NRK Meny
Normal

Sjokktap for Brasil – ute av OL

RIO DE JANEIRO (NRK): Brasil slo Norge i åpningskampen og var OL-favoritter. Nå er de ute av av håndballturneringen.

OLYMPICS-RIO-W-HANDBALL

KNUST: OL åpnet bra men endte elendig for de brasilianske håndballkvinnene.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

Tirsdagens kvartfinale ble en brutal nedtur for de brasilianske håndballkvinnene. De ble nemlig utklasset 32-23 av Nederland foran 8878 tilskuere i det som skulle ha vært deres egen lekegrind.

– Vår største drøm var å ta en medalje for landet vårt og for sportens framtid. Det var ikke mulig. Nå håper jeg bare at folk i Brasil ikke glemmer håndball, sier målvakt Barbara Arenhart.

Nederlenderne ledet 12-11 etter en jevn førsteomgang, men etter pause var det klasseforskjell på lagene.

Brasil innledet OL med å slå Norge 31-28 og vant Norges innledende gruppe. Mange eksperter har pekt på vertsnasjonen som laget med det høyeste makspotensialet i OL.

Nå er de altså ute.

Dermed slipper Norge å frykte et nytt Brasil-nederlag i dette mesterskapet.

– Veldig lei oss

– Vi er selvfølgelig veldig misfornøyd og veldig lei oss. Vi hadde drømt om noe større i OL på hjemmebane. Og ut fra det vi gjorde i gruppespillet trodde vi at vi hadde den styrken som skulle til for å gå hele veien, men i dag viser Nederland at de er et bedre lag, sier Brasils danske trener Morten Soubak.

Slik analyserer han nederlaget:

– Vi lyktes ikke med å spille den håndballen vi gjorde i gruppespille, i hovedsak fordi Nederland var veldig gode i sitt forsvarsspill. De lyktes med å gjøre akkurat det de er er best på, nemlig kontringer.

OLYMPICS-RIO-W-HANDBALL

VERDT EN FEIRING: Nederland er i semifinale i sitt første OL.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

Spinnvill kvartfinale

Nederland ble bare nummer fire i sin gruppe og vant bare to av de fem innledende kampene. Nå er de altså i semifinale.

Der møter de Frankrike, som slo Spania 27-26 i en ellevill kvartfinale. Spania ledet med fem mål da det var mindre enn ti minutter igjen av ordinær tid.

Men Frankrike kom tilbake, og det sto 23-23 da sluttsignalet lød. I ekstraomgangene surfet Frankrike videre på den positive bølgen. Det holdt – da Spania satte kampens siste avslutning i stanga, to sekunder før slutt.

Norge spiller kvartfinale mot Sverige klokka 22.00. Vinneren av den kampen, møter vinneren av Russland-Angola i semifinalen.

Siste nytt

 • Sjokktap for Liverpool

  Bunnlaget Swansea sørget for en aldri så liten sensasjon i Premier League da laget slo Liverpool 1-0 mandag. Alfie Mawson scoret målet for Swansea etter 40 minutters spill.

  Premier League - Swansea City vs Liverpool
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal