NRK Meny
Normal

Sjefen stolte på Rooney: – Vi vet at han ønsker å score mot Liverpool

Wayne Rooney senket Liverpool på Anfield, og ble historisk med sin scoring nummer 176 for Manchester United.

SOCCER-ENGLAND-LIV-MUN/ Liverpool v Manchester United - Barclays Premier League
Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Wayne Rooney ble den store helten da han scoret kampens eneste mål og senket erkerival Liverpool på Anfield søndag ettermiddag.

– Han ønsker å score mot Liverpool

Scoringen var den engelske landslagskapteinens 176. for Manchester United. Han blir med det historisk. Aldri før har en spiller scoret flere mål for en og samme klubb i Premier League. Han tar rekorden fra Thierry Henry som scoret 175 for Arsenal.

SOCCER-ENGLAND-LIV-MUN/ Liverpool v Manchester United - Barclays Premier League

GLADE: Wayne Rooney og lagkamerat Ander Herrera jubler etter den avgjørende scoringen

Foto: Phil Noble / Reuters

– Det er selvsagt fantastisk. Men det slår uansett ikke den følelsen jeg har akkurat nå. Å score vinnermålet på Anfield er det lenge siden jeg har gjort, sier 30-åringen som selv er scouser, og som spilte sine første Premier League-kamper for byrival Everton.

Han legger ikke skjul på at kampene mot Liverpool er noe helt spesielt.

– Jeg tror alle vet hvor viktig denne kampen er. Uansett hvor man ligger på tabellen. Det er en stor kamp for begge klubber og for fansen. Derfor er dette en stor triumf for oss.

Og for Manchester United-manager Louis van Gaal, som har stått ved Rooneys side når kritikken har haglet som verst denne sesongen, var det ingen stor overraskelse at det var akkurat han som avgjorde.

– Vi vet at Wayne Rooney har spilt for Everton, og nå spiller for Manchester United. Han ønsker å score mot Liverpool - det betyr mye for ham.

– Frustrerende

Men det var alt annet enn en selvfølge at Manchester United skulle få med seg tre poeng fra iskalde Anfield. Liverpool førte kampen og skapte de største mulighetene.

Det var derfor en skuffet Jürgen Klopp som møtte pressen etter kampen.

– Jeg så ikke at Manchester United skapte så mange sjanser i dag. Samtidig tok ikke vi vare på de mulighetene vi skapte. Det er selvsagt veldig frustrerende. Vi taper en kamp vi ikke skulle ha tapt, sier tyskeren.

Liverpool har med det gått tre kamper på rad i ligaen uten å vinne. De ligger nå på en nidendeplass, åtte poeng bak Tottenham som har den ettertraktede fjerdeplassen.

Manchester United klatrer til femteplass etter dagens seier.

SOCCER-ENGLAND-LIV-MUN/ Liverpool v Manchester United - Barclays Premier League

SKUFFET: Jürgen Klopp var en skuffet mann etter å ha sett laget sitt gå på et nytt tap.

Foto: Phil Noble / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Mbappé avgjorde for PSG

  Paris Saint-Germain lå under ved pause, men vendte til 3-1-seier borte mot Guingamp i fransk 1. divisjon lørdag. Superstjernene Neymar og Kylian Mbappé (2) scoret. PSG måtte greie seg uten flere andre av sine stjerner, deriblant Edinson Cavani.

  FBL-FRA-LIGUE1-GUINGAMP-PSG
  Foto: FRED TANNEAU / AFP
 • Weng tangerte Bjørgen

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant den avsluttende fellesstarten, men Heidi Weng vant Toppidrettsveka sammenlagt for fjerde gang på rad. Weng tangerte Marit Bjørgen som mestvinnende i Toppidrettsveka da hun lørdag vant for femte gang.

  Heidi Weng
  Foto: Carina Olset / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: NM-veka og Toppidrettsveka
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: NM-kveld