Hopp til innhold

Sjarapova hamret ned Cibulkova

Femteseedede Maria Sjarapova benyttet sine fysiske fordeler til det fulle og sendte Dominika Cibulkova ut av Wimbledon med klare 6-1, 6-1 i tirsdagens kvartfinale.

Maria Sjarapova
Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Selv om det ikke alltid er størrelsen det kommer an på i tennis betyr Wimbledon og gressunderlag som regel en fordel for høyreiste og kraftfulle spillere.

Slovakiske Cibulkova rager bare 1,60 meter over banedekket, noe som er temmelig uvanlig for en tennisspiller på toppnivå, selv på kvinnesiden.

Likevel hadde 24-åringen fra Bratislava slått sin jevngamle motstander, 1,88 meter høye Sjarapova, i deres to siste møter på tennisbanen. Det skjedde riktignok på grusdekke.

Mens Cibulkova aldri har vunnet en WTA-tittel kan Maria Sjarapova skilte med å ha vunnet Wimbledon-turneringen allerede tilbake i 2004. Men russeren hadde ingen grunn til å undervurdere Cibulkova som slo ut verdensener Caroline Wozniacki i 4. runde mandag.

Rått parti

Forskjellene i tirsdagens annen kvartfinale viste seg likevel å bli for store. Sjarapova slapp aldri Cibulkova inn i kampen, og slovaken slet tungt med å i det hele tatt få med seg game.

Hun klarte til slutt å komme på stillingstavla i begge settene, men fikk bare med seg to game totalt. Sjarapova har fortsatt ikke tapt et sett i årets Wimbledon.

- Dette er virkelig en ære. Det har gått noen år siden jeg kom meg videre fra 4. runde. Alle motstandere og alle dager er forskjellige. Jeg får en vanskelig motstander, men jeg ser fram til det. Hun spiller med mye selvtillit akkurat nå, sa Sjarapova om sin kommende motstander Sabine Lisicki.

Favorittstempel

Russeren seiler nå opp som den kanskje aller største favoritten til å vinne årets versjon av Wimbledon. Kanskje spesielt etter at både Serena Williams og storesøster Venus, som sammen har vunnet tittelen ni av de elleve siste årene, forsvant ut av turneringen mandag.

I semifinalen venter altså tyske Sabine Lisicki for Sjarapova. Lisiscki vant tidligere tirsdag et tøft kvartfinaleoppgjør i tre sett mot franske Marion Bartoli 6-4, 6-7 (4-7), 6-1.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal