Sjekk denne lista hvis du tør – hva er EM-historiens største keepertabbe?

For en keeper er det lite som kan skille mellom å bli helt og å bli synder. Det er bare å ta frem puta allerede, for noen av EM-historiens største keepertabber kan rett og slett være vonde å se på.

Mange kjenner nok til den ubehagelige følelsen av å se en spiller klarere ballen i eget mål, eller at en keeper fomler så mye med ballen på strek at den til slutt går i eget nett.

Uansett går man ofte tilbake for å se på det igjen, for underholdningsverdien er definitivt høy.

Etter Slovakia-keeper Martin Dúbravkas tabbe mot Spania måtte vi grave i arkivet for å finne de verste – eller beste? – keepertabbene igjennom EM-historien.

Røpealarm: Dette blir vondt å se på.

Tidenes EM-tabber

Det er bare å stålsette seg, for her er åtte solide keepertabber.

PS: Nederst i saken kan du stemme på tabben du synes er verst!

2020: Martin Dúbravka (Slovakia – Spania)

EM-historiens nyeste eksempel på fæl tabbe. Slovakias keeper hadde hatt et godt mesterskap, frem til denne mot Spania. Dúbravka så ut til å skulle slå den ut over dødlinja, men i stedet bokset han ballen i eget nett og sørget for 2–0 til Spania. Men:

– Jeg tror rett og slett at det er en synsforvirring og det er en fryktelig skygge på denne banen her, sa Aleksander Schau i studio etter kampen.

2012: Petr Cech (Hellas – Tsjekkia)

Han er med i diskusjonen når det snakkes om tidenes beste keeper i Premier League. Men selv klassekeepere kan gjøre blundere som denne mot Hellas. Heldigvis for Cech vant Tsjekkia kampen til tross for tabben.

2012: Andrij Pjatov (England – Ukraina)

Noen ganger ser det ut som at keeper har full kontroll, men så finner likevel ballen veien til nettmaskene. Slik som for Ukrainas keeper Andrij Pjatov i EM 2012.

1984: Luis Arconada (Spania – Frankrike)

Spanias keeper Luis Arconada kastet seg til riktig side og så ut til å ha full kontroll. Men neida. Ballen glapp under han og skuddet til Michel Platini gikk til slutt over streken.

2016: Joe Hart (England – Island)

Denne er det nok også mange som husker godt. Mesterskapet da Island ble alles yndlinger og England ble ydmyket.

– Joe Hart, den bør du vel ta, sa kommentator Christian Nilssen umiddelbart etter scoringen.

Hart gikk ut og beklaget etter tabben og tok på seg all skyld for at England røk ut av EM.

2000: Filip De Wilde (Belgia – Sverige)

Tilbakespill til keeper går som regel smertefritt, men ikke for Filip De Wilde i EM 2000. Wilde tråkket på ballen og gikk over ende, og ga svenskene en enkel scoringsmulighet.

2000: Bogdan Stelea (England – Romania)

Bogdan Stelea løp langt, langt ut for å komme Michael Owen i møte. Altfor langt. Owen fikk med seg ballen forbi, unngikk foten til Stelea og scoret for England. Men kampen – den endte 3–2 til Romania.

1996: Petr Kouba (Tsjekkia – Tyskland)

Mulig Petr Kouba først trodde han reddet denne i EM-finalen mot Tyskland. Tabben ble kort og godt oppsummert av daværende fotballkommentator Arne Scheie:

– Det er ikke godt keeperspill.

Tabben blir heller ikke mindre av at scoringen gjorde Tyskland til europamestere.

Hvilken er verst? Stem på din «favoritt»:

Hvem stod for den verste EM-tabben?

Sportsnyheter

TAYjBA1taNw

Jakobs stikk etter Gjerts kommentar: – Virker som han ikke kan så mye om  løping

Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta seg til OL-finalen på 1500 meter, og i stedet var det - som vanlig - da han og faren kom til intervjusonen det virkelig tok fyr.

Siste nytt

 • Møter Russland

  Anders Mol og Christian Sørum møter den russiske duoen i OL-finalen i helgen. Det ble klart etter at russerne slo Qatar i semifinalen, som ble spilt etter Mol og Sørums semifinale mot Latvia.

  Finalen spilles lørdag morgen klokken 4.30 norsk tid. Da er det meldt ordentlig ruskevær i OL-byen med mye nedbør. En viss sjanse for torden er det også.

  pPguUoII4yM8BIM
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Danmark til OL-finale

  Tittelforsvarer Danmark og Frankrike møtes i OL-finalen i herrehåndball i en reprise av Rio de Janeiro-lekene. Danskene slo torsdag Spania 27-23 i semifinalen.

  Tidligere på kvelden vant Frankrike (toppet Norges gruppe) med samme sifre over Egypt. Mikkel Hansen scoret hele 12 mål mot Spania.

  1Vtoj7FLORM
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Roe på 19.-plass

  Martin Roe endte på 19.-plass blant de 21 som fullførte tikampen i OL. Canadiske Damian Warner satte olympisk rekord med 9018 poeng og tok gull.

  Warner ledet konkurransen helt fra første øvelse og endte 292 poeng foran franske Kevin Mayer, som tok sølvet. Ashley Moloney fra Australia endte på bronseplass.

  Roe var aldri med i tetstriden og måtte kjempe for å unngå sisteplassen. Det ble klart at han ville greie det da verken Karel Tilga fra Estland eller Cedric Dubler fra Australia greide åpningshøyden sin i stav søndag. De endte dermed langt bak nordmannen.

  Roe endte på sin side 17 poeng bak brasilianske Felipe dos Santos på 18.-plassen. Med 7863 var bergenseren langt bak sin norske rekord på 8228 poeng fra 2018

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal