Hopp til innhold

Sjekk Chelseas elleville utlånsliste

Chelsea har ikke mindre enn 26 «leiesoldater» fordelt på åtte land.

Torres og Moses

Victor Moses (t.v.) og Fernando Torres er to av Chelseas 26 «leiesoldater».

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Det er ikke enkelt for mange av London-klubbens unge lovende spillere å få plass i den hjemlige troppen som består av 24 toppspillere.

Halvparten av de utlånte har til gode å spille en ligakamp for Chelsea. Absurd nok spiller de fleste likevel fast på et eller annet landslag.

Les også: 14 spillere har forlatt Old Trafford

Vitesse-samarbeid

Det er spesielt Chelseas samarbeidsklubb i Nederland, Vitesse, som nyter godt av «leiesoldatene», men også Middlesbrough hjemme i England.

Mene flere av spillerne ikke koster Chelsea stort, er det et paradoks at de betalte over 500 millioner kroner for spanjolen Fernando Torres da han ble kjøpt fra Liverpool for å score mål.

Når så ikke har skjedd veldig ofte (20 scoringer på 110 ligakamper), er han nå sendt sydover til Milano.

«På lån» siden 2006

Litt merkelig er det også med Ryan Bertrand som begynte med å bli lånt ut alt i 2006.

Han fikk riktignok med seg noe overraskende mesterligafinalen og seier mot Bayern München i 2012, men i forrige sesong bar det på nytt utlån til Aston Villa og videre til Southampton denne sesongen.

Prislappen på rundt 50 millioner kroner skremmer kanskje andre fra å kjøpe framfor å leie.

Her er «leiesoldatene»

Disse 26 spillerne er på utlån i henholdsvis hjemliga liga, i Nederland, Tyskland, Spania, Frankrike, Hellas, Italia og en helt borte i Chile:

 1. Marko Marin (25, midtbanespiller). I Fiorentina. Kom til Chelsea i 2010. Seks kamper. Tidligere lånt ut til Sevilla.
 2. Thorgan Hazard (21, midtbanespiller. Hos Borussia Mönchengladbach. Kom til Chelsea i 2012. Ingen kamper. Tidligere lånt ut til Zulte Waregem.
 3. Lucas Piazon (19, spiss). I Eintracht Frankfurt. Til Chelsea i 2012. En kamp. Tidligere lånt ut til Malaga.
 4. Oriol Romeu (22, midtbanespiller). Hos Stuttgart. Til Chelsea i 2011. 22 kamper. Tidligere på lån hos Valencia.
 5. Fernando Torres (30, spiss). AC Milan. Til Chelsea i 2011. 110 kamper.
 6. Christian Atsu (22, spiss). På lån hos Everton. Kom til Chelsea i 2013. Ingen kamper. Tidligere lånt ut til Vitesse Arnhem.
 7. Ryan Bertrand (25, forsvar). Utlånt til Southampton. Kom til Chelsea i 2006. 27 kamper. Tidligere på lån i seks andre engelsk klubber.
 8. Nathaniel Chalobah (19, midtbanespiller). På lån hos Burnley. Kom til Chelsea i 2012. Ingen kamper. Tidligere på lån hos Watford og Nottingham Forest.
 9. Gael Kakuta (23, midtbanespiller). På lån hos Rayo Vallecano. Kom til Chelsea i 2009. 16 kamper. Tidligere på lån i fem klubber i tre ulike land.
 10. Tomas Kalas (21, forsvar). Hos 1. FC Köln. Kom til Chelsea i 2011. To kamper. Tidligere lån ut til Vitesse Arnhem.
 11. John McEachran (21, midtbanespiller). I Vitesse Arnhem på lån. Til Chelsea i 2010. 11 kamper. Tidligere lån ut til fire engelske klubber.
 12. Victor Moses (23, spiss). På lån hos Stoke. Til Chelsea i 2012. 23 kamper. Tidligere på lån i Liverpool.
 13. Kenneth Omeruo (20. forsvarsspiller). På lån hos Middlesbrough. Kom til Chelsea i 2012. Ingen kamper. Tidligere på lån hos ADO den Haag.
 14. Stipe Perica (19, spiss). NAC Breda. Kom til Chelsea i 2013. Ingen kamper.
 15. Bertrand Traore (18, midtbanespiller). På lån hos Vitesse Arnhem. Kom til Chelsea i 2014. Ingen kamper.
 16. Marco van Ginkel (21, midtbanespiller). På lån hos AC Milan. Kom til Chelsea i 2013. To kamper.
 17. Wallace (20, forsvar). På lån hos Vitesse Arnhem. Kom til Chelsea i 2013. Ingen kamper. Tidligere på utlån hos Inter.
 18. Islam Feruz (18, spiss). På lån hos OFI Kreta. Kom til Chelsea i 2013. Ingen kamper.
 19. Mario Pasalic (19, midtbanespiller). På utlån i Elche. Chelsea-spiller siden 2014. Ingen kamper.
 20. Christian Cuevas (19, midtbanespiller). På lån hos Uni de Chile. Chelsea-spiller siden 2013. Ingen kamper. Vært på lån hos Vitesse Arnhem og FC Eindhoven.
 21. John Swift (19, midtbanespiller). På lån hos Rotherham. Chelsea-spiller siden 2014. Ingen kamper.
 22. Matej Delac (22, keeper). På lån hos Aries-Avignon. Kom til Chelsea i 2010. Ingen kamper. Tidligere på lån i fire ulike klubber i fire land.
 23. Jamal Blackman (20, keeper). På lån hos Middlesbrough. Chelsea-spiller siden 2014. Ingen kamper.
 24. Joao Rodriguez (19, spiss), På lån i Bastia. Kom til Chelsea i 2013. Ingen kamper. Vært på to tidligere utlån i utlandet.
 25. Ulises Davilla (23, midtbanespiller). På lån i Middlesbrough. Kom til Chelsea i 2013. Ingen kamper. Tidligere utlånt til Vitesse Arnhem og Sabadell.
 26. Patrick Bamford (20. spiss). På lån hos Middlesbrough. Kom til Chelsea i 2013. Ingen kamper. Tidligere utlånt til MK Dons og Derby.

