Sjanseløse på gullpotten

Sveriges høydehopp-yndling Kajsa Bergqvist har gitt opp gullpotten i Golden League, allerede før sesongen starter, og mener høydehopperne er sjanseløse.

Kajsa Bergqvist
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Hun tror at konkurransen er så tøff at verken hun selv eller noen av de andre høydehopp-utøverne har sjanse på 6-millioner-premien i Golden League.

- Høydehoppkonkurransen for kvinner nå er et vepsebol der alle hopper høyt og bra, og det er veldig jevnt. Det kommer til å bli fryktelig tøft for alle å vinne alle alle konkurransene, forteller Bergqvist til NRK.

 

Vil vinne på Bislett

Etter en sesongoppkjøring preget av dårlige resultater viste endelig Kajsa Bergqvist gammel form i forrige uke, da hun hoppet 2,02 meter høyt i Torino.

- Da kjente jeg var tilbake på et høyt nivå, og det er vel nesten et år siden sist, innrømmer Bergqvist.

Og timingen kunne ikke vært bedre. Nå håper hun på å fortsette formkurven på Bislett. For selv hun ikke har tro på gullpotten, og satser alt på å forsvare VM-gullet i Osaka i år, så er hennes første mål å vinne på Bislett. En arena hun aldri har lyktes på tidligere.

- Skal jeg noen gang lykkes hoppe bra på Bislett, så begynner det vel å bli på tide, sier høydehoppstjernen.

Se Bislett Games på NRK1 i kveld fra kl. 19.50.

Siste nytt

  • Olsbu sloknet mot slutten

    Marte Olsbu hang lenge med i teten, men sloknet etter siste skyting og ble nummer ni på damenes jaktstart lørdag. Laura Dahlmeier vant foran Kaisa Mäkäräinen med Eva Puskarcikova på tredje.

    De andre norske skuffet og havnet ikke blant de 30 beste.

    Marte Olsbu intervjues etter jaktstarten i Pokljuka.

Sendeplan

Kl. Program Kanal