Hopp til innhold

Sjekk den skadehistorikken: – Jeg hadde ikke spilt om det var kamp i dag

Joshua King er usikker før kampen mot Bulgaria etter at han måtte avbryte mandagens landslagstrening. Spissen er godt vant med små og store skader i karrieren.

King

LANG LISTE: Joshua King studerer lista over små og store skader han har pådratt seg de siste sesongene.

– Jeg fikk en smell i første omgang i Slovenia-kampen, og stod opp dagen etter med hoven ankel og jeg haltet, sier King til NRK.

– I dag var det ikke like vondt. Jeg greier å gå, men jeg hadde litt for vondt når jeg jogget, og gadd ikke risikere noe, sier King videre.

Ifølge fotballnettstedet soccerway.com er King registrert med hele 14 små og store skader de tre siste sesongene. Lista fra nettstedet inneholder blant annet skader i rygg og nakke, ankel og en hodeskade.

NRK presenterte lista til King på dagens pressetreff på Storo i Oslo, og Englands-proffen bekrefter langt på vei at skadehistorikken kunne sett bedre ut.

– Det er ikke mye her som er feil. Ja, jeg har vært mye skadet, sier King.

– Hadde du tatt fram lista fra jeg flyttet til England, og til jeg kom til Bournemouth, hadde den lista også vært ganske lang, fortsetter King, som flyttet fra Norge og til Manchester United som 16-åring i 2008.

Gruppefinale

– Hvor mange prosents sjanse er det for at du spiller i morgen?

– Jeg vil ikke putte noen prosent på det. Jeg håper jeg blir klar. Selv om jeg har vondt så kommer jeg til å spille - for denne kampen betyr mye for meg.

– Jeg kommer til å spille med smerter, men jeg hadde ikke spilt om kampen var i dag, sier King videre.

Kampen mot Bulgaria blir en ren gruppefinale i nasjonsligaen. Med seier er Norge med i kampen om seieren i pulja som gir plass i finalespillet på nivå C.

Bulgaria er gruppevinner med seier over Norge, dersom Kypros avgir poeng mot Slovenia.

Joshua King 2

VONDT: Joshua King måtte avbryte mandagens landslagstrening på Ullevaal stadion.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Vet jeg er viktig

Landslagssjef Lars Lagerbäck prøvde på sin pressekonferanse å avdramatisere at King måtte avbryte treningen, ved å si at spillerne selv fikk bestemme hvor mye de skulle delta på mandagens trening.

– Siste del av treningen var helt frivillig, og spillerne fikk selv bestemme om de ville lade batteriene. Ut fra det jeg vet skal Joshua være klar, sier Lagerbäck.

Norge vant 1–0 i lørdagens nasjonsligakamp mot Slovenia, uten å overbevise. Målscorer Ole Selnæs og Joshua King var de mest toneangivende i kampen.

King er klar over at han er en viktig spiller for Norge.

– Ja, jeg vet jeg er viktig for laget. Jeg skal ikke stå her å si at jeg ikke vet det. Men dersom jeg ikke blir klar, har vi spillere som kan gjøre en god jobb. Men jeg håper og tror at jeg blir klar, sier Joshua King.

Sportsnyheter

Premier League - Manchester City v Liverpool

Liverpools spillerbuss angrepet: – Fullstendig uakseptabelt

Manchester City uten en skadd Erling Braut Haaland holdt lekestue med Liverpool. Men rødtrøyene ble forbannet på dommeravgjørelse som kunne snudd kampbildet.

NM-løypa skapte redsel og endte med skade: – Sporet var ødeleggende og farlig

Parautøver Lars Andresen hektet i sporet i en utforkjøring, falt inn i sikkerhetsnettet og skadet skulderen i NM-sprinten. Flere karakteriserer løypa som farlig, men det er Skiforbundet uenig i.

Siste nytt

 • Midtsjø ble sen matchvinner for Galatasaray

  Fredrik Midtsjø dunket til og scoret sitt første Galatasaray-mål i 2-0-seieren over Adana Demirspor i tyrkisk fotball. Etterpå tok det helt av på tribunene.

  Serielederen styrte mot poengtap i egen storstue, men i det 86. minutt kom Midtsjø fra dypet og sendte en markkryper hardt i nettmaskene. Trønderen knallet til på en løs ball utenfor straffefeltet.

  Euforien blant publikum og i Galatasaray-leiren var enorm. Det var Midtsjøs første scoring siden overgangen fra nederlandske AZ Alkmaar i fjor sommer.

  29-åringen entret gressteppet som innbytter tolv minutter før målet. Det kom i hans første opptreden etter å ha vært ute med en lårskade i noen uker.

  Åtte minutter på overtid doblet Nicolò Zaniolo til 2-0 på et straffespark.

  Midtsjø
  Foto: JORGE GUERRERO / AFP
 • «The Gift that keeps on giving» – Tidligere Stabæk-spiller briljerer i Belgia

  Tidligere Stabæk-profil Gift Orban scoret Gents to første mål i en kamp som til slutt endte 5–0 mot tabelljumbo Seraing i den belgiske toppdivisjonen lørdag.

  Nigerianeren gikk direkte fra norsk første divisjon, hvor han ble toppscorer i 2022, til belgiske Gent i januar.

  På kort tid har 20-åringen gjort seg bemerket og har på flere sosiale medier blitt omtalt som «the Gift that keeps on giving» av klubbens supportere.

  Hugo Cuypers scoret også to mål for bortelaget og Jordan Torunarigha satte ett.

  Gent ligger på fjerdeplass på tabellen, 14 poeng bak tabelltopp Genk.

  Belgium Soccer Europa Conference League
  Foto: Olivier Matthys / AP
 • Nytt Chelsea-tap - fansen ropte på sparken for Potter

  «Du får sparken i morgen!» sang deler av Chelsea-fansen mot klubbens manager, Graham Potter, etter et sviende 2-0-nederlag på hjemmebane lørdag kveld.

  London-klubben er inne i en marerittsesong, og ligger på 11. plass etter tapet mot Aston Villa. De er nå elleve poeng bak en plass som sikrer Champions League, en turnering Chelsea nærmest har for vane å delta i.

  Ollie Watkins sendte Villa i ledelsen på Stamford Bridge med en strøken lobb. Han kom alene med keeper etter forsvarskrøll av Marc Cucarella.

  John McGinn scoret 2-0 i andre omgang med et velplassert skudd fra utenfor 16-meteren. Potter har lenge vært under press, men sitter enn så lenge i managerstolen.

  Premier League - Chelsea v Aston Villa
  Foto: PETER NICHOLLS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste