NRK Meny
Normal

Sjarapova hamret ned Cibulkova

Femteseedede Maria Sjarapova benyttet sine fysiske fordeler til det fulle og sendte Dominika Cibulkova ut av Wimbledon med klare 6-1, 6-1 i tirsdagens kvartfinale.

Maria Sjarapova
Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Selv om det ikke alltid er størrelsen det kommer an på i tennis betyr Wimbledon og gressunderlag som regel en fordel for høyreiste og kraftfulle spillere.

Slovakiske Cibulkova rager bare 1,60 meter over banedekket, noe som er temmelig uvanlig for en tennisspiller på toppnivå, selv på kvinnesiden.

Likevel hadde 24-åringen fra Bratislava slått sin jevngamle motstander, 1,88 meter høye Sjarapova, i deres to siste møter på tennisbanen. Det skjedde riktignok på grusdekke.

Mens Cibulkova aldri har vunnet en WTA-tittel kan Maria Sjarapova skilte med å ha vunnet Wimbledon-turneringen allerede tilbake i 2004. Men russeren hadde ingen grunn til å undervurdere Cibulkova som slo ut verdensener Caroline Wozniacki i 4. runde mandag.

Rått parti

Forskjellene i tirsdagens annen kvartfinale viste seg likevel å bli for store. Sjarapova slapp aldri Cibulkova inn i kampen, og slovaken slet tungt med å i det hele tatt få med seg game.

Hun klarte til slutt å komme på stillingstavla i begge settene, men fikk bare med seg to game totalt. Sjarapova har fortsatt ikke tapt et sett i årets Wimbledon.

- Dette er virkelig en ære. Det har gått noen år siden jeg kom meg videre fra 4. runde. Alle motstandere og alle dager er forskjellige. Jeg får en vanskelig motstander, men jeg ser fram til det. Hun spiller med mye selvtillit akkurat nå, sa Sjarapova om sin kommende motstander Sabine Lisicki.

Favorittstempel

Russeren seiler nå opp som den kanskje aller største favoritten til å vinne årets versjon av Wimbledon. Kanskje spesielt etter at både Serena Williams og storesøster Venus, som sammen har vunnet tittelen ni av de elleve siste årene, forsvant ut av turneringen mandag.

I semifinalen venter altså tyske Sabine Lisicki for Sjarapova. Lisiscki vant tidligere tirsdag et tøft kvartfinaleoppgjør i tre sett mot franske Marion Bartoli 6-4, 6-7 (4-7), 6-1.

Siste nytt

 • Solberg leder på Silverstone

  Petter Solberg leder etter første dag i VM-runden i rallycross på legendariske Silverstone lørdag.

  Etter to innledende runder leder østfoldingen foran svenskene Mattias Ekstrom og Timmy Hansen.

  Solberg vant den første runden og kjørte inn til tredjeplass i den neste.

  RALLYCROSS-FRA-MOTOR-RACE
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Chris Froome sikret seieren

  Chris Froome sto imot alle angrep på siste fjelletappe i Giro d'Italia og forsvarte den rosa ledertrøya. Søndag sykler han i mål i Roma som sammenlagtvinner.

  Froome vil dermed være regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Riccardo i pole position

  Red Bull-føraren Daniel Riccardo var best i kvalifiseringa og startar fremst i Monaco Grand Prix søndag. Ferraris Sebastian Vettel startar ved sida av Riccard i løpet. Vettel vann løpet i fjor.

  Monaco Grand Prix er einaste formel 1-løpet som går i bygater, ikkje på spesielle baner.

  Monaco Grand Prix
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Finale Real Madrid - Liverpool
Friidrett: Diamond League fra Eugene
Friidrett: Diamond League fra Eugene
Friidrett: Diamond League fra Eugene