NRK Meny
Normal

Sjakk-VM kan avgjøres i dag

I dag spilles det nest siste partiet i VM-matchen mellom Viswanathan Anand og Vladimir Kramnik. Anand trenger kun et halvt poeng for å vinne.

Kramnik-Anand VM 2008
Foto: Henning Kaiser / Scanpix/AFP

Følg VM direkte fra kl.15.30 (ekstern lenke)

Anand har ennå to matchballer å gå på. Om han ikke klarer å ta poeng i dag, får han en ny sjanse på fredag. Vi får håpe at Kramnik klarer å stramme seg opp å fortsette sitt gode spill også i dagens parti, slik at matchen blir så spennende som mulig.

Vladimir Kramnik

En småfornøyd Kramnik etter seieren.

Foto: Wolfgang Rattay / Scanpix/Reuters

Skulle Kramnik klare den utrolige bragden å vinne de to siste partiene blir det tiebreak på søndag. Dette vil i så fall bli en morsom dag for publikum. Først spilles 4 hurtigsjakkpartier. Ved uavgjort spilles så to lynpartier. Skulle det fortsatt stå likt spilles et såkalt armageddon-parti. Her får hvit 6 minutter på klokka mot svarts 5, men hvit må vinne. Ved uavgjort vinner svart.

Besøk sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Anand fortsatt nummer en

Til tross for tapet i tiende runde er Anand fortsatt nummer en på den uoffisielle verdensrankingen. Han ligger nå likt med Veselin Topalov med 2791 poeng. Anand må med andre ord gjøre det skarpt i de to siste partiene for å beholde tronen. Han trenger 1,5 poeng, noe som vel skal godt gjøres.

Den uoffisielle verdensrankingen(ekstern lenke)

Knusende seier

Kramnik lot det i alle fall ikke være tvil om hvor skapet skulle stå i det tiende partiet, som han vant på bare 29 trekk.

Dette er sluttstillingen, hvit trakk akkurat De6! Og svart ga opp.

Parti 10 sluttstilling

Ved første øyekast kan det virke noe rart at Anand ga opp her, men en litt nærmere titt på stillingen viser at både svarts springer og løper er i hardt vær, og kun en av dem kan berges. Hvit truer trekk som Te7 som vinner løperen på e6, og Db4 truer med å fange springeren på a4. Det er varianter som berger hesten, men de vil føre svart opp i en håpløs stilling.

Det blir spennende å se dagens parti. Har Anand kommet seg etter denne kalddusjen?

Siste nytt

 • Blir yngste nordmann i PGA

  Viktor Hovland har sikret seg sponsorinvitasjon til en PGA-turnering neste år etter storspill i Florida. Hovland representerer Miklagard golfklubb og Oklahoma State University, skriver Norsk Golf. 21-åringen blir tidenes yngste nordmann i en PGA-turnering.

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag