Sjekk «Money»s sløsing: – Bruker sko og undertøy én gang

Floyd «Money» Mayweather Jr. (36) har aldri lagt skjul på at han bokser for pengene. Og han skjuler heller ikke pengebruken.

Floyd sr

Floyd Mayweather Sr. er også treneren til boksestjernen.

Foto: Jeff Bottari / Afp

Lørdag er det duket for oppgjøret mellom Mayweather og Saul «Canelo» Álvarez (23) - storkampen alle i bokseverdenen venter på.

Mayweather har vært den ubestridte eneren de siste årene. Han er verdensmester i fem forskjellige vektklasser, har åtte VM-titler og står per i dag med 44 seire på 44 kamper.

26 av dem på knockout.

Álvarez står med kun en uavgjort på 43 kamper, og nå risikerer han WBC- og WBA-beltene i super weltervekt mot «pengemaskinen».

Ifølge ESPN tjener Mayweather minst 250 millioner kroner på storkampen. Dermed knuser han sin egen boksepremierekord med 60 millioner kroner, som han mottok i sin siste seier mot Robert Guerrero i mai.

Verdens best betalte utøver

Og Mayweather blir ikke kalt «Money» for ingenting: I 2013 holder han tronen som verdens best betalte idrettsutøver for annet år på rad.

Amerikaneren har sikret seg en gigantisk TV-avtale med Showtime som vil sikre ham 526 millioner kroner bare i år, ifølge Sports Illustrated. Det er nesten 200 millioner kroner mer enn NBA-stjernen LeBron James, som kaprer 2.-plassen.

De utrolig inntektene har fått Business Insider til å ta en nærmere titt på pengebruken til boksestjernen. Og han sliter åpenbart ikke med å bruke dem.

Her er noe av det Mayweather bruker pengene sine på, ifølge Business Insider:

 • Han har to «flåter» med luksusbiler. Alle bilene ved huset i Miami er hvite, mens alle ved huset i Las Vegas er svarte.
 • Han bruker sko og undertøy bare én gang. Og så kaster han det.
 • Han eier et eget privatfly, men på reiser må deler av reisefølget fly et annet privatfly. Årsak: Han er redd for å ha for mye vekt i kabinen.
 • Han er en gambler, og amerikaneren satser angivelig millioner av kroner på enkeltkamper i basketball.
 • Han reiser med kofferter fylt av hundredollarsedler - angivelig fordi han er besatt av pengene sine.

– Besatt av renslighet

Og Mayweather både skryter av og dokumenterer sitt utagerende liv på sosiale medier.

Canelo

Saul «Canelo» Álvarez går mot sin hittil største kamp når Floyd Mayweather Jr. venter i ringen lørdag.

Foto: Ethan Miller / Afp

Det ekstreme forbruket av sko, sokker og boksere er ifølge ham selv et resultat av at han er «ekstremt hygienisk».

– Ingen er perfekt, men jeg streber etter å være en perfeksjonist. Jeg har alltid vært besatt av renslighet. Jeg vil ha alt rent - ekstremt rent, sier Mayweather til LA Times, og fleiper med at han har tvangslidelser.

Ifølge assistenttrener Nate Jones vasker Mayweather hendene før han bruker toalettet. Han dusjer gjerne fire ganger om dagen, og etterpå er det selvsagt et arsenal av klær å velge mellom.

– Han er nødt til å føle den komforten. Hvis han prøver noe som ikke føles riktig, kaster han det bort og prøver noe nytt helt til han finner den følelsen, sier hjelpetrener Rafael Garcia.

– Tatt de riktige valgene

Mayweather mener at den detaljstyrte hverdagen er hovedårsaken bak suksessen i ringen.

Slik er han alltid maksimalt forberedt til kamp, og slik har han alltid valgt den riktige kampen, ifølge ham selv.

– Det tok tid å bygge karrieren min. Jeg har tatt de riktige valgene. Da den riktige kampen dukket opp, dro vi fordel av den. Det er det det handler om. Alt handler om timing, sier Mayweather til LA Times.

Men til tross for å være besatt av detaljer, har han ikke lagt noen kampplan før Álvarez-oppgjøret.

Det er far og trener Floyd Mayweather Sr. som driller ham før han går i ringen.

– Han forteller meg hva jeg skal gjøre rett før det braker løs. Så går jeg ut og gjør det. Det handler kun om ferdigheter, sier Mayweather, ifølge nyhetsbyrået AP.

Lørdagens kamp i Las Vegas er den andre siden Mayweather sonet en fengselsstraff (tre måneder) for vold mot ekskona tidligere i år.

Men vold og fengselsdommer ser ikke ut til å dempe oppmerksomheten rundt verdensstjernen: Den lukrative kontrakten med Showtime er tegnet for seks kamper, og til sammen skal det gi ham inntekter på 1,8 milliarder kroner, ifølge Business Insider.

Siste nytt

 • Hovland forberedt på tøft publikum

  Norges golfess Viktor Hovland er sikker på at han kommer til å håndtere et eventuelt fiendtlig publikum under Ryder Cup som starter fredag.

  Det europeiske laget vil trolig få en tøff mottakelse når de skal forsvare pokalen på Whistling Straits-banen utenfor Sheboygan i Wisconsin.

  Hovland er en av tre ferske spillere på det europeiske Ryder Cup-laget. Han tar det ikke tungt om han opplever motbør fra tilskuerne.

  – Jeg liker å tro at jeg har noen fans der ute som ikke nødvendigvis vil bue mot oss, men vi hvis de ender opp med å gjøre det, får det bare være, sa nordmannen.

  Viktor Hovland
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP
 • Everton ute etter straffedrama

  Etter åtte rundar med straffespark var cupbomba eit faktum; QPR slo ut Everton av den engelske ligacupens tredje runde.

  Tom Davies bomma på straffe for Everton og Jimmy Dunne kunne sørge for at OPR er klar for fjerde runde.

  Ved full tid stod det 2–2 mellom laga.

  Også mellom Fulham og Leeds gjekk det til ein dramatisk straffesparkkonkurranse, men etter seks rundar kunne Leeds-fansen sleppe jubelen laus.

  Carabao Cup - Third Round - Queens Park Rangers v Everton
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Reserven tok Liverpool vidare

  Liverpool tok seg komfortabelt vidare til den fjerde runden i ligacupen etter at dei slo Norwich 3-0. Takumi Minamino vart kveldens store spelar for gjestane med to mål. Også Divock Origi kunne setje seg på scoringslista. Når Norwich i tillegg bommar på straffe var dei aldri nær ved å utfordre eit reserveprega Liverpool.

  Manchester City tok seg også lett vidare etter at dei slo Wycombe 6-1.

  Carabao Cup - Third Round - Norwich City v Liverpool
  Foto: Paul Childs / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal