Hopp til innhold

– Jeg har fått mye kjeft den siste uken

RUHPOLDING (NRK.no): Vetle Sjåstad Christiansen (21) hadde en hemmelig plan om å gå skjorta av konkurrentene etter jul. I første forsøk brakk han staven, tjuvstartet og møtte veggen. Nå haster det med å vise at han er god nok for OL.

Her kaster Vetle Sjåstad Christiansen den ødelagte staven og får straks en ny.

SE VIDEO: Vetle Sjåstad Christiansen var uheldig og brakk staven på jaktstarten i Oberhof forrige helg. Det var bare ett av flere problem han fikk under rennet.

– Det har ikke akkurat gått etter planen, sier skiskytterkometen.

Før sesongen la han en dristig plan uten å diskutere den med trenerne. Planen skulle være hemmelig.

Kort fortalt gikk den ut på å vente med de gode løpene til etter jul for å være sikker på at formen holdt til OL.

– Det skal smelle i januar når jeg går i Oberhof og Ruhpolding, sa unggutten da han røpet planen overfor NRK.no i begynnelsen av desember.

Nybegynnerfeil

Vetle Sjåstad Christiansen

Vetle Sjåstad Christiansen, her under prøve-OL i Sotsji i fjor vinter, satser alt på å få gå OL-stafetten om en drøy måned, men innrømmer at han begynner å få dårlig tid til å vise at han fortjener plassen.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / Afp

Da Oberhof-rennene gikk av stabelen forrige helg hadde unggutten ingen topplasseringer i verdenscupen, men han var mer enn klar til å gi jernet.

– Da kom nybegynnerfeilene, sier han og klarer ikke la være å le av egne tabber en uke etter fadesen på jaktstarten.

«Ro deg ned!»

Alt gikk galt.

Først tjuvstartet han. Deretter mistet han hodet da ryggen til lagkamerat - og konkurrent til stafettlaget i OL - Johannes Thingnes Bø plutselig dukket opp litt tidligere enn forventet.

– Jeg tenkte bare at «han skal jeg ta igjen», men det straffet seg. Jeg fikk en tung reise etter hvert, sier Sjåstad Christiansen.

Men verre skulle det bli. På den tredje runden brakk han staven (se video over), og så mistet han den nye staven. Med en tidsstraff på 30 sekunder etter tjuvstarten endte til slutt unggutten på 36.-plass, 21 plasser dårligere enn der han startet.

– Jeg har fått mye kjeft av trenerne den siste uka, forhåpentligvis har jeg lært nå, sier han og rister oppgitt på hodet.

– De sier at «Nå må du jaggu roe deg ned Vetle. Du må slutte å oppføre deg som en junior, du er senior nå og må ta deg sammen!».

Viktig stafett

Sjåstad Christiansen er inne i sin første sesong på landslaget og har så fryktelig lyst på en plass på OL-laget. Aller helst vil han gå stafetten. Torsdagens verdenscupstafett i Ruhpolding blir derfor uhyre viktig for 21-åringen.

– Jeg følte meg bra i kroppen i Oberhof, men så kom jaktstarten og da ble jeg felt av altfor mange egne feil. Jeg ligger etter planen, men jeg satser på å ta det igjen i Ruhpolding, sier han.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal