NRK Meny
Normal

Sjanseløse på gullpotten

Sveriges høydehopp-yndling Kajsa Bergqvist har gitt opp gullpotten i Golden League, allerede før sesongen starter, og mener høydehopperne er sjanseløse.

Kajsa Bergqvist
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Hun tror at konkurransen er så tøff at verken hun selv eller noen av de andre høydehopp-utøverne har sjanse på 6-millioner-premien i Golden League.

- Høydehoppkonkurransen for kvinner nå er et vepsebol der alle hopper høyt og bra, og det er veldig jevnt. Det kommer til å bli fryktelig tøft for alle å vinne alle alle konkurransene, forteller Bergqvist til NRK.

 

Vil vinne på Bislett

Etter en sesongoppkjøring preget av dårlige resultater viste endelig Kajsa Bergqvist gammel form i forrige uke, da hun hoppet 2,02 meter høyt i Torino.

- Da kjente jeg var tilbake på et høyt nivå, og det er vel nesten et år siden sist, innrømmer Bergqvist.

Og timingen kunne ikke vært bedre. Nå håper hun på å fortsette formkurven på Bislett. For selv hun ikke har tro på gullpotten, og satser alt på å forsvare VM-gullet i Osaka i år, så er hennes første mål å vinne på Bislett. En arena hun aldri har lyktes på tidligere.

- Skal jeg noen gang lykkes hoppe bra på Bislett, så begynner det vel å bli på tide, sier høydehoppstjernen.

Se Bislett Games på NRK1 i kveld fra kl. 19.50.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal