NRK Meny
Normal

Sjakkprinsene møttes

I kveld møtte Magnus Carlsen mot den andre sjakkprinsen Karjakin

Magnus Carlsen
Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Hvem av prinsene vinner? Følg partiet direkte fra klokken 13.30!

Kommer Magnus Carlsen noen sinne til å få sove om natten igjen etter dette partiet??

Det hele startet utrolig bra. Carlsen spilte ned Karjakin etter alle kunstens regler, og kun dødsstøtet gjensto da alt plutselig gikk galt. I det 35.kom en overseelse som nok vil holde Carlsen våken om natten i flere uker fremmover! Etter det forsmedelige d5 var stillingen helt lik, men Carlsen prøvde i det lengste å dra helpoenget i land. I hele 79 trekk og nær seks timer spilte de to, før de endelig ble enig om remis.

Dermed har Carlsen gjort unna seks uavgjorte partier på rad i denne turneringen, noe som er svært uvant til ham å være. Vi får håpe han klarer å dra i land et helpoeng eller to i helgen.

De to 18-åringene er verdens to beste juniorspillere. Carlsen, som nummer fire i verden, er rangert best av de to, men hvem trekker det lengste strået i dag?

To vidunderbarn

Sergei Karjakin

Sergei Karjakin - tidenes yngste stormester.

Foto: Coruschess

Det er mange faktorer som gjør dette til et svært spennende parti. De to er jevngamle, og det er mange år siden de ble spådd å ta over verdenstoppen. Spørsmålet da var hvem av dem som blir verdensmester først.

Hvem av dem blir verdensmester først? Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Begge ble kåret til stormester som 12-13 åringer, men Karjakin vant løpet om å bli tidenes yngste. Han var 12 år og 7 måneder da han tok tittelen, mens Magnus var 13 år, 4 måneder og 27 dager.

Men selv om Karjakin har spilt bra og er rangert som nummer 27 i verden, så har han nok kommet litt i skyggen av en viss nordmann. Det er Magnus som har blitt invitert til, og vunnet de store og prestisjetunge turneringene. Karjakin har ikke helt de samme resultatene å vise til, men han behøver på ingen måte å skamme seg.

Tiger i siget

I gruppe C er det svensken Tiger Hillarp Persson som regjerer. Etter fem runder er han nå oppe i 4 poeng, og ligger alene på toppen. Han skal i dag opp mot inderen Abhijeet Gupta

Travel helg

Det blir partier både lørdag og søndag. Lørdag skal Carlsen opp mot Nederlenderen Loek van Wely, en spiller han har godt tak på. Søndag venter amerikaneren Gara Kamsky, som nok vil bli en tøff oppgave. Partiene kan følges direkte fra klokken 13.30

Siste nytt

 • Carlsen-remis mot Karjakin

  Med sorte brikker spilte Magnus Carlsen remis mot Sergej Karjakin i Shamkir Chess i Aserbajdsjan onsdag. Partiet endte uavgjort etter 30 trekk.

  Nordmannen står med fem remis og én seier etter seks runder.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud gikk videre i Italia

  Casper Ruud slo canadiske Felix Auger-Aliassime og spilte seg videre til 3. runde av Challenger-turneringen i tennis i italienske Francavilla al Mare. Ruud vant onsdagens oppgjør 7-5, 6–0.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Fortsatt kritisk for supporter

  Liverpool-supporteren som ble slått ned i supporterbråket før tirsdagens semifinale i mesterligaen mot Roma er fortsatt kritisk skadd. Den 53 år gamle mannen kjemper for sitt liv, skriver AFP.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid