NRK Meny
Normal

Aggressivt spill sendte Sjarapova videre

Russiske Maria Sjarapova hadde små problemer og stormet gjennom første runde i Australian Open mandag.

Maria Sjarapova

Maria Sjarapova i aksjon i årets første Grand Slam-turnering. Russerne tenkte lite på manglende kamptrening, og konsentrerte seg om oppgavene som venter i Australian Open.

Foto: DAVID GRAY / Reuters

Maria Sjarapova

Maria Sjarapova takket publikum etter støtte i sin åpningskamp i Australian Open.

Foto: GREG WOOD / Afp
Li Na

Li Na følte seg ikke helt vel i oppkjøringen til turneringen, men hadde få problemer med å ta seg videre mandag.

Foto: MANAN VATSYAYANA / Afp
Venus Williams

Venus Williams har ikke vunnet en Grand Slam-tittel siden 2008, og merket presset i den første runden i årets første Grand Slam-turneringen. Amerikaneren tok seg greit videre.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

– Jeg forsøkte å glemme at jeg ikke har spilt så mange kamper i det siste. Det er ikke viktig, sa Sjarapova etter kampen.

– Derimot ønsket jeg å tenke på og konsentrere meg om det som ligger foran meg i denne turneringen. Jeg prøvde også å spille så aggressivt som mulig, sa hun.

Brukte under én time

Sjarapova brukte ikke mer enn 55 minutter på å sende lagvenninnen Olga Putsjkova hjem med to ganger 0-6.

Sjarapova var i finalen i Australia for et snaut år siden, men da tapte hun klart for Azarenka i finalen.

I år har hun skumle hensikter om å forandre på det. Tidligere har Sjarapova vunnet fire Grand Slam-seirer, og hun er regjerende mester i French Open.

– I denne åpningskampen møtte jeg en spiller jeg aldri har spilt mot tidligere. Jeg tenkte derfor ikke mye på henne, men konsentrerte meg om mine egne arbeidsoppgaver, fortalte Sjarapova.

Na enkelt videre

Kinesiske Li Na feide sin motstander av banen med 6-1, 6-3.

Li Na klaget over at hun følte seg litt trøtt og utilpass i oppkjøringen til Australian Open, men mandag viste hun fin form. Hun hadde i alle fall ingen problemer med å feie kasakhstanske Sesil Karatantsjeva av banen med 6-1, 6-3.

Den kasakhstanske jenta var sjanseløs, selv om hun forsøkte hardt i annet sett.

– Det er alltid tøft i første runde i disse store turneringene. Sjansen for å vinne er alltid 50-50. Jeg vet i alle fall aldri om det blir seier eller tap, for man må se på alle motstanderne som farlige, sa Li etter sin åpningskamp.

Williams merket presset

Sjarapova og Li fikk følge av Venus Williams, som heller ikke måtte ta i altfor mye for å avansere til annen runde i turneringen.

Williams, som har falt til 25.-plassen på verdensrankingen, har ikke vunnet en Grand Slam-tittel siden 2008. Hun mente motstanderen hennes aldri klarte å komme inn i kampen. Dermed fikk storesøster Williams det enklere enn ventet.

– Det er alltid en del press forbundet med å spille første runde i den første Grand Slam-turneringen for året. Jeg gjorde mitt beste for å stenge de tankene ute, sa Venus Williams etter sin kamp.

Storfavoritten i aksjon tirsdag

Polske Agnieszka Radwanska slet litt i første sett i sin åpningskamp, men fikk orden på spillet sitt i det andre og kruset videre hun også.

Dermed er flere av de aller største favorittene greit videre, men verdensener

Victoria Azarenka fra Hviterussland og den kanskje største favoritten av dem alle, amerikanske Serena Williams, ikke skal i aksjon før tirsdag.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal