Hopp til innhold

Sjekk kong Haralds hilsen til gullguttene

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Idrettsinteresserte kong Harald sendte søndag helgens andre hilsen til den norske hoppleiren i Oberstdorf. – Stort, sier Andreas Stjernen.

hopp

FIKK HILSEN: Andreas Stjernen (fra venstre), Johann André Forfang og Robert Johansson gratulerer Daniel-André Tande etter det siste hoppet. Etterpå ventet gratulasjon fra kong Harald.

Foto: NTB SCANPIX

Det var sportssjef Clas Brede Bråthen som mottok gratulasjonen fra kongehuset søndag ettermiddag. Også lørdag tok kong Harald kontakt etter Daniel-André Tandes VM-gull i skiflyging.

– Dette går inn i historien som en av de aller hyggeligste helgene og hilsenene man kan få, sier Bråthen til NRK.

«Det er en glede å kunne sende deg nok en hilsen fra H.M. Kongen til laget som tok gull i laghoppingen under verdensmesterskapet i skiflyging» heter det i e-posten sendt fra Det kongelige hoff til Bråthen.

Stolte hoppgutter

«Gratulerer med fantastisk innsats og overbevisende hopping under dagens lagkonkurranse under VM i skiflyging i Oberstorf. Jeg sender mine hjerteligste gratulasjoner til hele laget med gullmedalje og verdensmestertittelen!» skriver kong Harald i et brev signert «Harald R»

– Clas leste opp en melding fra kongen til oss. Det er jo bare utrolig stort. Ja, det er stort, sier Andreas Stjernen til NRK.

GULLMIDDAG: Robert Johansson (f.v.), Daniel-André Tande, Andreas Stjernen og Johann André Forfang nø

GULLMIDDAG: Robert Johansson (f.v.), Daniel-André Tande, Andreas Stjernen og Johann André Forfang nøt en god middag sammen med resten av landslaget på Hotel Oberstdorf søndag kveld.

Foto: SINDRE MURTNES

Hopptroppen var søndag kveld samlet til middag på hotellet i Oberstdorf. Sportssjef Bråthen var tydelig stolt over gratulasjonene fra kong Harald.

– Det blir jo ikke større enn det. Å få hilsen fra kongen fordi man har levert prestajsoner på idrettsarenaen. Jeg kan ikke tenke meg noe større enn det.

Holdt tale

Bråthen innledet middagen for hopperne og støtteapparatet med å holde tale iført et rødt Kongsberg-slips.

– Jeg må få takk for at jeg får lov til å være med på noe sånt. Det er helt fantastisk. Tusen hjertelig takk for en fantastisk innsats, sa Bråthen, som forklarer slipsvalget slik:

– Det er helt riktig å ta frem litt ordentlig skihistorie og huske hva som faktisk startet de greiene her. Kongsberg er på mange måter moderne skisports vugge. Og det at de nå har den kanskje største profilen i en av de aller, aller største skiidrettene er på sin plass å markere.

hilsen fra kongen
Foto: PRIVAT

Sportsnyheter

Under halvparten kom til mål i NM: – Flaks at jeg kom ned

Været på Trysil gjorde forholdene særdeles krevende for Norges beste alpinister i Trysil. Av 72 startende maktet kun 24 å fullføre kvinnenes NM-renn i slalåm.

Siste nytt

 • Smell for Udnes Weng - feilet i å ta seg videre

  Norge og Sverige dominerte kvinnenes sprintprolog i Lahti. Jonna Sundling var raskest, mens seks norske løpere er videre til utslagsrundene.

  Ikke uventet var Sundling nummer én i mål og Kristine Stavås Skistad nummer to. De to har vært klart raskest i sprint de siste månedene.

  Skistad står med tre strake seirer i sprint i verdenscupen og vil gi Sundling kamp om triumfen også lørdag.

  Tiril Udnes Weng ble nummer seks i prologen og skaffet seg fem bonuspoeng som kan hjelpe henne å vinne verdenscupen sammenlagt. Toer i sammendraget, Jessie Diggins, ble nummer ti og fikk ett bonuspoeng.

  Anna Svendsen, Hedda Østberg Amundsen, Ane Appelkvist Stenseth og Julie Myhre gikk også videre fra prologen. Lotta Udnes Weng ble slått ut, slik hun også ble i Tallinn tidligere i uken.

  Verdenscup langrenn, sprint prolog og finaler i World Cup Drammen
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Stjernesund tok NM-gull

  Thea Louise Stjernesund kjempet seg til NM-gull i slalåmrennet under svært krevende forhold i Trysil. Andrine Mårstøl kjørte seg opp fem plasser og vant sølv.

  Stjernesund vant med 75 hundredels sekund foran Mårstøl. Bianca Bakke Westhoff ledet etter 1. omgang, men måtte ta til takke med bronsemedalje.

  Fjorårets vinner Mina Fürst Holtmann endte på 4.-plass i det som var en tøff dag for alpinistene.

  – Det var en kamp. Jeg er glad vi har vært på gymmet så mye som vi har vært. Det var en lang lengde på den og man måtte bare se hvor gropen var og prøve å treffe den, sier Stjernesund til NRK.

  – Det var røft, men det var helt greit å kjøre nå. Kudos til Trysil. Det er ikke enkelt når det snør og det er varmt, sier hun.

 • Kaptein Mbappé herjet

  Kylian Mbappé feiret sin første kamp som kaptein for Frankrike med to mål da Nederland ble knust 4-0 i den første kampen i EM-kvalifiseringen i fotball.

  Mbappé scoret vertenes tredje mål allerede etter 20 minutter. Da hadde Antoine Griezmann og Dayot Upamecano sørget for 2-0-ledelse etter åtte minutter. Med tre minutter igjen av ordinær tid fintet Mbappé ut to Nederland-forsvarere før han hamret ballen i hjørnet.

  Paris Saint-Germain-stjernen ble nylig valgt ut som landslagets nye kaptein etter at keeper Hugo Lloris ga seg.

  Nederland slet stort og greide aldri å sette det franske forsvaret på nevneverdige prøver. På overtid fikk de straffe, men Memphis Depay ble stoppet av Mike Maignan. (NTB)

  France Netherlands Euro 2024 Soccer
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste