Slår tilbake mot Sjögren-skepsisen: – Ikke så mye de skulle ha sagt

NRKs ekspert mener det er for tidlig av NFF å forlenge landslagssjef Martin Sjögrens kontrakt allerede før EM. Det er kaptein Caroline Graham Hansen helt uenig i

Trening med Norges kvinnelandslag i fotball

FORLENGER: NFF forlenger kontrakten til landslagssjef Martin Sjögren.

Foto: Berit Roald / NTB

Den svenske trenerduoen Martin Sjögren og assistent Anders Jacobson får forlenget sine kontrakter til etter VM i Australia og New Zealand i 2023.

– For det første var det nødvendig å se disse to mesterskapene i sammenheng. Martin (Sjögren) har kontrakt til etter EM, og når vi kommer til EM så er det to runder igjen av VM-kvaliken i etterkant av mesterskapet. Vi ser disse i sammenheng, slik at det er samme landslagssjef som går inn i et mesterskap som og fullfører VM-kvaliken.

Verdensmesterskapet i fotball for kvinner 2019

SIKKER I SIN SAK: Lise Klaveness er glad for å ha med Sjögren videre til et eventuelt VM.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det sier toppfotballsjef i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness, til NRK etter timålsfesten mot Armenia i den første VM-kvalifiseringskampen for Norge.

Dermed er Sjögren og Jacobson med til etter mesterskapet i 2023, uavhengig av hvordan det går i neste års EM. Forlengelsen kommer etter at det nylig ble stortap mot Nederland og tre tap på rad for det norske landslaget.

– Det kjennes veldig bra at vi har tillit hos arbeidsgiveren vår og hos resten av støtteapparatet og spillerne. Det er veldig motiverende å jobbe inn mot de to store mesterskapene som kommer, sier Sjögren til NRK.

– Det er tidlig

At ikke EM 2022 engang er påbegynt før ny kontrakt signeres, får NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp til å reagere.

– Jeg tenker at det er tidlig. Når vi hadde de kampene som vi hadde på forrige samling, som var fryktelig svake mot motstand som vi ønsker å være i nærheten av, så er ikke det å slå Armenia noe målestokk på hvordan prosjektet går. Disse skal vi knuse uansett, sier Torp.

For også Torp har Norges seneste resultater friskt i minne, samtidig som fremtiden er uviss.

Carl-Erik Torp

KRITISK: NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener forlengelsen kommer for tidlig.

Foto: NRK

– Vi vil få veldig mange svar frem mot EM og under mesterskapet neste år. Hvis det er en fiasko og vi er så langt unna som vi var ved forrige samling, mot Nederland og Sverige, så tenker jeg at det er et feil valg, og det svaret har man ikke nå, sier Torp.

Han er klar på at Sjögren har gjort en god jobb med landslaget, at spillerne er fornøyde og at profesjonaliteten er hevet, men han er usikker på om svensken er rett mann fremover.

– Jeg synes det har stoppet litt opp det prosjektet. Vi har ikke fått de svarene og vi har ikke nærmet oss de lagene vi ønsker å være nærmere. Det så vi veldig tydelig på forrige samling. Så får vi ikke noe svar på den samlingen her, for vi møter såpass svak motstand, avslutter Torp.

Neste VM-kvalifiseringskamp er mot Kosovo på tirsdag, et land som er rangert som nummer 115 i verden. Norge er rangert som nummer 12.

– Ikke så mye de skulle ha sagt

Norges kaptein på denne landslagssamlingen synes det er bra at den svenske trenerduoen blir med laget helt ut VM i 2023.

EM-kvalifisering, fotball kvinner: Norge - Wales (1-0)

STJERNE: Caroline Graham Hansen har full tillit til den svenske trenerduoen.

Foto: Jil Yngland / NTB

– Vi er veldig fornøyde med den jobben de har gjort og trives veldig godt med dem som trenere. Så at de blir med videre er veldig, veldig gledelig, sier Caroline Graham Hansen til NRK.

Hun mener det er helt naturlig at trenerne blir med videre, ettersom de nå har begynt på en ny kvalifisering og laget er fornøyd med jobben som gjøres.

– Det ville vært rart og hoppe over på noe annet midt i en kvalik som er til et veldig viktig mesterskap. Og begynne på noe nytt der tror jeg hadde vært farlig, sier Hansen.

– Hva tenker du om skepsisen?

– Med mindre de er på innsiden og ser hva vi gjør hver dag, så tenker jeg at de egentlig ikke har så mye de skulle ha sagt.

– Vi er trygge på beslutningen

På spørsmål om det ikke er dumt å allerede ha forlenget med trenerduoen dersom EM skulle ende i fiasko, svarer toppsjefen blankt nei og at de ser mesterskapene i sammenheng.

Samtidig vedgår også Klaveness at tiden både før og etter pandemien har vært tung for landslaget.

Uttak av kvinnelandslagets VM-tropp i fotball.

2023: Sjögren og Klaveness sikter mot VM i 2023.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Vi står sammen i denne motgangen. Vi visste at vi stod der, vi visste at det ble tøft, vi står sammen i den motgangen som var under forrige samlingen. Vi vet at det er et betraktelig løft som skal til for at vi skal være der vi ønsker å være under EM, sier Klaveness.

Forventer du reaksjoner på forlengelsen?

– I denne jobben her så er det alltid delte meninger om våre beslutninger. Vi er trygge på denne beslutningen. Vi er glade for at vi har forlenget med Martin og Anders, for å sikre kontinuitet for en veldig ung spillergruppe. Og fordi disse to mesterskapene her går med ett års mellomrom.

 • Det norske landslagets neste kamp i VM-kvalifiseringen er mot Kosovo tirsdag 21. september.

Siste nytt

 • Killi tilbake på ski

  Friskistjernen Johanne Killi (24) er tilbake på ski og stiller i verdenscuppremieren i big air i Sveits fredag.

  Killi ødela et leddbånd i kneet i januar og mistet resten av sesongen.

  – Kneet føles veldig bra, like sterkt og stabilt som før operasjonen. Motivasjonen og skigleden har gått opp og ned i det siste. Det er mye tanker som surrer, spesielt inn i en OL-sesong. Jeg er veldig spent på verdenscupåpningen, sier hun i en pressemelding.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Bayern-sjefen testet positivt

  Bayern München-trener Julian Nagelsmann måtte stå over onsdagens 4-0-seier over Benfica på grunn av influensasymptomer. Senere fikk han påvist koronasmitte.

  Det opplyser Bayern torsdag. Ifølge den tyske storklubben testet Nagelsmann positivt selv om han er fullvaksinert mot koronaviruset.

  34-åringen ledet ikke Bayern-laget i mesterligakampen mot Benfica i Lisboa. Det ble oppgitt at han slet med en influensalignende infeksjon.

  Julian Nagelsmann
  Foto: POOL / Reuters
 • Norge klatrer

  Ståle Solbakkens menn fortsetter å klatre på verdensrangeringen fra Fifa etter gode resultater i VM-kvalifiseringen. Fotballandslaget er nummer 37 på oktober-oversikten, melder NTB. Det er to plasser bedre enn sist. Forrige måned var Norge inne i topp 40 for første gang på snaut seks år.

  Topp ti på rankingen: 1) Belgia, 2) Brasil, 3) Frankrike, 4) Italia, 5) England, 6) Argentina, 7) Spania, 8) Portugal, 9) Mexico, 10) Danmark.

  Qxc_nUvSGFY
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal