Sjåstad Christiansen på pallen for første gang: – Jeg ga meg aldri

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): Endelig stemte alt for Vetle Sjåstad Christiansen, som ble nummer tre på jaktstarten i Hochfilzen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg har vært Norges 40. beste skiskytter en periode, så det var slitsomt å komme tilbake, men jeg ga meg aldri, og er glad for det i dag, sier Sjåstad Christiansen til NRK etter karrierens første pallplass.

Sjåstad Christiansen startet jaktstarten som nummer ti, 51 sekunder bak Johannes Thingnes Bø. 20 treff senere gikk han i mål som nummer tre, kun slått av Martin Fourcade og Arnd Peiffer.

– Det er mange års hardt arbeid, så det er veldig deilig, sier Sjåstad Christiansen etter målgang.

Thingnes Bø sprakk

Thingnes Bø skjøt seg tidlig ut av kampen om seieren. Han fylte på første skyting, men på andre liggende bommet han tre ganger.

– Jeg vet ikke helt hva jeg holdt på med på andre liggende. Jeg synes den egentlig var bedre enn første liggende i dag. Det var den dagen i dag, sier Thingnes Bø til NRK.

Han ble til slutt nummer ni.

– Er alltid positiv

Tarjei Bø skjøt 19 treff og gikk seg opp fra 28. plass til 12. plass, men gleder seg aller mest over lagkameratens suksess.

– Det er helt nydelig. Det er så fortjent. Han har fått mange slag i trynet, men er alltid positiv og er en kjempegod mann å ha i gruppen. Vi har ventet på at han skulle klare det, sier Bø til NRK.

Den siste nordmannen som stilte til start, Henrik L'Abee-Lund, gikk seg opp én plass og gikk inn til 37. plass.

Siste nytt

 • Reginiussen ut med skade

  Forsvarsveteranen Tore Reginiussen måtte gi seg med skade etter 16 minutters spill i Rosenborgs generalprøve mot Norrköping foran helgens eliteseriestart.

  – Jeg har hatt litt stram hamstring den siste uken, derfor tok vi ingen sjanser, sa han til Eurosport.

  Nicklas Bendtner og Tore Reginiussen
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Ser én «svensk» fordel for Norge

  Lars Lagerbäck er som kjent tidligere svensk landslagssjef og forlot en rådgiverrolle i Sverige da han tok over Norge i 2017. Nå er spørsmålet om det kan gi Norge en fordel før Sverige-møtet. – Fordelen er marginal. Den eneste fordelen jeg har, er at jeg kjenner en del av fotballspillerne rent personlig, sier Lagerbäck til NRK.

  Lagerbäck
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • NM-gull til Saugestad

  Stian Saugestad slo Adrian Smiseth Sejersted med en hundredel i norgesmesterskapet i super-G i Hemsedal mandag. Aleksander Aamodt Kilde tok bronsen og Kjetil Jansrud ble nummer fire.

  World cup alpint super-G Kvitfjell
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal