Normal

Sjakk-VM utsatt

Ikke det at det kommer som noen bombe, men det blir ikke arrangert noe sjakk-VM i år like vel. Det internasjonale sjakkforbundet, FIDE, har ombestemt seg.

Topalov-Kamsky

Veselin Topalov vant semifinalen mot Gata Kamsky tidligere i år.

Foto: Petar Petrov / AP

Det er aldri godt å vite hva man skal tro når det gjelder VM i sjakk. Ikke denne gangen heller.
Det vil si, denne gangen virket alt rosenrødt.

Anand

Verdensmester Anand er klar til å forsvare tittelen sin….en eller annen gang.

Foto: HENNING KAISER / AFP

Semifinalematchen mellom Topalov og Kamsky er nettopp avsluttet i Sofia, en match Topalov vant greit. Han kvalifiserte seg dermed til å spille en match om verdensmestertittelen mot Viswanathan Anand senere i år.

Men, det tok ikke FIDE lang tid å skape usikkerhet rundt arrangementet.

Les også: Full forvirring og totalt kaos

Mange har alt begynt å glede seg til september, da matchen skal gå. Det vil si, det skal den altså ikke. Nå har FIDEs presidentskap bestemt seg for å utsette VM til neste år, senest i april. Foreløpig har de ikke gitt noen grunn til utsettelsen, men det er vel ikke utenkelig at det har noe med penger å gjøre.

En fordel har vi likevel denne gangen, det er avgjort hvem som skal spille. Vi får håpe FIDE til slutt klarer å bestemme seg for en dato, og at det melder seg en arrangør som kan tilfredsstille kravene fra både spillere og forbund.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

FIDE har i alle fall lagt matchen ut på anbud, så får vi vente og se hvem som slår til, og hvilke premier de kan skilte med.

Vi har vel neppe hørt det siste i denne saken.

Siste nytt

 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jarstein skadet, Hertha tapte

  Hertha Berlin måtte tåle sitt første serietap for sesongen da Werder Bremen vant 3-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein måtte byttes ut i pausen etter at han fikk en støtskade i låret, melder NTB.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal