Normal

Sjögren stiller spørsmål ved eget laguttak

UTRECHT/OSLO (NRK): Landslagstrener Martin Sjögren innrømmer at han kan ha brukt spillere feil etter tapet for Nederland.

Sjögren

TAPTE EM-ÅPNINGEN: Norge og landslagstrener Martin Sjögren.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Svensken overrasket med flere endringer før EM-åpningen søndag kveld.

Det mest sentrale spørsmålet har vært om Maren Mjelde skal brukes i midtforsvaret eller på midtbanen, og Sjögren valgte å bruke Mjelde i forsvaret og dytte Maria Thorisdottir opp.

Thorirsdottir spiller midtstopper i Klepp, mens Mjelde spiller på midtbanen i Chelsea.

Kritisk til endringene

På spørsmål om Sjögren ser noe som burde vært gjort annerledes, svarer landslagstreneren:

– Om vi skulle brukt Maria på midtstopperplass fra start, men Maria gjorde en veldig god innsats etter å ha vært sjuk og ikke spilt der på lenge. Det er sånne ting man tenker på i ettertid.

Komm.: Christian Nilssen og Tom Nordlie.

NRK-ekspert Lise Klaveness er overrasket over endringene fra Sjögren.

– Det var den mest overraskende lagoppstillingen jeg har sett i en åpningskamp. Det er rett og slett en rokering som aldri før er gjort. Det slo helt greit ut med Thorisdottir – hun var ikke dårlig. Men jeg er kritisk til de store endringene. Summen blir at det blir feil over hele linjen. Det er grenser hvor mange endringer man bør gjøre før det blir for vanskelig for jentene, mener Klaveness.

– Ett av rådene (Lars) Lagerbäck ga til Sjögren var å ikke gjøre for store endringer, men det ser likevel ut som om Sjögren og hans team har overarbeidet når det gjelder dette punktet, legger hun til.

– Ser ikke hva de prøver på

Landslagstreneren er helt tydelig på at Norge sviktet, særlig i etablert angrep.

– Vi må utvikle angrepsspillet. Det er det store problemet. Vi får veldig mange brudd. Vi får store avstander mellom spiss og stopper. Da blir det rom de utnytter, sier Sjögren.

Under oppgjøret stilte NRK-ekspert Tom Nordlie seg også undrende til at Caroline Graham Hansen ikke ble dyttet ut på kant, siden 10-eren skapte langt større farligheter fra siden.

Eksperten klarte ikke å identifisere noen kampplan overhodet.

– De gangene Graham Hansen var god, spilte hun til høyre. Etter hvert gikk man over til 4-2-2-2 og da ble man enda smalere. Jeg greier ikke å se hva de prøver på. Jeg har ikke sjans, sier Nordlie.

– «Caro» jobber innenfra og ut. I dag møtte vi to sittende midtbanespillere og da blir det litt vanskelig sentralt. Da er det naturlig at hun skled litt ut mot kanten, sier Sjögren om bruken av Graham Hansen.

Graham Hansen selv ønsker ikke å spekulere i om hun bør brukes bredt eller sentralt.

– Nei, det har jeg ikke noen kommentar til. Hvert lag skaper forskjellige rom, og jeg prøver å utnytte det. Jeg har ikke noe ønske om hvor, jeg vil bare hjelpe laget, sier Graham Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ingebrigtsen nominert til pris

  Jakob Ingebrigtsen er nominert til årets mannlige utøver av det europeiske friidrettsforbundet etter sin enorme prestasjon under friidretts-EM i sommer. Han tok gull på 1500 meter og 5000 meter i London. Også Karsten Warholm er nominert til prisen.

  Laster Twitter-innhold
 • Olsbu Røiseland vant to på rad

  Marte Olsbu Røiseland tok i dag sitt andre NM-gull på rad under fellesstarten i rulleskisyting på Gautefall. Dermed har jenta fra Froland hatt et strålende NM, med full pott. I går vant hun NM-sprinten, over ett minutt foran Tiril Eckhoff.

  Marte Olsbu Røiseland med andre NM-gull
  Foto: Hans Henrik Løken / NRK
 • Woods nærmer seg etterlengtet seier

  Tiger Woods leder med tre slag før siste runde i PGA-tourmesterskapet i Atlanta. Søndag kan 42-åringen ta sin første turneringsseier på fem år. Det er 1875 dager siden forrige gang han kunne løfte et trofé. Det var i august 2013.

  Tour Championship Golf
  Foto: John Amis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen
VM hestesport: Sprangridning, finale
VM hestesport: Sprangridning, finale
World Equestrian Games: Sprangridning finaler og oppdateringer fra engelsk fotball
VM hestesport: Voltige
VM hestesport: Voltige, sammendrag fra natten
Team Ingebrigtsen
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten