Sjekk den skadehistorikken: – Jeg hadde ikke spilt om det var kamp i dag

Joshua King er usikker før kampen mot Bulgaria etter at han måtte avbryte mandagens landslagstrening. Spissen er godt vant med små og store skader i karrieren.

King

LANG LISTE: Joshua King studerer lista over små og store skader han har pådratt seg de siste sesongene.

– Jeg fikk en smell i første omgang i Slovenia-kampen, og stod opp dagen etter med hoven ankel og jeg haltet, sier King til NRK.

– I dag var det ikke like vondt. Jeg greier å gå, men jeg hadde litt for vondt når jeg jogget, og gadd ikke risikere noe, sier King videre.

Ifølge fotballnettstedet soccerway.com er King registrert med hele 14 små og store skader de tre siste sesongene. Lista fra nettstedet inneholder blant annet skader i rygg og nakke, ankel og en hodeskade.

NRK presenterte lista til King på dagens pressetreff på Storo i Oslo, og Englands-proffen bekrefter langt på vei at skadehistorikken kunne sett bedre ut.

– Det er ikke mye her som er feil. Ja, jeg har vært mye skadet, sier King.

– Hadde du tatt fram lista fra jeg flyttet til England, og til jeg kom til Bournemouth, hadde den lista også vært ganske lang, fortsetter King, som flyttet fra Norge og til Manchester United som 16-åring i 2008.

Gruppefinale

– Hvor mange prosents sjanse er det for at du spiller i morgen?

– Jeg vil ikke putte noen prosent på det. Jeg håper jeg blir klar. Selv om jeg har vondt så kommer jeg til å spille - for denne kampen betyr mye for meg.

– Jeg kommer til å spille med smerter, men jeg hadde ikke spilt om kampen var i dag, sier King videre.

Kampen mot Bulgaria blir en ren gruppefinale i nasjonsligaen. Med seier er Norge med i kampen om seieren i pulja som gir plass i finalespillet på nivå C.

Bulgaria er gruppevinner med seier over Norge, dersom Kypros avgir poeng mot Slovenia.

Joshua King 2

VONDT: Joshua King måtte avbryte mandagens landslagstrening på Ullevaal stadion.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Vet jeg er viktig

Landslagssjef Lars Lagerbäck prøvde på sin pressekonferanse å avdramatisere at King måtte avbryte treningen, ved å si at spillerne selv fikk bestemme hvor mye de skulle delta på mandagens trening.

– Siste del av treningen var helt frivillig, og spillerne fikk selv bestemme om de ville lade batteriene. Ut fra det jeg vet skal Joshua være klar, sier Lagerbäck.

Norge vant 1–0 i lørdagens nasjonsligakamp mot Slovenia, uten å overbevise. Målscorer Ole Selnæs og Joshua King var de mest toneangivende i kampen.

King er klar over at han er en viktig spiller for Norge.

– Ja, jeg vet jeg er viktig for laget. Jeg skal ikke stå her å si at jeg ikke vet det. Men dersom jeg ikke blir klar, har vi spillere som kan gjøre en god jobb. Men jeg håper og tror at jeg blir klar, sier Joshua King.

Siste nytt

 • Minnerenn for Vibeke Skofterud

  24. februar skal Vibeke Westbye Skofteruds Minnerenn arrangeres for første gang. – Det er en naturlig måte videreføre hennes engasjement og arv på, sier Tormod Skofterud, styreformann i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond, i en pressemelding.

  Vibeke Skofterud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Ny Kongsvinger-trener klar

  Vitor Gazimba er ansatt som ny hovedtrener for Kongsvinger i 1. divisjon fotball. Han kommer fra trenerjobben for Strømsgodsets rekruttlag.

  Det opplyser klubbene onsdag.

  Portugiseren har vært i Drammensklubben siden 2014

  Vitor Gazimba klar for Kongsvinger
  Foto: Kongsvinger Fotball
 • Selnæs' lag på medaljeplass

  Ole Selnæs og hans Saint-Étienne klatret til bronseplass i fransk 1. divisjon ved å vende til 2-1-seier over Marseille onsdag. Saint-Étienne lå under ved pause mot , men vendte kampen i annen omgang. Selnæs spilte hele kampen.

  Selnæs' franske klubb vant
  Foto: Laurent Cipriani / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
NRK Sport Live
VM-minner
VM-minner
NRK Sport Live
NRK Sport Live: V-cup skiskyting sprint kvinner
VM-minner
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint kvinner