Landslagskapteinen bekymret etter omstridt straffe: – Hvordan skal vi forsvare oss?

NICE/OSLO (NRK): Maren Mjelde er rådvill etter straffen som felte Norge mot Frankrike. NRKs fotballekspert mener straffen er korrekt dømt, men frykter at dagens regelverk vil gjøre forsvarsspillere mer passive.

Verdensmesterskapet i fotball for kvinner 2019 Frankrike - Norge 2 - 1

STRAFFE ELLER IKKE: Her gir dommer Bibiana Steinhaus gult kort til Ingrid Syrstad Engen etter å ha blåst straffespark i kampen mellom Norge og Frankrike.

– Hva skal hun gjøre? Hvordan skal vi forsvare oss i egen boks etter hvert? Alt blir jo tatt, virker det som, sier landslagskaptein Maren Mjelde til NRK torsdag.

Norge tapte onsdagens storoppgjør i VM mot vertsnasjonen Frankrike som følge av en straffe tildelt etter bruk av videodømming (VAR).

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener at bruken av videodømming har gjort at dommere nå har blitt flinkere til å beskytte spillerne.

Han er likevel bekymret for at vi nærmer oss en grense i avveiningen mellom hva som er en naturlig del av spillet, og hva dommerne er nødt til å slå ned på for å beskytte spillerne.

– Vi vil ikke ha forsvarsspillere som er veldig passive og ikke tørr å gå i en duell i sekstenmeteren, så det er vanskelig, men en liten tilvenningsfase må vi tillate før vi konkluderer, sier Torp.

– Jeg synes den er tvilsom

Onsdag kveld hadde landslagstrener Martin Sjögren ikke sett straffesituasjonen på video, men han levnet liten tvil om hva han mente om den da han ved kampslutt gikk med hevet pekefinger til den tyske dommeren Bibiana Steinhaus.

Landslagstrener Martin Sjögren

MENER DET IKKE VAR STRAFFE: – Vi aksepterer at straffen dessverre ble gitt, og så får det stor påvirkning på resultatet, men sånn er det, sier landslagstrener Sjögren.

Når NRK treffer svensken dagen derpå har han sett situasjonen på video, uten at det har fått ham til å endre mening om den.

– Jeg synes den er tvilsom. Det må være lov å si, sier landslagstreneren.

– I en annen kamp, i et annet tilfelle, er jeg ikke så sikker på at det hadde blitt gitt straffespark.

– Men nå ble det dømt straffe, så det er det vi må forholde oss til. Resultatet kommer ikke til å bli endret fordi vi synes det er feil idømt.

NRK-ekspert: – Straffe

At straffesparket var feil idømt, får ikke Sjögren støtte for hos NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

– Det er dessverre et klart straffespark, sier Torp.

Carl-Erik Torp

STRAFFE: NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener det var korrekt å gi straffespark til Frankrike.

– Ut ifra regelverket og hvordan dommerne skal håndheve det, så er det et veldig greit straffespark. Hun var hensynsløs. Dommerne skal beskytte spillerne, og da kom Syrstad Engen inn i altfor stor fart, fullførte sparket og traff den franske spilleren, sier han.

– Det var en situasjon hvor det alltid er mange som vil si at hun ikke traff ballen, og det var en situasjon som det for noen år siden ofte ikke ble dømt straffe på, men de har strammet inn på det, og da er det ikke tvil lenger.

• Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

– Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

QxUVtmMA_7A
  • Tøff start for norske golfere

Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

it7lekDvsTU
  • Zuccarellos Wild med viktig seier

Minnesota Wild vant 3-1 på hjemmebane over San Jose Sharks og sikret seg dermed viktige poeng i kampen om en sluttspillplass.

Det tok 16 minutter før Joel Eriksson Ek punkterte nullen og sørget for den første scoringen for vertskapet i Minnesota. Midtveis i den andre perioden utlignet Mikael Granlund for Sharks.

Den tredje perioden var så vidt i gang da Matt Brody sørget for at Wild igjen tok ledelsen. 2-1-målet kom etter bare 18 sekunder.

På slutten av kampen tok gjestene fra San Jose ut målvakt Mackenzie Blackwood for å øke presset framover å forsøke å kjempe seg til forlenging. I stedet ble det Ryan Hartman som utnyttet muligheten da han snappet opp pucken inne ved vantet på egen banehalvdel og sendte et langskudd inn i det tomme Sharks-målet.

Dermed kunne Minnesota gå av banen med to nye poeng. Det kommer godt med for laget fra Midtvesten, som før torsdagens oppgjør lå ni poeng unna en sluttspillplass med elleve kamper igjen å spille.

Mats Zuccarello fikk 17 minutter på isen hjemme i St. Paul, men det ble ingen scoring eller assist på nordmannen denne gangen.