NRK Meny
Normal

– Marit gjorde én feil

KUUSAMO (NRK.no): Egil Kristiansen har ingen problemer med å forklare Marit Bjørgens eneste tabbe til nå i Kuusamo. Han tror ikke den koster henne sammenlagtseieren.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen har hevet seg fra nasjonal åpning på Beitostølen og er favoritt til å vinne minitouren i Kuusamo for fjerde år på rad.

Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpix

– Marit har vist at hun er i god form. Du gjør ikke mye galt hvis du setter en knapp på henne, sier Egil Kristiansen.

Kvinnelandslagstreneren i langrenn kan koste på seg et smil før søndagens avsluttende jaktstart i Kuusamo, selv om Justyna Kowalczyk har vunnet de to første etappene i «Ruka Triple».

For det ser lyst ut: Marit Bjørgen starter bare 25,7 sekunder bak Kowalczyk, mens Johaug går ut 44,9 sekunder bak lederen sammen med svenske Charlotte Kalla.

Rennet starter klokka 10.

– Ikke fryktinngytende

– Ut fra det Kowalczyk presterte i skøyting i åpninga i Muonio, er det ikke så fryktinngytende. To norske på pallen er et realistisk og greit mål, og jeg mener også Therese har gode muligheter til å ta inn Kowalczyk, sier Kristiansen.

Resultatet han viser til, er 24.-plassen Kowalczyk hadde på skøytedistansen under den finske åpningen for to uker siden. Torsdag fortalte Kowalczyk til NRK at hun sliter med smerter i beina og knapt har trent skøyting foran sesongen.

Etter lørdagens etappeseier snakket Kowalczyk igjen om problemene:

– Skøytinga mi er ikke så bra nå. Den er dårlig. Jeg tror Marit blir nummer én, og at det ikke blir noe stort problem for henne, sa Kowalczyk.

Stress-tabbe

Trener Kristiansen mener Marit Bjørgen har gjort det meste rett til nå i Kuusamo. Egentlig finner han bare én feil. Hadde hun ikke begått den, kunne hun hatt et enda bedre utgangspunkt.

– Hun gjorde én ting som ikke var bra. Hun ble stresset på oppløpet og falt tilbake til gamle synder på stakinga inne på oppløpet her, sier Kristiansen.

– Går det an å forklare hva hun gjorde galt?

– Ja, feilen er at hun i stedet for å ta armene opp og avslutte stavtaket tidlig, så gjør hun det motsatte – hun får ikke armene opp og drar for mye igjennom, da blir det seigt, og så bommer hun.

– Kan ikke tulle det bort

Mens det fredag og lørdag har vært klassisk stil, er det altså skøyting søndag. Der er Bjørgen mer stabil i spurten. Men hun er ikke mer overlegen enn at hun må holde hodet kaldt hvis det blir en spurt.

– Jeg må være topp skjerpet. Jeg kan ikke tulle det bort igjen, fastslår Marit Bjørgen.

Hvis Bjørgen skulle vinne, er det hennes verdenscupseier nummer 60. Ingen andre er i nærheten av å ha like mange, Bjørn Dæhli er nummer to på lista med 46. Hun kan vinne minitouren i Kuusamo for fjerde år på rad.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Utfor kvinner
OL i Pyeongchang: Utfor kvinner
OL i Pyeongchang: Utfor kvinner
OL i Pyeongchang: Ishockey og skicross
OL i Pyeongchang: Ishockey og skicross
OL i Pyeongchang: Ishockey og skicross
OL i Pyeongchang: Ishockey og skicross
OL i Pyeongchang: Ishockey og skicross
OL i Pyeongchang: Ishockey og skicross
OL i Pyeongchang: Skicross finaler menn
OL i Pyeongchang: Curling Sverige - Norge