NRK Meny
Normal

– Marit gjorde én feil

KUUSAMO (NRK.no): Egil Kristiansen har ingen problemer med å forklare Marit Bjørgens eneste tabbe til nå i Kuusamo. Han tror ikke den koster henne sammenlagtseieren.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen har hevet seg fra nasjonal åpning på Beitostølen og er favoritt til å vinne minitouren i Kuusamo for fjerde år på rad.

Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpix

– Marit har vist at hun er i god form. Du gjør ikke mye galt hvis du setter en knapp på henne, sier Egil Kristiansen.

Kvinnelandslagstreneren i langrenn kan koste på seg et smil før søndagens avsluttende jaktstart i Kuusamo, selv om Justyna Kowalczyk har vunnet de to første etappene i «Ruka Triple».

For det ser lyst ut: Marit Bjørgen starter bare 25,7 sekunder bak Kowalczyk, mens Johaug går ut 44,9 sekunder bak lederen sammen med svenske Charlotte Kalla.

Rennet starter klokka 10.

– Ikke fryktinngytende

– Ut fra det Kowalczyk presterte i skøyting i åpninga i Muonio, er det ikke så fryktinngytende. To norske på pallen er et realistisk og greit mål, og jeg mener også Therese har gode muligheter til å ta inn Kowalczyk, sier Kristiansen.

Resultatet han viser til, er 24.-plassen Kowalczyk hadde på skøytedistansen under den finske åpningen for to uker siden. Torsdag fortalte Kowalczyk til NRK at hun sliter med smerter i beina og knapt har trent skøyting foran sesongen.

Etter lørdagens etappeseier snakket Kowalczyk igjen om problemene:

– Skøytinga mi er ikke så bra nå. Den er dårlig. Jeg tror Marit blir nummer én, og at det ikke blir noe stort problem for henne, sa Kowalczyk.

Stress-tabbe

Trener Kristiansen mener Marit Bjørgen har gjort det meste rett til nå i Kuusamo. Egentlig finner han bare én feil. Hadde hun ikke begått den, kunne hun hatt et enda bedre utgangspunkt.

– Hun gjorde én ting som ikke var bra. Hun ble stresset på oppløpet og falt tilbake til gamle synder på stakinga inne på oppløpet her, sier Kristiansen.

– Går det an å forklare hva hun gjorde galt?

– Ja, feilen er at hun i stedet for å ta armene opp og avslutte stavtaket tidlig, så gjør hun det motsatte – hun får ikke armene opp og drar for mye igjennom, da blir det seigt, og så bommer hun.

– Kan ikke tulle det bort

Mens det fredag og lørdag har vært klassisk stil, er det altså skøyting søndag. Der er Bjørgen mer stabil i spurten. Men hun er ikke mer overlegen enn at hun må holde hodet kaldt hvis det blir en spurt.

– Jeg må være topp skjerpet. Jeg kan ikke tulle det bort igjen, fastslår Marit Bjørgen.

Hvis Bjørgen skulle vinne, er det hennes verdenscupseier nummer 60. Ingen andre er i nærheten av å ha like mange, Bjørn Dæhli er nummer to på lista med 46. Hun kan vinne minitouren i Kuusamo for fjerde år på rad.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset