Sjekk velkomsten til Ingebrigtsen-brødrene: – Noen har brukt mye tid her inne

LONDON (NRK): Jakob og Henrik Ingebrigtsen ble møtt med en helt spesiell hilsen da de ankom hotellrommet i VM-byen London.

henrik og jakob på rommet

MOTIVASJON: Beskjedene er strategisk plassert ved sengen, slik at de skal være det første man ser når man står opp.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen

– En hemmelig beskjed, sier Jakob Ingebrigtsen lattermildt og peker ned på gulvet.

Han har åpnet dørene til hotellrommet for NRK. 16-åringen kom til London i ettermiddag, og da han og storebroren Henrik gikk inn på rommet fikk de seg en liten overraskelse.

Strategisk plassert

Hele gulvet var tapet med plast, og oppå plasten var det skrevet hyggelige hilsener som «Gi gass» og «Alt for Norge».

– Det ser veldig bra ut. Det er noen som har brukt mye tid her inne, sier Henrik Ingebrigtsen og smiler.

Selv er han skadet, og han er derfor med som hjelper for lillebror. Jakob skal løpe forsøk på 3000 meter hinder førstkommende søndag. Det blir stortalentets debut i et mestereskap på seniornivå.

Beskjedene kommer til å være det første han ser hver gang han står opp om morgenen. De er nemlig strategisk plassert rett ved sengen.

henrik og jakob på hotellrommet

Plastikken har en medisinsk årsak, men beskjedene er bare for å gi litt ekstra motivasjon.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen

– Positiv energi

– Plastikken er mot allergi og støv. Det er fint å være frisk i pusten når vi skal løpe, sier Jakob.

Friidrettsforbundets lege Ove Talsnes var mannen bak ideen. Han og et par andre i støtteapparatet brukte en liten time på å gjøre i stand rommet.

Det var nemlig ikke bare et påfunn, men medisinsk begrunnet.

– Vi legger slik plast når det er teppe på gulvet og man skal være der over en viss tid. De har sammenheng med at enkelte utøvere har noen allergier. Vi må prøve å være i forkant for å prøve å forebygge, sier legen.

Etter hvert kom de på ideen om å gjøre plastikken litt mer hyggelig.

– Vi ønsket å ønske de velkommen og bidra til litt positiv attitiude. Vi håper det kan gi litt positiv energi på morgenen når de ser at de skal gi alt for Norge, sier Talsnes og ler.

– Vi holdt på i en tre kvarter eller en liten time. Vi brukte litt ekstra tid denne gangen siden vi fant ut at vi skulle skrive litt på gulvet, legger han til.

Ingebrigtsen kan for øvrig fortelle at oppladningen til VM har gått veldig bra.

– Nå skal jeg bare prøve å prestere på søndag. Målet er å komme til finalen. Så skal jeg prøve så godt jeg kan å få til dét, sier Ingebrigtsen.

Han er regnet som et av verdens største løpetalenter, men i VM kommer han til å møte betydelig sterkere motstandere enn han pleier - de fleste er jo tross alt mange år eldre enn ham.

Siste nytt

 • Mikkelsen i teten i Rally Sweden

  Andreas Mikkelsen er sammen med Esapekka Lappi nummer to i Rally Sweden. Han er 54,5 sekunder bak sammenlagtleder Ott Tänak før søndagens avslutning. Rally Sweden rundes da av med tre fartsprøver.

  Mikkelsen
  Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
 • Sala gravlagt etter flystyrt

  Over 3000 mennesker møtte opp i fotballlspilleren Emiliano Salas begravelse i hjembygden hans i Argentina. Sala omkom da flyet som skulle frakte ham fra Nantes til sin nye hjemby og klubb Cardiff, styrtet 21.januar.

  Salas begravelse
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP
 • Horneland med sin første RBK-seier

  Rosenborg hadde få problemer mot svenske Sundsvall i lørdagens treningskamp i Abrahallen. I Eirik Hornelands første seier som RBK-trener ga ikke trønderne seg før det sto 5-1 på måltavla. Tidligere lørdag vant Stabæk 2-1 over Strømmen, mens Kristiansund slo Ranheim 3-2.

  Eirik Horneland
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal