Sjekk Tottenhams knallsterke prisrekke

Tottenham var tidligere en «kirkegård» for avdankede fotballspillere. Nå har klubben stukket av med prisen for årets unge spiller i England i fire av de fem siste sesongene.

dele Alli 2

ÅRETS UNGE SPILLER: 20 år gamle Dele Alli mottok søndag prisen som årets unge spiller i Premier League.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Harry Kane

Harry Kane årets unge spiller i 2015.

Foto: Rui Vieira / Ap

Tidligere Tottenham-keeper og TV 2-ekspert Erik Thorstvedt hyller gamleklubbens nye ungdomssatsing.

Kyle Walker (2012), Gareth Bale (2013), Harry Kane (2015) og nå senest Dele Alli er den imponerende rekken av Tottenham-talenter som har vunnet prisen for årets unge spiller i Premier League.

Bare Chelseas Eden Hazard (2014) bryter opp rekken av Spurs-spillere de fem siste sesongene.

– Kanskje er det litt tilfeldig. Men vi ser at ungguttene i Tottenham har fått jevnt mye sjansen, og fått muligheten tidlig.

– Klubben har hatt managere som ikke har vært redde for å sette unge spillere inn på laget, sier Erik Thorstvedt om Harry Redknapp, Andre Villas-Boas, Tim Sherwood og Mauricio Pochettino som har sittet ved sjefs-roret i perioden klubben har hentet «ung-prisene».

Erik Thorstvedt

Tidligere Tottenham-målvakt Erik Thorstvedt vant FA-cupen i 1991. Her i semifinalen mot Arsenal der Tottenham vant 3-1.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Kritisk til utenlandske managere

Thorstvedt var i London-klubben fra 1989 til 1996. Og den tidligere landslagsmålvakten roser den nye managerens tilnærming til spesielt unge engelske rekrutter.

– Mauricio Pochettino har en helt klar filosofi på dette. Han stoler på ungguttene. Og han stoler på unge engelske spillere, mener Thorstvedt og «refser» hans utenlandske kolleger i England.

Gareth Bale

Gareth Bale årets unge spiller i 2013

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

– Askeladd-historie

Søndag mottok Dele Alli prisen, stemt frem av ligaens øvrige spillere.

20-åringen har tatt et sensasjonelt steg fra MK Dons. Og har på kort tid spilt seg til fast plass på laget som fortsatt jager Leicester i kampen om ligatittelen.

– Han har ikke bare tilrevet seg plassen på et topplag. Men også dominert kampene. Ikke bare spiller han bra, men har også tellende resultater med tanke på målgivende pasninger og scoringer, sier Thorstvedt om midtbanespilleren som har ti mål og ni assist hittil denne sesongen. Og som kostet drøyt 50 millioner kroner da han ble hentet fra MK Dons i januar 2015.

Kyle Walker

Kyle Walker årets unge spiller i 2012.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Han er askeladden som ikke kostet mye penger. Og som har spilt seg inn på det engelske landslaget. Og som til slutt blir kåret til årets unge spiller.

– Det går nesten ikke an å toppe den historien, sier Thorstvedt.

Men keeper-legenden mener det finnes skjær i sjøen for klubben som har ligaens yngste mannskap (24,7 år).

– Mange tror at dersom denne gjengen får lov til å modne seg sammen så blir dette supert. Det stemmer jo, men all erfaring tilsier at å holde en slik gjeng samlet ikke er enkelt.

– Spørsmålet er om det er mer verdt å være en del av denne gjengen - enn å gå til en klubb der du kan tjene dobbelt så mye. Det er den store utfordringen for Tottenham, sier Erik Thorstvedt.

Siste nytt

 • Bermudas første OL-gull

  Flora Duffy var i en helt egen klasse på kvinnenes triatlon og tok den lille øystaten Bermudas første OL-gull i historien. Etter at starten ble utsatt med et kvarter på grunn av uvær i Tokyo, var det etterhvert aldri noe tvil om hvor gullet skulle ende.

  33-åringen fra Bermuda stakk fra tidlig på løpingen og var til slutt over minuttet foran britiske Georgia Taylor-Brown. Katie Zaferes fra USA tok bronsen.

  Lotte Miller fikk det tungt allerede fra svømmingen og måtte slippe med halvannet minutt. Distansen ble doblet på syklingen. På løpingen avanserte Miller noen plasser. Til slutt ble det en 24. plass i mål, 7.07 minutter bak Duffy.

  Triathlon - Women's Olympic Distance - Final
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Triathlon-start utsett av uver

  Kvinnenes triathlon-start i OL er utsett i minst 15 minutt på grunn av kraftig regn over Tokyo.

  Starten var planlagd til 06.30 lokal tid (23.30 i Norge).

  Men ettersom regnet stadig høljar ned, er det fare for endå lenger utsetjing.

 • Rooney skadet egen spiller

  Derby-manager Wayne Rooney taklet sin egen spiller Jason Knight på trening, og nå er den irske landslagsspilleren ute med en ankelskade i opp til 12 uker, skriver The Telegraph mandag kveld.

  Rooney og Knight skal ha gått inn i en såkalt 50-50-duell da skaden oppsto.

  Den noe uvanlige hendelsen gjør vondt verre for skadeplagede Derby, som ifølge Sky Sports bare har ni seniorspillere klare for ny sesong, og blant disse er to keepere.

  Nå er krisen forverret med Knights skade. Og Huddersfield venter i serieåpningen 7. august.

  – Hvis jeg skal være ærlig: Det hadde vært lett for en manager i min posisjon å bare gi seg. Men jeg tar det som en utfordring, jeg er en som kjemper, sier Rooney om den krevende situasjonen.

  Nå ber han klubben skaffe ham spillere, og det fort.

  – Det er andre folk, som jeg ikke kan kontrollere, som må ta noen store avgjørelser, sier han.

  qvB8Hz2kxuY
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal