Sjelden sjanse for Skjelbred

Tidligere Rosenborg-spiller Per Ciljan Skjelbred fikk en sjelden sjanse fra start for Hamburg i den tyske Bundesligaen i går kveld.

Per Ciljan Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred startet i går for Hamburg for første gang siden i august. Laget hans vant 3-1.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Per Ciljan Skjelbreds karriere i tyske Hamburg SV har ikke vært noen stor suksess siden overgangen fra Rosenborg sommeren 2011. Men i går kveld fikk han spille fra start da laget hans slo Schalke med 3-1.

Hans beste kamp

Mange mener Skjelbred spilte sin beste kamp for laget.

– Nå har jeg jo ikke spilt så mange kamper da, men det var en god søknad for å få starte neste kam, sier 25-åringen til VG .

Midtbanespilleren har spilt svært lite for sin tyske klubb etter at han flyttet fra Trondheim. Han har også forsvunnet ut av landslagsdiskusjonen. I går kveld måtte han gå av banen etter 69 minutter på grunn av krampe.

– En god søknad

– Det viktigste var tre poeng og seier. Jeg håper jeg leverte en god søknad om å få starte neste kamp. Så får vi se hva som skjer denne uka. Men dette var veldig artig. Jeg fikk vist meg frem på stadion og for fansen, sier Skjelbred.

Til helga er det ny kamp mot Wolfsburg, men etter jul kan Skjelbred og flere andre forsvinne fra Hamburg SV. I alle fall ifølge avisa Bild.

– Jeg kan ikke si noe om dette. Det er tre kamper igjen før jul, så det er utrolig viktig for meg å vise meg frem, sier Skjelbred til VG Nett.

Akkurat nå er stjernene Rafael van der Vaart og Petr Jiracek skadd. I tillegg skal Skjelbreds konkurrent på midtbanen, Tomás Rincón, opereres. Det kan gi mer spilletid. Så langt er det bare blitt tre kamper denne høstsesongen for Per Ciljan Skjelbred.

Siste nytt

 • Ruud vann trass fingertrøbbel

  Casper Ruud måtte tape og smørje to fingrar midt i andre sett, men slo likevel Alejandro Tabilo 6-4, 7-5 i ATP-turneringa i Santiago i natt.

  I kvartfinalen fredag skal Ruud møte ein ny argentinar, Renzo Olivo.

  Ruud er rangert som nummer to i turneringa.

  Argentina Open Tennis
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Lyon overrasket med seier

  Lucas Tousarts nydelige scoring var nok da Lyon slo Juventus 1-0 i mesterligaens åttedelsfinale. Scoringen gir Lyon et godt utgangspunkt foran bortekampen i Torino 17. mars. Juventus og Cristiano Ronaldo slet stort med å komme seg til de store målsjansene i Frankrike.

  Tousart
  Foto: PHILIPPE DESMAZES
 • Ramos så rødt da City snudde kampen

  Isco sendte Real Madrid i føringen mot Manchester City i mesterligaens åttedelsfinale, men to raske scoringer fra Gabriel Jesus og Kevin de Bruyne (straffe) gjorde at gjestene tar med seg et glimrende utgangspunkt før returkampen. Fem minutter før slutt gikk det fra vondt til verre for Real Madrid da kaptein Sergio Ramos ble utvist etter å ha taklet Jesus som bakerste mann.

  Ramos
  Foto: SERGIO PEREZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal