NRK Meny
Normal

Sjelden sjanse for Skjelbred

Tidligere Rosenborg-spiller Per Ciljan Skjelbred fikk en sjelden sjanse fra start for Hamburg i den tyske Bundesligaen i går kveld.

Per Ciljan Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred startet i går for Hamburg for første gang siden i august. Laget hans vant 3-1.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Per Ciljan Skjelbreds karriere i tyske Hamburg SV har ikke vært noen stor suksess siden overgangen fra Rosenborg sommeren 2011. Men i går kveld fikk han spille fra start da laget hans slo Schalke med 3-1.

Hans beste kamp

Mange mener Skjelbred spilte sin beste kamp for laget.

– Nå har jeg jo ikke spilt så mange kamper da, men det var en god søknad for å få starte neste kam, sier 25-åringen til VG .

Midtbanespilleren har spilt svært lite for sin tyske klubb etter at han flyttet fra Trondheim. Han har også forsvunnet ut av landslagsdiskusjonen. I går kveld måtte han gå av banen etter 69 minutter på grunn av krampe.

– En god søknad

– Det viktigste var tre poeng og seier. Jeg håper jeg leverte en god søknad om å få starte neste kamp. Så får vi se hva som skjer denne uka. Men dette var veldig artig. Jeg fikk vist meg frem på stadion og for fansen, sier Skjelbred.

Til helga er det ny kamp mot Wolfsburg, men etter jul kan Skjelbred og flere andre forsvinne fra Hamburg SV. I alle fall ifølge avisa Bild.

– Jeg kan ikke si noe om dette. Det er tre kamper igjen før jul, så det er utrolig viktig for meg å vise meg frem, sier Skjelbred til VG Nett.

Akkurat nå er stjernene Rafael van der Vaart og Petr Jiracek skadd. I tillegg skal Skjelbreds konkurrent på midtbanen, Tomás Rincón, opereres. Det kan gi mer spilletid. Så langt er det bare blitt tre kamper denne høstsesongen for Per Ciljan Skjelbred.

Siste nytt

 • Siste forsøk på løysing

  Leiinga i spelarforeininga møtte spelarane seint i går kveld, truleg for å gjere eit siste forsøk på å finne ei løysing i den danske spelarkonflikten, melder Danmarks Radio.

  Klokka 12 i dag går den endelege fristen ut for Danmark til å bestemme seg for om dei skal spele VM-kvalifiseringskampen for kvinner mot Sverige fredag.

  Danmark jubler
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Sveits' regjering støttar Sion-OL

  Regjeringa i Sveits vedtok i går å støtte ein søknad frå Sion om å søkje vinter-OL 2026.

  Det er uklart om det blir folkerøysting om søknaden.

  Innsbruck i Austerrike sa sist søndag nei til OL-søknad. Tidlegare har sveitsiske St. Moritz også sagt nei i folkerøysting.

  Vertsby for OL 2026 blir vald i 2019.

  Sveitsisk flagg
  Foto: ARND WIEGMANN / Reuters
 • Messi med mål nummer hundre

  I kveldens 3–1-seier over Olympiakos fikk Lionel Messi æren av å sette inn sitt mesterligamål nummer 100.

  Tre minutter før pause ble Gerard Pique utvist for katalanerne.

  Barcelona leder gruppe D tre poeng foran Juventus som slo Sporting 2-1 i kveld.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg