NRK Meny
Normal

Sjøen må stå over Lillehammer

Hopperen Phillip Sjøen (18) er fortsatt ikke helt friskmeldt og står over verdenscuprennene i Lillehammer kommende helg.

Phillip Sjøen

Hopperen Phillip Sjøen dropper verdenscuprennene i Lillehammer.

Foto: NRK

Ifølge en pressemelding fra Norges Skiforbund har det medisinske støtteapparatet i samråd med trenerteamet kommet fram til at han ikke skal stille i rennene på hjemmebane.

Ifølge Norges Skiforbund vil Sjøen være klar for hopping i løpet av kort tid, men helgens renn kommer for tidlig.

Har slitt med hodepine

Sjøen falt under trening i Klingenthal 21. november og pådro seg hjernerystelse. Han har slitt med hodepine etter fallet.

– Han er fortsatt ikke hundre prosent frisk. Derfor har vi valgt å ikke sende ham til Lillehammer, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

– Vi håper at han kan hoppe på ski igjen i begynnelsen av neste uke.

Den unge hopperen hoppet 148 meter i Klingenthal, og hadde satt ny bakkerekord om det hadde vært konkurranse.

Stort hopptalent

Phillip Sjøen har gjort det meget sterkt i sommer, og var regnet som et av Norges aller sterkeste kort i vinterens konkurranser.

Nå blir det mer venting på det unge hopptalentet før han kan vende tilbake til konkurranse.

– Det er maks en treningsøkt om dagen, masse hvile, ikke noe TV, ikke noe bøker, så det blir lange dager, fortalte Sjøen til NRK.no tirsdag.

Til sammen 22 norske hoppere, tolv menn og ti kvinner, deltar i Lillehammer.

Det gikk galt for Phillip Sjøen når han hoppet hele 148m i Klingenthal.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal