NRK Meny
Normal

Sjekk utfordramaet: - Det villeste jeg har sett

Christof Innerhofer mistet nesten brillene og slepte med seg utforporten ned store deler av utforløypa i 138 kilometer i timen. Men han er likevel foran Aksel Lund Svindal i mål!

Med brillene på snei hektetItalienske Christof Innerhofer seg fast i en port som han måtte kjøre store deler av rennet med.

– I alle dager! Det er det villeste jeg har sett, sier NRK-kommentator Andreas Toft da han så hva som skjedde på reprisen.

Innerhofer sto bare og ristet på hodet i målområdet og slo stavene flere ganger i bakken mens han fortsatt hadde portflagget, som holder portene sammen, hengende fra brillene. Brillene hang helt på snei og Innerhofer var svært skuffet i det han dro av seg både briller og portflagg, som hadde filtret seg sammen.

Følg det dramatiske utforrennet direkte her.

138,9 kilometer i timen

Da hadde han slept med seg porten nedover en større del av løypa i en fart som ble målt til nesten 138,9 kilometer i timen, samtidig som porten hang og slang bak ham.

– Se på han her i 150 kilometer i timen med brillene på snei og porten hengende og slengende etter, ropte Toft da han så reprisen.

Christof Innerhofer

ETTER MÅLGANG: Christof Innerhofer var ekstremt skuffet etter målgang og så at sjansen hans til å vinne utforrennet på hjemmebane forsvant med porten han ufrivillig slepte med seg.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

– Det er rått å fullføre. Han var keen på dette Innerhofer, sier ekspertkommentator Trond Moger.

Utforrennet i Italia var en av Innerhofers store sjanser denne sesongen. Men det ble spolert etter 45 sekunder. 25 sekunder senere slapp endelig porten slipp fra ryggen der den hektet seg fast i startnummeret.

Likevel; etter åtte startende løpere ledet Innerhofer utrolig nok fortsatt rennet. I skrivende stund ligger han på 4. plass. Og selv da årets fartskjører Aksel Lund Svindal suste ned løypa, var han bak Innerhofer i mål da han kjørte ned til sjetteplass fra startnummer 19 (rennet pågår fortsatt). Han er nå nummer sju. Kjetil Jansurd er langt bak. Adrien Theaux leder rennet foran østerrikske Reichelt.

Jansrud ser at Innerhofer er skyld i dette selv.

– Det kan skje. Men det er sjelden man ser det i utfor. Det var maks uheldig. Men det var hans egen feil. Han var sen på linjen og måtte bøye seg over porten. Som regel drar man bare med seg flagget. Men han er utrolig uheldig. Sannsynligvis ville han vært på pallen, sier Jansrud.

Mistet skien

Og det var langtfra eneste dramatikken i starten av rennet i den harde løypa. Aleksander Aamodt Kilde mistet skiene i stor fart etter rundt 20 sekunder. Utrolig nok klarte han å unngå fall.

Italieneren Petter Fill mistet også skien, men falt deretter og skled flere hundre meter nedover bakken i voldsom fart.

– Det er den andre Atomic-bindingen som har løsnet i dag. Kilde hadde den første, sier Moger på NRK-sendingen.

Det er tydelig at flere løpere er ukomfortable i løypen som er slagete og knallhard. Travis Ganong er en av de som tar det «rolig» i kritiske partier i løypen.

Aleksander Aamodt Kilde mister den ene skia i fart, men klarer å holde balansen og unngå fall på én ski. Rennet er likevel over for Kilde.
Andrew Weibrecht kjørte ut i første omgang av storslalåmen. Det gikk heldigvis bra.
Peter Fill kom ikke langt før han og mistet begge skiene i første omgang av storslalåmen.
Aksel Lund Svindal, som sto med tre utforseire av tre mulige denne sesongen, klarer ikke å følge opp i Santa Caterina. Han sliter seg gjennom rennet, men er til slutt 1,61 sekunder bak Theaux. Han er for øvrig også bak Innerhofer, som altså fullførte rennet med en port på ryggen.

Siste nytt

 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix
 • Gull til Windingstad

  Rasmus Windingstad kjørte seg opp fra 6.-plass til seier under superkombinasjonen i NM torsdag. Han sikret seg NM-gullet med 0,46 sekunders margin til Joachim Jagge Lindstøl på sølvplass, mens Sebastian Foss Solevåg tok bronsen.

  Rasmus Windingstad
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Gjekstad presentert i Kristiansand

  Ole Gustav Gjekstad blir hovedtrener for Vipers Kristiansand fra neste sesong. Han har skrevet under en treårskontrakt med den ambisjonsrike håndballklubben. Vestfoldingen ble presentert på en pressekonferanse torsdag.

  Ole Gustav Gjekstad ny Viperstrener
  Foto: Sander Heggheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par