NRK Meny
Normal

Sjokktap for verdenstoer Nadal

Torsdag kveld stod Lukas Rosol for en av tennishistoriens største overraskelser: Han sendte selveste Rafael Nadal ut av Wimbledon-turneringen i 2. runde.

Nadal

Rafael Nadal gikk på en overraskende smell mot Lukas Rosol i Wimbledon-turneringen.

Foto: LEON NEAL / Afp

Lukas Rosol

Lukas Rosol beskriver seieren som et mirakel, men sier også at han spilte helt utrolig i møtet med verdenstoer Nadal.

Foto: Anja Niedringhaus / Ap

Nadal og Rosol

Rafael Nadal applauderte publikum og takket for støtten da han gikk av banen. Ved sin side hadde han sin overmann torsdag kveld, Lukas Rosol.

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp
Roger Federer

Nå seiler Roger Federer opp som storfavoritt i årets Wimbledon-turneringe, mener Andersen.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
Bjørn Borg

Rafael Nadal har fortsatt litt å ta igjen får å matche Bjørn Borgs prestasjoner i Wimbledon-sammenheng.

Foto: SCANPIX / AP
– Det er den største overraskelsen i tennis på mange år. Jeg kan ikke huske en større sensasjon siden slutten av 80-tallet, sier Jan Frode Andersen, ekspertkommentator i NRK.

I møtet med tsjekkiske Lukas Rosol, gikk Rafael Nadal overraskende på sin tidligste Wimbledon-exit siden 2005. Han maktet ikke å tukte 26-åringen som vant med setssifrene 6-7, 6-4, 6-4, 2-6, 6-4. Dermed er Nadal ute etter 2. runde.

26 år gamle Rosol ligger som nummer 100 på verdensrankingen, men klarte likevel å slå verdenstoer Nadal - som kom rett fra seier i Roland Garros.

– Han spilte utrolig, sier Andersen om Rosols innsats.

Overveldet Rosol

Dette er bare fjerde gang i karrieren at Nadal taper en Grand Slam-kamp med fem sett. Det er dessuten første gang han taper mot en spiller som er lavere rangert enn ham, ifølge Infostrada.

Nadals merittliste, med blant annet 11 Grand Slam-titler og to av dem i Wimbledon, hadde lite å bety i møtet med Rosol.

– Det er som et mirakel for meg. Det er så mange følelser. Han er en superstjerne. Jeg spilte helt utrolig. Nadal er nok bare et menneske, sier en overveldet Rosol etter seieren.

Federer favoritt

Andersen hadde troen på at Nadal ville gå seirende ut av Grand Slam-turneringen før start.

– Federer klarer ikke å slå Nadal. Om Federer vil vinne, er han avhengig av at noen andre slår ut Nadal for ham. Det kan kanskje Djokovic klare, sa Andersen da.

Nå har akkurat det skjedd - selv om Nadals overmann var en annen enn foreslått.

– Det er det beste som kunne skjedd Federer. Nå er han soleklar favoritt til å vinne, sier Andersen.

Gruskongen

Nadal sikret sin sjuende seier i Roland Garros tidligere i juni, og gikk med det forbi den tidligere gruskongen Bjørn Borg. Men Nadal har forsatt litt å ta igjen når det gjelder svenskens prestasjoner i Wimbledon.

– Bjørn Borg var gruskonge i sin tid, men vant likevel fem Wimbledon-titler. Det viktigste for gruskongen Nadal er å komme seg gjennom den første uka, for etter hvert slites gresset og det blir mer som å spille på en hard court, sier Andersen.

– Nadal klarte ikke å holde ut den første uka, og da forblir han foreløpig på to Wimbledon, sier Andersen.

Siste nytt

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund
 • Dansk konflikt midlertidig løst

  Danmarks fotballforbund (DBU) og Spillerforeningen er blitt enige om en delavtale som gjør at kvinnelandslaget spiller VM-kvalifisering mot Kroatia tirsdag.

  Spillerne har nektet å trene og spille, derfor er kampen mot Sverige i kveld avlyst.

  Etter Kroatia-kampen skal partene forhandle videre om en permanent avtale. Da skal også FIFPro og UEFA være med som meglere, melder Danmarks Radio.

  Pernille Harder
  Foto: Patrick Post / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal