Hopp til innhold

Sjokktap for verdenstoer Nadal

Torsdag kveld stod Lukas Rosol for en av tennishistoriens største overraskelser: Han sendte selveste Rafael Nadal ut av Wimbledon-turneringen i 2. runde.

Nadal

Rafael Nadal gikk på en overraskende smell mot Lukas Rosol i Wimbledon-turneringen.

Foto: LEON NEAL / Afp

Lukas Rosol

Lukas Rosol beskriver seieren som et mirakel, men sier også at han spilte helt utrolig i møtet med verdenstoer Nadal.

Foto: Anja Niedringhaus / Ap

Nadal og Rosol

Rafael Nadal applauderte publikum og takket for støtten da han gikk av banen. Ved sin side hadde han sin overmann torsdag kveld, Lukas Rosol.

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp
Roger Federer

Nå seiler Roger Federer opp som storfavoritt i årets Wimbledon-turneringe, mener Andersen.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
Bjørn Borg

Rafael Nadal har fortsatt litt å ta igjen får å matche Bjørn Borgs prestasjoner i Wimbledon-sammenheng.

Foto: SCANPIX / AP
– Det er den største overraskelsen i tennis på mange år. Jeg kan ikke huske en større sensasjon siden slutten av 80-tallet, sier Jan Frode Andersen, ekspertkommentator i NRK.

I møtet med tsjekkiske Lukas Rosol, gikk Rafael Nadal overraskende på sin tidligste Wimbledon-exit siden 2005. Han maktet ikke å tukte 26-åringen som vant med setssifrene 6-7, 6-4, 6-4, 2-6, 6-4. Dermed er Nadal ute etter 2. runde.

26 år gamle Rosol ligger som nummer 100 på verdensrankingen, men klarte likevel å slå verdenstoer Nadal - som kom rett fra seier i Roland Garros.

– Han spilte utrolig, sier Andersen om Rosols innsats.

Overveldet Rosol

Dette er bare fjerde gang i karrieren at Nadal taper en Grand Slam-kamp med fem sett. Det er dessuten første gang han taper mot en spiller som er lavere rangert enn ham, ifølge Infostrada.

Nadals merittliste, med blant annet 11 Grand Slam-titler og to av dem i Wimbledon, hadde lite å bety i møtet med Rosol.

– Det er som et mirakel for meg. Det er så mange følelser. Han er en superstjerne. Jeg spilte helt utrolig. Nadal er nok bare et menneske, sier en overveldet Rosol etter seieren.

Federer favoritt

Andersen hadde troen på at Nadal ville gå seirende ut av Grand Slam-turneringen før start.

– Federer klarer ikke å slå Nadal. Om Federer vil vinne, er han avhengig av at noen andre slår ut Nadal for ham. Det kan kanskje Djokovic klare, sa Andersen da.

Nå har akkurat det skjedd - selv om Nadals overmann var en annen enn foreslått.

– Det er det beste som kunne skjedd Federer. Nå er han soleklar favoritt til å vinne, sier Andersen.

Gruskongen

Nadal sikret sin sjuende seier i Roland Garros tidligere i juni, og gikk med det forbi den tidligere gruskongen Bjørn Borg. Men Nadal har forsatt litt å ta igjen når det gjelder svenskens prestasjoner i Wimbledon.

– Bjørn Borg var gruskonge i sin tid, men vant likevel fem Wimbledon-titler. Det viktigste for gruskongen Nadal er å komme seg gjennom den første uka, for etter hvert slites gresset og det blir mer som å spille på en hard court, sier Andersen.

– Nadal klarte ikke å holde ut den første uka, og da forblir han foreløpig på to Wimbledon, sier Andersen.

Siste nytt

  • Guardiola «angrer ingenting» etter mesterligatap

    Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han ikke angrer på noe etter at laget røk på straffer mot Real Madrid i mesterligaens kvartfinale.

    Ett år etter at City moste nettopp Real 4-0 i hjemmekampen i semifinalen, ble det 4-4 sammenlagt og tap i en dramatisk straffesparkkonkurranse onsdag kveld.

    Da hadde Guardiola byttet ut Erling Braut Haaland før ekstraomgangene og midtbanestjernen Kevin De Bruyne i annen ekstraomgang.

    – Jeg ville ha foretrukket å vinne, men gratulerer til Real Madrid. De forsvarte seg så dypt med utrolig solidaritet, og vi gjorde alt vi kunne, sier Guardiola og fortsetter:

    – Jeg angrer ikke på noe av det vi gjorde. Vi prøver alltid å skape flere sjanser og slippe til færre, fordi vi tror det hjelper. Og vi gjorde det vi kunne. Vi spilte eksepsjonelt i alle lagdeler, og dessverre klarte vi ikke å vinne.

    Han forklarte at både Haaland og De Bruyne var slitne og ba om å bli byttet ut. City er inne i et hardkjør der de også kjemper om titler i Premier League og FA-cupen.

    (NTB)

    jT6NyEo8rwo
    Foto: AP
  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    Han opplyser at PST-representanten ikke er en del av troppen, men skal være i Paris og fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Toppidrettssjefen informerte om sikkerheten og den norske troppens forberedelser til Paris-lekene under et mediemøte i Oslo onsdag. Der opplyste han også at det er tett kontakt med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Paris.

    I tillegg skal det avholdes et beredskapsseminar i juni.

    (NTB)

    ETfSi5_G-i8
    Foto: NTB
  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal