NRK Meny
Normal

Phillip Sjøen (18) vant hopp-NM: – Det har gått fort

Hoppkometen Phillip Sjøen slo Anders Bardal og vant hopp-NM på plast i storbakken i Granåsen.

Sjøen har vist seg fram under Sommer Grand Prix, og med 137, 5 meter i første omgang, samt 140,5 andre omgang sikra han NM-gullet i stor bakke. 
Hjemmefavoritten Anders Bardal tok sølv.

Phillip Sjøen hoppet 140,5 meter i andre omgang (første hopp i videoen) og slo dermed Anders Bardal som ledet etter første omgang.

Phillip Sjøen

Sjøen vant to seire i Sommer Grand Prix i Japan. Nå er han norgesmester på plast i storbakke.

Foto: FIS/Norges Skiforbund / NTB scanpix

– Jeg var flink i dag. Fikk levert to gode skihopp og det holdt til seier. Da er det gøy å hoppe på ski, sier en fornøyd Phillip Sjøen til NRK.no etter at hoppgullet var sikret.

Det var duket for et spennende oppgjør i NM i hopp storbakke i Granåsen, der Anders Bardal (32) hoppet sin første konkurranse i sommer. Han skulle møte norske hoppere som har gjort det sterkt i sommer Grand Prix mot verdenseliten i sommer.

– Det er kanskje et av de beste hopprennene med høyest kvalitet jeg har sett i Norge. Det er gledelig med så mange hoppere på et så høyt nivå, sier sportssjef for hopperne Clas Brede Bråthen etter rennet og legger til:

– Det er ingen tvil om at jeg blir veldig imponert over det Phillip Sjøen gjør, men også gøy å se at Anders Bardal ikke har ligget på sofaen hele sommeren og hvilt, sier en fornøyd Bråthen.

Slo forbildet på hjemmebane

Phillip Sjøen lå på andreplass etter første omgang, 2,6 poeng bak Anders Bardal.

18-åringen klinket til med et hopp på hele 140,5 meter og slo til slutt Bardal med 7,4 poeng. Daniel André Tande endte på tredjeplass.

– Jeg visste jeg hadde litt å gå på fra første hoppet så det var egentlig mest fokus på å få ut det i andre omgang og det gikk bra, sier hoppkometen.

– Føles det godt å slå ringreven Bardal?

– Ja, klart det gir mersmak og motivasjon å kunne tukte en av verdens beste skihoppere de siste årene, utdyper hopperen som står med to seire fra sommeren hopprenn på plast.

Sjøen selv synes det var morsomt å stå på pallen med Anders Bardal, en hopper han har sett opp til lenge.

– Anders Bardal har vært verdens beste skihopper de siste årene og klart når du kan slå han i hopprenn da gir det motivasjon for å fortsette. Han har nå vært et forbilde i mange år, så det er kult når du kan stå med ham på pallen, sier Sjøen om Bardal

Sikter mot Falun

Etter å ha levert sterke resultater på plast i sommer sikter han seg nå inn på å levere resultater på snø. På spørsmål om pallplassering er årets mål svarer unggutten offensivt.

– Jajaja, såpass må jeg sikte mot når man leverer. Det kommer et VM i Falun også der jeg har lyst til å være med og bite godt fra meg, svarer hopperen.

Først venter renn på plast i blant annet Almaty, der han skal følge opp suksessen etter to seire i Hakuba og en andreplass i Courchevel.

Trening mot toppen

Sjøen har jobbet hardt for resultatene og har kommet som et nytt stjerneskudd på den norske hopphimmelen i sommer.

Etter å ha kjempet seg tilbake fra kneskader ser hopptalentet endelig ut til å få ut potensialet for fullt. Selv sier han at ting har skjedd fort i sommer, men er ikke overrasket basert på resultatene den siste tiden.

– Hvis du hadde spurt meg for noen måneder siden om jeg hadde blitt overrasket over å slå Bardal på hjemmebane i Trondheim, så ville jeg nok sagt ja. Hadde du spurt for meg for en uke siden hadde jeg nok ikke vært så overrasket, sier Sjøen før han legger til:

– Det har gått fort.

Den unge hopperen er også klar på at veien frem til suksess ikke har vært en dans på roser.

– Jeg har lagt ned noen timer. Det har vært mye ofring. Det er et resultat av mye hardt arbeid over mange år. Jeg har ikke fått noe gratis og alt jeg har fått har jeg jobbet knallhardt for, avslutter den nybakte norgesmesteren.

Siste nytt

 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

 • Opdal ute i to måneder

  Starts keeper Håkon Opdal er ute i to måneder grunnet en ankelskade, melder Fædrelandsvennen.

  Keeperen pådro seg en ankelskade på oppvarming før kampen mot Vålerenga, som Start tapte 1–6.

  d
  Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag