NRK Meny

– Jeg har fått mye kjeft den siste uken

RUHPOLDING (NRK.no): Vetle Sjåstad Christiansen (21) hadde en hemmelig plan om å gå skjorta av konkurrentene etter jul. I første forsøk brakk han staven, tjuvstartet og møtte veggen. Nå haster det med å vise at han er god nok for OL.

Her kaster Vetle Sjåstad Christiansen den ødelagte staven og får straks en ny.

SE VIDEO: Vetle Sjåstad Christiansen var uheldig og brakk staven på jaktstarten i Oberhof forrige helg. Det var bare ett av flere problem han fikk under rennet.

Artikkelen er flere år gammel.

– Det har ikke akkurat gått etter planen, sier skiskytterkometen.

Før sesongen la han en dristig plan uten å diskutere den med trenerne. Planen skulle være hemmelig.

Kort fortalt gikk den ut på å vente med de gode løpene til etter jul for å være sikker på at formen holdt til OL.

– Det skal smelle i januar når jeg går i Oberhof og Ruhpolding, sa unggutten da han røpet planen overfor NRK.no i begynnelsen av desember.

Nybegynnerfeil

Vetle Sjåstad Christiansen

Vetle Sjåstad Christiansen, her under prøve-OL i Sotsji i fjor vinter, satser alt på å få gå OL-stafetten om en drøy måned, men innrømmer at han begynner å få dårlig tid til å vise at han fortjener plassen.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / Afp

Da Oberhof-rennene gikk av stabelen forrige helg hadde unggutten ingen topplasseringer i verdenscupen, men han var mer enn klar til å gi jernet.

– Da kom nybegynnerfeilene, sier han og klarer ikke la være å le av egne tabber en uke etter fadesen på jaktstarten.

«Ro deg ned!»

Alt gikk galt.

Først tjuvstartet han. Deretter mistet han hodet da ryggen til lagkamerat - og konkurrent til stafettlaget i OL - Johannes Thingnes Bø plutselig dukket opp litt tidligere enn forventet.

– Jeg tenkte bare at «han skal jeg ta igjen», men det straffet seg. Jeg fikk en tung reise etter hvert, sier Sjåstad Christiansen.

Men verre skulle det bli. På den tredje runden brakk han staven (se video over), og så mistet han den nye staven. Med en tidsstraff på 30 sekunder etter tjuvstarten endte til slutt unggutten på 36.-plass, 21 plasser dårligere enn der han startet.

– Jeg har fått mye kjeft av trenerne den siste uka, forhåpentligvis har jeg lært nå, sier han og rister oppgitt på hodet.

– De sier at «Nå må du jaggu roe deg ned Vetle. Du må slutte å oppføre deg som en junior, du er senior nå og må ta deg sammen!».

Viktig stafett

Sjåstad Christiansen er inne i sin første sesong på landslaget og har så fryktelig lyst på en plass på OL-laget. Aller helst vil han gå stafetten. Torsdagens verdenscupstafett i Ruhpolding blir derfor uhyre viktig for 21-åringen.

– Jeg følte meg bra i kroppen i Oberhof, men så kom jaktstarten og da ble jeg felt av altfor mange egne feil. Jeg ligger etter planen, men jeg satser på å ta det igjen i Ruhpolding, sier han.

Siste nytt

  • Tror Sanchéz sprudler av ryktene

    Chile-trener Juan Antonio Pizzi tror alle spekulasjonene rundt Arsenal-spiller Alexis Sánchez gjør ham til en bedre spiller. Det er fortsatt uvisst om chileneren blir værende i klubben. – Han gir alt, og jeg tror de fleste spillere ville likt å være i samme situasjon. Alle de største klubbene i verden vil ha ham, sier Pizzi, ifølge NTB.

    Sanchéz
    Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile