NRK Meny
Normal

Sjarapova hamret ned Cibulkova

Femteseedede Maria Sjarapova benyttet sine fysiske fordeler til det fulle og sendte Dominika Cibulkova ut av Wimbledon med klare 6-1, 6-1 i tirsdagens kvartfinale.

Maria Sjarapova
Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Selv om det ikke alltid er størrelsen det kommer an på i tennis betyr Wimbledon og gressunderlag som regel en fordel for høyreiste og kraftfulle spillere.

Slovakiske Cibulkova rager bare 1,60 meter over banedekket, noe som er temmelig uvanlig for en tennisspiller på toppnivå, selv på kvinnesiden.

Likevel hadde 24-åringen fra Bratislava slått sin jevngamle motstander, 1,88 meter høye Sjarapova, i deres to siste møter på tennisbanen. Det skjedde riktignok på grusdekke.

Mens Cibulkova aldri har vunnet en WTA-tittel kan Maria Sjarapova skilte med å ha vunnet Wimbledon-turneringen allerede tilbake i 2004. Men russeren hadde ingen grunn til å undervurdere Cibulkova som slo ut verdensener Caroline Wozniacki i 4. runde mandag.

Rått parti

Forskjellene i tirsdagens annen kvartfinale viste seg likevel å bli for store. Sjarapova slapp aldri Cibulkova inn i kampen, og slovaken slet tungt med å i det hele tatt få med seg game.

Hun klarte til slutt å komme på stillingstavla i begge settene, men fikk bare med seg to game totalt. Sjarapova har fortsatt ikke tapt et sett i årets Wimbledon.

- Dette er virkelig en ære. Det har gått noen år siden jeg kom meg videre fra 4. runde. Alle motstandere og alle dager er forskjellige. Jeg får en vanskelig motstander, men jeg ser fram til det. Hun spiller med mye selvtillit akkurat nå, sa Sjarapova om sin kommende motstander Sabine Lisicki.

Favorittstempel

Russeren seiler nå opp som den kanskje aller største favoritten til å vinne årets versjon av Wimbledon. Kanskje spesielt etter at både Serena Williams og storesøster Venus, som sammen har vunnet tittelen ni av de elleve siste årene, forsvant ut av turneringen mandag.

I semifinalen venter altså tyske Sabine Lisicki for Sjarapova. Lisiscki vant tidligere tirsdag et tøft kvartfinaleoppgjør i tre sett mot franske Marion Bartoli 6-4, 6-7 (4-7), 6-1.

Siste nytt

 • Kokslien sikret kongepokalen

  Mikko Kokslien fulgte opp lørdagens NM-seier i kombinert da han utmanøvrerte Jørgen Graabak på nytt på søndagens 10 kilometer. Seieren ga også kongepokal. Dette var hans femte NM-tittel.

  NM kombinert
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Eckhoff dropper fellesstarten

  Tiril Eckhoff står over søndagens fellesstart i skiskyting på Sjusjøen. – Hun sparer seg til verdenscupåpningen fordi hun har vært syk i oppladningen til sesongen, og fikk ikke deltatt på den siste samlinga i Trysil, sier idrettssjef Per Arne Botnan.

  Tiril Eckhoff blir filmet av NRK
  Foto: Anders Rove Bentsen / NRK
 • Northug har friskmeldt seg

  Petter Northug har friskmeldt seg selv og er tilbake i lett trening, opplyser trener Stig Rune Kveen til NRK. – Petter føler seg muskulært og kroppslig klar for skirenn, sier Kveen. Det er uklart om Northug blir tatt ut til verdenscuprennene i Ruka.

  Northug
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
Langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup skøyter: 5000 m kvinner
V-cup skøyter
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart skiskyting: Fellesstart menn
Sesongstart skiskyting: Fellesstart menn
Sesongstart skiskyting: fellesstart menn
V-cup skøyter: 10 000 m menn