NRK Meny
Normal

Sjøen: – Jeg er ved godt mot

Hoppkometen Phillip Sjøen (18) falt stygt på trening i tyske Klingethal og ble sendt til sykehus. Han er ikke alvorlig skadd, men hopper ikke under helgens verdenscupåpning.

Sjøen etter fall

Nykommer på verdenscuplaget i hopp, Phillip Sjøen, falt stygt på trening i ettermiddag. Han hopper dermed ikke under helgens verdenscupåpning i Klingenthal.

Phillip Sjøen etter fallet

FORSLÅTT: Dette bildet la Anders Fannemel ut på sin instagramprofil fredag kveld. Bildet viser en kraftig forslått Phillip Sjøen med teksten: 'You should have seen the other guy'

Foto: PRIVAT

Phillip Sjøen er tilbake på det norske hotellet i Klingenthal etter fallet fredag ettermiddag.

– Jeg er forslått, men er ved godt mot. Jeg er glad jeg ikke har pådratt meg noen alvorlige skader. «I will be back», sier Sjøen.

Sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen, forteller at 18-åringen har blitt behandlet på det lokale sykehuset i Klingenthal.

– Undersøkelsene viser at han ikke har pådratt seg brudd eller alvorlige skader, sier Bråthen til NRK.no

 • Se videointervju med sportssjef Clas Brede Bråthen nederst i saken

– Så ikke bra ut

Sjøen fall

Phillip Sjøen ble raskt tatt hånd om av helsepersonell og deretter fraktet til det lokale sykehuset i Klingenthal.

Foto: ARNO BURGI / Afp

Sjøen hoppet 148 meter, og hadde satt ny bakkerekord om det hadde vært konkurranse.

– Det er et hopp man sjeldent ser. Han hoppet omtrent hele bakken og ut på sletta. Med den landingsvinkelen han kom ut med der, så er det umulig å holde seg på beina, forteller Bråthen.

Ifølge sportssjefen var det greie hoppforhold da Sjøen hoppet.

– Farten var nok litt høy, men Phillip får til et veldig godt hopp. Landingsvinkelen blir litt for bratt. Det fører til at han faller fremover med en gang. Han går kast i kast nedover overgangen. Det så ikke bra ut i det hele tatt.

Sportssjefen forteller at helsepersonell raskt tok hånd om 18-åringen etter fallet.

– Han var heldigvis bevisst og ble sendt til sykehuset med en gang.

Hvilke skader er det han har pådratt seg?

– Han har ganske vondt i et håndledd, men det er heldigvis ikke snakk om noe alvorlig, sier Clas Brede Bråthen.

– Trist

Phillip Sjøen

Phillip Sjøen ble torsdag tatt ut på verdenscuplaget. Her fra trening i Midtstubakken før avreise til Klingenthal.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Hoppyndlingen på 18 år har hoppet rett inn i verdenstoppen etter at han ble Norges beste på plast i sommer. Torsdag fikk han plass på verdenscuplaget i hopp.

– Det at han ikke får hoppet første verdenscuprennet han er tatt ut til, er selvfølgelig kjempetrist for Phillip. Men han har vært gjennom tøffe tak før, og vi håper han kommer raskt tilbake og viser hva han er god for, sier sportssjefen.

Han har tro på resten av hoppgutta under verdenscupåpningen.

– Det er klart at dette preger resten av laget. De har et så godt samhold, og de tenker selvfølgelig mye på Phillip. Men gutta ser bra ut på trening og kommer til å gi alt for å vise hva de er god for, forteller Clas Brede Bråthen.

Phillip Sjøen hoppet 148m under trening i Klingenthal. Dessverre var hoppet så langt at ungutten falt og havnet på sykehus.
Siste nytt

 • Uforandret lag for Norge

  Norge stiller med de samme fire hopperne som forrige helg i morgendagens lagkonkurranse. Det til tross for at Anders Fannemel bommet totalt i kveldens renn. De fire som skal hoppe for Norge er da Tande, Forfang, Fannemel og Johansson.

  lag
  Foto: Janek Skarzynski / AFP
 • Forfang nummer to i kvalifiseringen

  Johann Andre Forfang ble nr 2 i hoppkvalifiseringen i Ruka. Han ledet lenge med et hopp på 138,5 meter, men Stefan Kraft overgikk alle med sitt monsterhopp på 144 meter. Av de norske var det bare Anders Fannemel som ikke klarte å kvalifisere seg.

  Forfang
  Foto: Janek Skarzynski / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvalifisering