Dette tilslaget har fått amerikanere til å jakte Håvard (27)

Håvard Ruglands skrytevideo på YouTube har fått mye oppmerksomhet. 27-åringens fantastiske tilslag og triksskudd har resultert i invitasjon til USA og amerikansk fotball.

En avdanka fotballspiller fra Ålgård i Rogaland drømmer om å gjøre karriere som kicker i amerikansk fotball. 27 år gamle Håvard Rugland er blitt kontakta av tre universtetslag i USA etter at han la ut skrytevideo på Youtube

Dette er videoen Håvard Rugland har lagt ut på YouTube. Etter at skrytevideoen ble publisert har 27-åringen blitt kontaktet av tre universitetslag i USA.

Håvard Rugland har aldri spilt amerikansk fotball. Likevel har 27-åringen trent nok med ballen som brukes i idretten til å vise at han kanskje har det som trengs for å bli en god kicker i NFL.

Nordmannen har laget en egen video han har publisert på YouTube. Der viser han sitt fantastiske tilslag, vanvittige triksskudd og treffsikkerhet av en annen verden.

Håvard Rugland

Håvard Rugland har aldri spilt amerikansk fotball, men oppdaget at han hadde et godt tilslag som fotballspiller.

Foto: NRK

– Det var egentlig bare noe jeg, et par kompiser og broderen laget for å ha et prosjekt å jobbe med. Vi la den ut og har fått en del respons, sier Rugland til NRK.

 • Se Ruglands egen skrytevideo i toppen av artikkelen!

Kontaktet for prøvespill

Videoen har vekket interessen hos flere amerikanske universitetslag. Rugland har blitt kontaktet av tre av dem og er invitert over til USA for å prøvespille i løpet av vinteren.

– Det er ikke sånn at kontrakten ligger på bordet, men de ville at jeg skulle komme over og spille litt. Det ene laget har sagt de trenger en ny kicker, og hadde sett ut meg, sier Rugland.

27-åringen synes oppmerksomheten rundt videoen er morsom, men tar ikke helt av likevel.

– Millioner av dollar høres bra ut, men jeg har jo aldri spilt amerikansk fotball før, så det er vel å ta det litt langt å begynne å drømme om det. Men skulle jeg få muligheten, tror jeg trening med et lag kan bli bra, sier han.

Det var som fotballspiller 27-åringen oppdaget at han hadde et spesielt godt tilslag.

– Jeg spilte på C-laget til Ålgård FK helt til det ble lagt ned. Jeg hadde et bra skudd, og det har vært kvaliteten min. Jeg fant ut at amerikansk fotball måtte jo passe perfekt, sier han.

– Ikke filmtriks

Det har vært diskutert om videoen er ekte eller ikke, men Rugland sier alt som filmes har skjedd i realiteten.

– Det er ikke filmtriks. Kors på halsen, sier han.

– Jeg skjønner at folk lurer, men det er ikke slik at jeg får til alt dette på første forsøk, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet).

En avdanket fotballspillers elleville skrytevideo på Youtube kan sende ham rett fra Rogaland til amerikansk fotball. Tre amerikanske universiteter har kontaktet Håvard Rugland og dermed er hans drøm om å bli kicker nære ved å gå i oppfyllelse.

Håvard Rugland forteller om videoen, interessen og hvorfor han fant ut at amerikansk fotball kunne være noe for ham.

NRKs reportere som møtte 27-åringen er heller ikke i tvil om at videoen er ekte.

Rugland trengte riktig nok flere forsøk på å få alle triksskuddene til å sitte, men reporterne fikk med egne øyne bekreftet at 27-åringen har et godt tilslag og god treffsikkerhet.

Imponert Slettemark

Asbjørn Slettemark

Asbjørn Slettemark er imponert over Ruglands kicker-ferdigheter, men tviler på om nordmannen har det som trengs for å lykkes blant proffene i NFL.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Asbjørn Slettemark er opptatt av og kjenner amerikansk fotball godt. Han har også sett videoen av Rugland.

– Jeg skal innrømme at jeg ble veldig imponert første gangen jeg så den. Jeg er imponert over treffsikkerheten. Det er mange treff som er imponerende, sier Slettemark til NRK.

Selv om Slettemark er imponert over Ruglands ferdigheter, er han mer i tvil om 27-åringen har det som skal til for å lykkes i amerikanske fotball på høyt nivå.

– Det er nok lettere å treffe ute på et jorde, der det er stille og rolig og du har god tid, kontra å treffe i et millisekund med hundretusen av folk som ser på og noen kraftplugger av forsvarsspillere som raser mot deg i full fart, sier Slettemark.

Fantastisk Hollywood-historie

Slettemark tror også Ruglands alder kan sette en stopper for drømmen om proffkarriere.

– Jeg må innrømme jeg er skeptisk siden han har kommet så sent inn i gamet. Han kjenner ikke spillet, presset og aktiviteten som er rundt lagene, sier Slettemark.

– Men når det er sagt, ingenting hadde vært morsommere enn om det hadde funket. Vi hadde fått en ny norsk kicker i amerikansk fotball, og det ville blitt en fantastisk Hollywood-historie om en bonde fra Jæren som kommer til USA og klarer «the american dream», sier han.

Siste nytt

 • Lewandowski redda Bayern

  Bayern München sleit lenge mot botnlaget Paderborn og såg ut til å miste viktige poeng i tittelkampen i Bundesliga. Paderborn kjempa seg heroisk til 2-2 på bortebane med eit kvarter igjen å spele. Men da det var to minutt igjen på klokka dukka Robert Lewandowski opp og scora sitt 25 mål for sesongen. Dermed vann Bayern 3-2 og har fire poeng ned til Leipzig med ein kamp meir spelt.

  Robert Lewandowski
  Foto: Matthias Schrader / Matthias Schrader
 • Ny verdsrekord i tresteg

  Yulimar Rojas (24) frå Venezuela sette fredag kveld ny innandørs verdsrekord i tresteg. Den gamle rekorden til russiske Tatjana Lebedeva på 15,36 har stått sidan 2004. I kveld hoppa Rojas heile 15,43 på eit stemne i Madrid. Ute har ukrainske Inessa Kravets hatt verdsrekorden heilt sidan VM i Göteborg i 1995.

  Yulimar Rojas
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Kristoff skuffa i spurten

  Cees Bol tok sigeren på den tredje etappen av Algarve rundt fredag. Alexander Kristoff var med i spurten om sigeren, men klarte ikkje å henge med på farta til nederlendaren i spurten og blei nummer fire. Daniel Hoelgaard var også med i spurten og kom inn på plassen bak.

  AFP_1IW3E2
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal