Hopp til innhold

Sjåstad Christiansen (20): – Utrolig å være tilbake på topp

Tiril Sjåstad Christiansen (20) er tilbake for fullt etter skademarerittet. Lørdag tok hun årets første seier, og nå leder hun verdenscupen.

Tiril Sjåstad Christiansen

SEIERSGLIS: Tiril Sjåstad Christiansen etter

Foto: Norges skiforbund

– Dette føles utrolig. Det føles så bra å være tilbake på topp, sier Tiril Sjåstad Christiansen.

Den norske fristilkjøreren jublet stort da hun tok steget opp på toppen av seierspallen i Pyeongchang natt til lørdag. Hun har slitt voldsomt med skader de siste årene, men har slått seg tilbake på topp denne sesongen. Det ga et fantastisk første run i Sør-Korea:

Tiril Sjåstad Christiansens første run var godt nok til å sikre seieren i verdenscuprennet i Sør-Korea natt til lørdag.

VIDEO: Se Tiril Sjåstad Christiansen kjøre inn til seier i OL-løypene!

Falt i andre run

20-åringen tok ledelsen med 91,60 i første omgang av verdenscuprennet. I andre omgang gikk hun rett på trynet - men det gjorde ingenting, for poengsummen fra første omgang var god nok til seier.

– Det føles veldig, veldig bra. Løypa har vært helt rå, publikummet har vært fantastisk. Dette har vært en kjempemorsom uke, og det er veldig deilig å ende på toppen, sier Christiansen.

Den norske jenta leder verdenscupen sammenlagt med bare ett renn igjen.

Ingen norske menn på pallen

Amerikanske Maggie Voisin tok andreplass, mens og svenske Emma Dahlstrøm ble nummer tre.

Felix Stridsberg-Usterud ble nummer fem i herreklassen, fulgt av Øystein Braaten på plassen bak. Canadiske Alex Bellemare vant.

Sportsnyheter

gLcod8jQhBs

Sendte rørende hilsen til sin avdøde datter: – Det ble en spesiell dag

27. november er en dato Luis Enrique aldri glemmer. Søndagens kamp mot Tyskland fikk derfor en svært spesiell ramme for Spania-treneren.

Siste nytt

 • Kamerun slo tilbake i målfest - uten utkastet stjernekeeper

  Kameruns stjernekeeper André Onana ble kastet ut av VM-troppen før mandagens oppgjør mot Serbia. Det skriver blant andre The Athletic.

  Årsaken skal være at Onana nektet å følge trener Rigobert Songs ordre om å endre spillestilen sin. Inter Milan-keeperen skal blant annet ha nektet å spille ballen langt ut fra forsvar.

  Det kan settes spørsmålstegn ved hvordan hans erstatter, Devis Epassy, løste oppgaven. For etter hvert rant det inn serbiske scoringer.

  Etter at Jean-Carles Castelletto hadde sendt Kamerun i ledelsen, slo Serbia tilbake tre ganger.

  Strahinja Pavlovic nikket inn utligningen på overtid av første omgang. To minutter senere sørget Sergej Milinkovic-Savic for at kampen var snudd.

  I andre omgang økte Aleksandar Mitrovic til 3–1 etter et klasseangrep.

  Enda mer fantastisk var Vincent Aboubakars redusering for Kamerun. For Kamerun trenger ikke Onana for å spille god angrepsfotball.

  Aboubakar lobbet ballen elegant over Serbias keeper, og to minutter senere var samme mann på farten. Han utnyttet serbernes svake forsvarsspill og stormet mot mål. Der fant han lagkamerat Eric Maxim Choupo-Moting, som bredsidet inn utligningen.

  Både Kamerun og Serbia står med ett poeng i VM- Brasil og Sveits, som møtes kl. 17, har begge tre poeng med én kamp mindre spilt.

 • Russland overveier å bytte til asiatisk fotball

  Russlands fotballforbund (RFU) er frustrert over utestengelsen fra Uefa og varsler drøftelser om en mulig overgang til Det asiatiske fotballforbundet (AFC).

  Saken blir et tema på neste styremøte i RFU, forteller den russiske fotballpresidenten Aleksander Djukov til nyhetsbyrået Tass.

  Russisk klubb- og landslagsfotball har vært utestengt fra tellende kamper i Uefa-regi siden landets invasjon av Ukraina i februar. Løsningen på manglende kamper utenfor Russland kan være å bytte konføderasjon og slutte seg til den asiatiske fotballfamilien.

  – Vi vil vurdere saken. Jeg er ikke sikker på om en avgjørelse vil bli tatt, men situasjonen krever en diskusjon. Uefa anser oss et medlem av europeisk fotball. Det vil ikke være bra av oss å kaste oss inn i slike samtaler over hodet på dem. Jeg har sagt til dem at det er viktig for oss å ha tellende kamper. Vi hadde to år med koronaviruset, og nå er vi utestengt, sier Djukov.

  Russland mistet tidligere i år muligheten til å kvalifisere seg til det pågående VM-sluttspillet i Qatar. Heller ikke neste års EM-kvalifisering går med det russiske laget.

  Siden angrepet på Ukraina har Russland spilt tre landskamper mot Kirgisistan (2-1), Tadsjikistan (0-0) og Usbekistan (0-0).

  (©NTB)

  Infantino og Putin
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Brukte kontroversiell sko med russisk flagg igjen

  Gael Ondoua fikk oppmerksomhet da han brukte en sko med bilde av både det kamerunske og russiske flagget i VM.

  Ondoua har russisk pass og er delvis oppvokst i landet. Russland er som kjent utestengt fra internasjonal fotball på grunn av deres krigføring i Ukraina.

  Flaggbruken har vekket sterke reaksjoner, og ekspertene har krevd at Fifa kommer på banen for å stoppe Ondoua.

  – Fifa må rydde opp, sa Berit Lindeman i Helsingforskomiteen til NRK forrige uke.

  Overfor NRK har imidlertid Fifa opplyst at de er klar over saken, men ikke ser noe galt i at spilleren fremmer det russiske flagget i VM.

  Les mer on Ondouas kontroversielle sko her.

  Gael Ondoua
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste