NRK Meny
Normal

Sjefen stolte på Rooney: – Vi vet at han ønsker å score mot Liverpool

Wayne Rooney senket Liverpool på Anfield, og ble historisk med sin scoring nummer 176 for Manchester United.

SOCCER-ENGLAND-LIV-MUN/ Liverpool v Manchester United - Barclays Premier League
Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Wayne Rooney ble den store helten da han scoret kampens eneste mål og senket erkerival Liverpool på Anfield søndag ettermiddag.

– Han ønsker å score mot Liverpool

Scoringen var den engelske landslagskapteinens 176. for Manchester United. Han blir med det historisk. Aldri før har en spiller scoret flere mål for en og samme klubb i Premier League. Han tar rekorden fra Thierry Henry som scoret 175 for Arsenal.

SOCCER-ENGLAND-LIV-MUN/ Liverpool v Manchester United - Barclays Premier League

GLADE: Wayne Rooney og lagkamerat Ander Herrera jubler etter den avgjørende scoringen

Foto: Phil Noble / Reuters

– Det er selvsagt fantastisk. Men det slår uansett ikke den følelsen jeg har akkurat nå. Å score vinnermålet på Anfield er det lenge siden jeg har gjort, sier 30-åringen som selv er scouser, og som spilte sine første Premier League-kamper for byrival Everton.

Han legger ikke skjul på at kampene mot Liverpool er noe helt spesielt.

– Jeg tror alle vet hvor viktig denne kampen er. Uansett hvor man ligger på tabellen. Det er en stor kamp for begge klubber og for fansen. Derfor er dette en stor triumf for oss.

Og for Manchester United-manager Louis van Gaal, som har stått ved Rooneys side når kritikken har haglet som verst denne sesongen, var det ingen stor overraskelse at det var akkurat han som avgjorde.

– Vi vet at Wayne Rooney har spilt for Everton, og nå spiller for Manchester United. Han ønsker å score mot Liverpool - det betyr mye for ham.

– Frustrerende

Men det var alt annet enn en selvfølge at Manchester United skulle få med seg tre poeng fra iskalde Anfield. Liverpool førte kampen og skapte de største mulighetene.

Det var derfor en skuffet Jürgen Klopp som møtte pressen etter kampen.

– Jeg så ikke at Manchester United skapte så mange sjanser i dag. Samtidig tok ikke vi vare på de mulighetene vi skapte. Det er selvsagt veldig frustrerende. Vi taper en kamp vi ikke skulle ha tapt, sier tyskeren.

Liverpool har med det gått tre kamper på rad i ligaen uten å vinne. De ligger nå på en nidendeplass, åtte poeng bak Tottenham som har den ettertraktede fjerdeplassen.

Manchester United klatrer til femteplass etter dagens seier.

SOCCER-ENGLAND-LIV-MUN/ Liverpool v Manchester United - Barclays Premier League

SKUFFET: Jürgen Klopp var en skuffet mann etter å ha sett laget sitt gå på et nytt tap.

Foto: Phil Noble / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg