Goalkeepers Soccer
  Foto: Julio Cortez / AP
 • Daley freser mot Fina: – Gi transpersoner sjansen

  Det internasjonale svømmeforbundet (Fina) forbyr transpersoner å delta i elitestevner som kvinner. Det gjør den britiske stuperen Tom Daley rasende.

  Fina bestemte for en uke siden at de ikke tillater transkvinner å delta i kvinneklassen dersom de var over tolv år gamle da de gjennomførte kjønnsskifte. Svømmeforbundet valgte heller å opprette en åpen klasse for svømmere med et annet kjønn enn de ble født med.

  Daley, som sto fram som homofil i 2013, er svært misfornøyd med avgjørelsen.

  – Enhver som blir fortalt at de ikke kan konkurrere eller gjøre noe de elsker på grunn av hvem de er, er ikke greit. Det er noe jeg føler sterkt. Gi transpersoner sjansen til å dele sin side, sa Daley i forbindelse med prisutdelingen British LGBT Awards fredag, skriver Sky Sports.

  Daley forteller at han var «rasende» da han fikk høre om avgjørelsen til Fina.

  Spørsmålet om transpersoner i svømmesporten er blitt aktualisert den siste tiden gjennom amerikaneren Lia Thomas' prestasjoner. Thomas svømte i herreklassen tidligere, og ble den første kjente transpersonen som vant collegemesterskapet i svømming da hun vant kvinnenes 500 yard fristil i mars.

  Transgender Policy What Next
  Foto: Josh Reynolds / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste