NRK Meny
Normal

Dette har ingen andre enn norske Tobias (20) klart

Tobias Brandal Busæt (20) satte nylig uoffisiell verdensrekord i en av de mest populære og avanserte øvelsene i fotballtriksing. Se rekorden her!

Norske Tobias Brandal Busæt (20 år) setter her ny uoffisiell verdensrekord i antall gjennomføringer av dette spesielle trikset. Han klarer 26 på rad! (Musikk: "Lemaitre").

Men denne rekken satte Tobias Brandal Busæt (20) uoffisielle verdensrekord i et av fotballtriksingens mest populære triks. – Å øke fra 22 til 26 er et ganske stort sprang, derfor ble jeg som det vises i videoen ekstra glad, sier Busæt.

Triks

Tobias Brandal Busæt har holdt på med fotballtriksing i seks år.

Foto: PRIVAT

– Det er flere som har kjempet om verdensrekorden på dette trikset. Til slutt var det meg og en italiener som presset hverandre og grensene for hva som er mulig. Nå er det jeg som har verdensrekorden, sier Tobias Brandal Busæt fornøyd til NRK.no.

Onsdag satte nemlig 20-åringen fra Oslo uoffisiell verdensrekord i et fotballtriks. Busæt gjorde imponerende 26 repetisjoner av trikset AMATW NT.

Navnet på trikset står for «Alternativ Mitch Around the World, No Touch».

– Så å si alle navn på triks avsluttes med around the world. Ordet foran er navnet på den som har funnet det opp trikset. Alternativ betyr at man bruker begge bena og veksler frem og tilbake når man utfører trikset, forklarer Busæt og fortsetter:

– No Touch betyr at du gjør trikset sammenhengende uten berøring mellom triksene, det stopper ikke opp.

Uformell rekordføring

Busæt, bedre kjent under kallenavnet Tobias Becs i fotballtriksemiljøet, forteller at resultatet ikke føres opp i noen offisielle lister.

I fotballtriksemiljøet har man sin egen måte å vurdere og godkjenne verdensrekorder på.

– Det er ingen som kommer og måler det du gjør, det er selve miljøet som godkjenner det. Innenfor miljøet er dette verdensrekord, men det føres ikke opp i Guinness Rekord-bok eller slike ting. Det er for mange triks til at alle rekorder kan plukkes opp på den måten, forteller Busæt.

Nettsider som YouTube brukes for at andre i miljøet kan godkjenne rekordene. Rekordene føres opp på ulike nettforum brukt av miljøet.

– Klippet må være klart nok slik at man ser hva som skjer, for eksempel kontrollere at ballen ikke er i bakken og at man gjør trikset riktig. Det regnes som rekord så lenge det legges ut og godkjennes på denne måten, forteller Busæt.

– Og rekorden din er godkjent?

Ja, det er den. Klippet er rent og klart.

Slo sin egen rekord

Busæt har holdt på med fotballtriksing i seks år. Som fotballspiller synes han den tekniske delen av fotballen var mye morsommere, og han startet med triksing som en hobby.

De siste årene har han drevet profesjonelt. I fjor vant Norgesmesterskapet i fotballtriksing. Han representerte Norge i VM og endte topp 16.

Innsatsen onsdag innebærer ikke at det er første gang 20-åringen kan kalle seg verdensrekordholder.

– Jeg har hatt verdensrekorden tre ganger på rad. Tirsdag slo jeg min egen rekord på 21 og økte til 22. Onsdag økte jeg til 26. Det er et stort sprang, derfor ble jeg som det vises i videoen litt ekstra glad, sier Busæt.

– Det kjennes kjempebra. Det er det trikset jeg har trent mest på. Da er det godt å få det til, sier rekordholderen fornøyd.

Siste nytt

 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP
 • Ancelotti favoritt til Italia-jobb

  Carlo Ancelotti er favoritt til å ta over som Italias landslagssjef i fotball. Ifølge flere italienske aviser er han tilbudt jobben. Ancelotti fikk sparken i Bayern München i slutten av september etter 0–3 for PSG i mesterligaen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma