Solskjær etter sjokktapet: – Vi ble fratatt et klart mål

Manchester United sløste bort muligheten til å ta tilbake tabelltoppen fra byrival City da tabelljumbo Sheffield United vant 2–1 på Old Trafford.

Laster innhold, vennligst vent..

Manchester United tapte meget overraskende 2–1 hjemme mot Sheffield United.

Et tamt hjemmelag skapte veldig lite mot tabelljumboen fra Sheffield, men det var likevel et par dommeravgjørelser i første omgang som fikk noe av skylden for at Ole Gunnar Solskjærs mannskap tapte.

– Vi er skuffet. Vi tapte en kamp hvor vi følte at vi burde vært bedre. Vi skapte ikke nok sjanser til å fortjene flere mål, men vi ble fratatt en scoring. Det var et klart mål, sa Solskjær.

– Det er helt utrolig faktisk. Jeg har ikke snakket med dommeren, men han kommer til å se at det var feil avgjørelser når han ser på det etterpå, sa en oppgitt kaptein Harry Maguire etter kampen.

Kontroversiell scoring

Situasjonene Solskjær og Maguire siktet til kom med kort mellomrom før pause. Sheffield United tok ledelsen halvveis ut i første omgang etter at Kean Bryan stusset inn en corner.

Billy Sharp forstyrret David de Gea i det keeperen skulle hoppe opp og bokse ut ballen. Maguire mente det var nok til å dømme frispark.

Rett etterpå var Maguire selv i fokus da han gikk i duell med Sheffield-keeper Aaron Ramsdale. Anthony Martial satte ballen i mål, men dommeren hadde allerede blåst frispark.

United

1-0: Her mente flere at David de Gea skulle hatt frispark da Billy Sharp var inn i ryggen på keeperen.

Foto: Dave Thompson / AFP

– Situasjonen mot David (de Gea) er definitivt mer frispark enn min situasjon. Jeg vil ikke bruke det som unnskyldning, fordi vi skal ikke måtte belage oss på dommeravgjørelser, men det var en stor feil av dommeren. Det kunne alle se, sa Maguire.

– Annulleringen er en feil avgjørelse og målet deres er også en feil avgjørelse. Billy Sharp går inn i Davids rygg slik at han ikke får hoppet opp. Det var to avgjørelser som gikk imot oss, sa Solskjær.

– Merkverdig

I TV2s studio var de enige med Manchester United-leieren.

– Det er merkverdig. Billy Sharp kaster seg inn i ryggen på keeperen. Helt åpenbart at det er for å forstyrre, for han fokuserer ikke på ballen i det hele tatt. David de Gea blir såpass hindret at jeg synes det er et frispark, sa Hangeland.

Han fikk støtte av Simen Stamsø Møller som la skyllen på dommeren som satt i VAR-bussen.

– En dommer med video skal kunne se at dette er en klar og åpenbar dytt på de Gea som hindrer han i å gå opp og gjøre jobben sin. Det er ikke VAR sin feil, men dommeren som sitter i rommet som gjør en stor feil, sa Stamsø Møller.

Om situasjonen der Manchester United fikk annullert en scoring, sa Hangeland følgende:

– Maguire går i mye større grad mot ballen enn det Sharp gjorde i forrige situasjon. I tillegg så velger dommeren å blåse før ballen ligger i mål. Det er og en stor feil. Her skal han vente og se hva som skjer og så eventuelt blåse etterpå når ballen ligger i mål, mente Hangeland.

Premier League - Manchester United v Sheffield United

TAP: Sheffield United kunne juble for en overraskende seier på Old Trafford mot Ole Gunnar Solskjærs gulljagende lag.

Foto: Laurence Griffiths / Reuters

Sjokkresultat

Sheffield United hadde kun vunnet én av sine første 19 kamper i Premier League, og mange forventet at Ole Gunnar Solskjær skulle få lite problemer med å ta tre poeng.

Slik ble det derimot ikke.

Det så lovende ut da Harry Maguire utlignet for de røde etter timen spilt, men da Oliver Burke satte inn kampens siste scoring kvarteret før slutt, gikk Manchester United på et overraskende tap på Old Trafford.

– Dette er ikke bare sjokkerende, men helt ubegripelig at Manchester United i klarer å tape denne kampen etter den flyten de har vært i, sa TV2s ekspert Simen Stamsø Møller.

– Det er sesongens overraskelse for meg, supplerte Brede Hangeland.

Dermed rotet de røde fra Manchester bort viktige poeng i tittelkampen. Manchester City er nå ett poeng foran Solskjærs menn med én kamp mindre spilt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Granerud har vunnet verdenscupen

  Halvor Egner Granerud er Norges femte vinner av verdenscupen sammenlagt igjennom tidene. Det er klart allerede før sesongslutt, ettersom det kun er tre renn igjen av sesongen og dermed har ingen mulighet til å ta igjen poengsummen til Granerud.

  – Selv om det har sett veldig sannsynlig ut lenge, så var det fortsatt en veldig gledelig beskjed å få. Da jeg fikk beskjeden begynte jeg umiddelbart å gråte, det har vært noen tunge dager nå, men det å endelig få det bekreftet var utrolig godt, sier Granerud selv i en uttalelse på hopplandslagets Facebook-side.

  Det har vært tøft døgn for Granerud etter at han testet positivt for koronaviruset, og dermed mistet resten av VM. Dermed var det godt at målet for sesongen allerede er nådd.

  – Dette var et umulig mål jeg satte meg etter forrige sesong, så da å klare det føles uvirkelig. Jeg føler meg litt som en hoppversjon av Leicester, selv om det er lettere å snu en person enn et helt lag, forteller Granerud.

  Han legger til at han gleder seg til å løfte kula i Planica og at det blir motivasjon igjennom sykdommen. Renndirektør i FIS, Sandro Pertile, bekrefter at det kun er de tre rennene i Planica som gjenstår av verdenscupsesongen for menn.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: Janek Skarzynski / AFP
 • Ruud klar for spill igjen

  Casper Ruud har leget magestrekken han pådro seg i Australian Open og deltar etter planen i ATP 500-turneringen i Acapulco i Mexico fra 15. mars, melder NTB. Ruud måtte trekke seg i 4. runde av Grand Slam-turneringen i Australia i midten av februar.

  Casper Ruud
  Foto: WILLIAM WEST / AFP
 • Stuan får advarsel

  Kombinertlandslagets sportssjef Ivar Stuan får en advarsel etter at NRK onsdag kunne avsløre at flere ledere og utøvere i det norske laget brøt reglene om bruk av munnbind under VM.

  Renndirektør Ottesen varslet at FIS ville ettergå saken, men forteller til NRK torsdag at Stuan og resten av det norske laget får en advarsel.

  – Vi har hatt en fin dialog med Stuan og fått forklaringen hans. Vi har sett internt at noe desinformasjon har skjedd i området her i mixed sone ved et par anledninger, og derfor har vi valgt å gi Norge en advarsel i denne omgang, sier Ottesen til NRK.

  Han varsler derimot om det skulle skje igjen, så kan det bety strengere straff.

  – Det er en advarsel i dag, men hvis det skjer flere ganger så vil vi sette oss ned og gi kraftige bøter eller at vi drar inn akkreditering.

  FIS tar også selvkritikk.

  – Vi har kanskje ikke vært like klare på alle frivillige eller andre som jobber i og rundt intervjusonen, så regner jeg med at det er strammet inn fra alle hold, avslutter han.

Sendeplan

Kl. Program Kanal