Siste nytt

 • Målløs Botheim debuterte mot Roma

  Erik Botheim fikk sin serie A-debut for Salernitana. Han eller lagkameratene klarte ikke å hindre Romas stjernegalleri som vant 1-0.

  Botheim startet på topp sammen med Federico Bonazzoli. 22-åringen var relativt usynlig gjennom kampen, men han klarte å tvinge fram et gult kort til Chris Smalling, som gikk gjennom hele sesongen i fjor uten å få en eneste advarsel.

  Botheim ble tatt av etter en drøy time.

  Bryan Cristante scoret kampens eneste mål. Hans avslutning fra kanten av 16-meteren tok innom et bein før den seilte i mål bak Salernitana-keeper Luigi Sepe.

  Julian Kristoffersen ble byttet inn med 17 minutter igjen av kampen. Emil Bohinen er det tredje norske innslaget på Salernitana, men midtbanespilleren har en kneskade som setter ham ut i spill trolig til september. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • 16-åring stoppet Vålerengas seiersrekke

  Vålerenga så lenge ut til å ta sin sjette strake seier, men en sen scoring fra HamKams Benjamin Farraas sørget 1-1 og poengdeling i Hamar.

  Tre minutter på overtid i førsteomgang ble Henrik Udahl spilt igjennom med en flott stikker fra Petter Strand. HamKam-keeper Hagen kom ut, men Udahl lobbet ballet lekker over HamKam-keeperen. En elegant scoring fra Vålerengas spiss.

  Hamar-laget satte inn nysigneringen Marcus Pedersen i håp om å få en utligning, og tre minutter på overtid kom scoringen.

  Et klønete forsvarsspill fra Vålerenga, hvor Oldrup Jensen sparket ballen i Benjamin Faraas og i mål ble utslagsgivende. Det er 16-åringens første scoring i Eliteserien.

  – Å gjøre mitt første mål er veldig gøy. Alle mål og alle poeng må vi ta med oss. Det er ekstremt gøy, sier Faraas til Discovery etter kampen.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Vålerenga
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Hovland avslutta med minus 2

  Viktor Hovland gjekk siste runde av PGA-turneringa i Nashville tre slag under par, og enda på minus ni samanlagt.

  Han fekk birdie på første hol, og fekk det også på hol 10, 11 og 15. Men bogeyar på hol 12 og det aller siste øydela ei god avslutning.

  Han innleia turneringa med ein runde på minus 3 torsdag, var litt meir rufsete og enda på par fredag, og fekk ein ny fin runde på minus 3 i går.

  Då han var ferdig, låg han på 22.-plass, men ikkje alle andre var ferdige med runden.

  Viktor Hovland
  Foto: ANDY LYONS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste