- Ja, da har vi sett dét og!

Skiskyting kan være forvirrende for den gjengse TV-seer, men også skiskytterne går i surr noen ganger. Sjekk de elleville tabbene i videovinduet over!

Videosamling av skiskytersportens største tabber.

Tabber og tull i skiskyting

– Det har vært litt spesielle ting som har skjedd, ja, sier Ann Kristin Aafedt Flatland til NRK.no.

Skiskytterne har straks unnagjort VM i Nove Mesto. Kun fellesstartøvelsen gjenstår før skiskytterne kan ta seg en velfortjent pust i bakken.

 • Se 12,5 km fellesstart for kvinner fra kl 12.00 på NRK1 og NRK.no!

Surr med våpen og puls

Da passer det fint og ta en nærmere titt på denne snodige øvelsen, der kombinasjonen mellom høy puls og skytevåpen ikke alltid går like knirkefritt.

Uten å overdrive har det nærmest florert med merkelige situasjoner på standplass de siste årene.

Selv de aller beste i bransjen roter det til for seg selv - enten ved å skyte på feil skive eller ved å gå feil i løypa.

– Det er jo spennende da! Det er skyting og langrenn samtidig, og da er det jo kjekt at det er litt «action», sier Flatland.

I videoen over kan du se en rekke tabber og blemmer som skiskytterne har utført de siste årene. Under kan du lese mer om de aller verste av dem:

Andreassen skjøt på feil skive

Først ut i rekka er den norske skiskytteren Gunn Margit Andreassen. Under Torino-OL i 2006 lå hun lenge an til en god plassering, men på den siste skytinga gikk det i ball for Sirdalsjenta.

Andreassen skjøt nemlig hele sisteserien på feil skive, og pådro seg fem tilleggsminutter. Ekstra bittert, med tanke på at Andreassen skjøt fullt hus, men altså på feil skive.

Graf rettet våpenet mot hodet

Den tyske skiskytteren Florian Graf skapte overskrifter da han rettet sitt eget våpen mot ansiktet for å blåse bort snø og fukt fra siktet.

Tyskeren skjøt ned én blink, før han ladet geværet for neste skudd. Plutselig senket han børsa og rettet løpet mot sitt eget hode for å blåse vekk noe som tydelig hadde satt seg i siktet.

Det fikk NRKs skiskytingsekspert Ola Lunde til å reagere kraftig.

– Det Graf gjør der, er et brudd den aller viktigste regelen når det gjelder håndtering av skytevåpen. Det er brudd på alle regler, sa Lunde til NRK.no.

Domratsjeva skjøt stående

Som kjent er det alltid to liggende skytinger under en fellesstart i skiskyting. Dette virket Darja Domratsjeva fra Hviterussland å ha glemt under en fellesstartøvelsen i Oberhof i 2009.

Den hviterussiske jenta kom først inn til standplass, men ble stående mens hun la børsa til rette i skulderen. Konkurrentene la seg ned for å skyte.

– Nå har vi sett dét og! sa NRKs skyteekspert Ola Lunde.

Domratsjeva traff ikke på et eneste skudd og virket ikke å oppfatte hva hun hadde gjort galt, før hun var ferdig med serien og tok en kikk bort på de andre, liggende, konkurrentene.

Siste nytt

 • Villa gir seg etter endt sesong

  Den spanske spissveteranen David Villa (37) legger opp etter sesongen. 37-åringen med fortid i Barcelona, Atlético Madrid og Valencia vil avslutte sin karriere i japansk fotball og Vissel Kobe. – Jeg har bestemt meg for å avslutte min profesjonelle karriere, sa en tydelig rørt Villa.

  NYCFC Villa Soccer David Villa
  Foto: Seth Wenig / Ap
 • Salah dropper landslagssamling

  Liverpools gullkalv Mohamed Salah dropper landslagssamling med Egypt etter at han måtte hinke av banen i 3-1-nedsablingen av Manchester City. – Han trenger en periode med behandling for å komme tilbake, skriver Egypt i en uttalelse gjengitt hos BBC.

  2mXYQk1Erk4
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Zuccarellos Wild tapte bunnoppgjør

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild fortsetter å slite. Tirsdag røk de 1-3 borte for Los Angeles Kings. Det ble ingen målpoeng på nordmannen. Minnesota Wild møtte Los Angeles Kings i et rent bunnoppgjør. Zuccarello har nå seks målpoeng på de sju siste kampene, men de to siste har nå endt uten poeng.

  Mats Zuccarello
  Foto: Chris Carlson / Chris Carlson

Sendeplan

Kl. Program Kanal