Sjakk

Oppsummert

 • 14.30: Redaksjonsmøte med NRKs sjakkeksperter og programleder Line Andersen. Ekspertene analyserer muligheter og fallgruver før dagens parti.
 • Spol deg tilbake i sendingen for å se ekspertenes analyser.
 • Se det tolvte VM-partiet her fra kl. 15.40.
 • Frankrike vil ha sjakk inn i OL

  Det franske sjakkforbundet ønsker å få sjakk på OL-programmet under sommerlekene i Paris i 2024. Forbundet skriver selv på sine nettsider at presidenten i Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE), Arkadi Dvorkovitsj, offisielt har lansert sjakk som kandidat til en ny sport til lekene i Paris om fem år. Forslaget skal diskuteres i et møte med Den internasjonale olympiske komité (IOC) onsdag.

  Magnus Carlsen med VM-pokalen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen
 • Magnus Carlsen til topps

  Magnus Carlsen spilte remis mot Anish Giri i siste runde av Wijk aan Zee-turneringen i sjakk. Dermed vant han turneringen for sjuende gang. I fjor slo han Giri i omspill om seieren. Han er nå ubeseiret i 41 strake partier.

  Carlsen vant.
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Carlsen festet grepet om ledelsen

  Magnus Carlsen leder Wijk aan Zee-turneringen i Nederland alene etter lørdagens seier over Jan-Krzysztof Duda. Han leder turneringen et halvt poeng foran nederlandske Anish Giri, og det er nettopp de to som møtes i det avgjørende partiet søndag. Da spiller Carlsen med svarte brikker. Unngår Carlsen tap mot Giri søndag, har han vunnet storturneringen i Nederland for sjuende gang.

  FIDE SJAKK-VM
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Kjapp remis for Magnus Carlsen

  Allerede etter 25 trekk ble det remis for Magnus Carlsen i fredagens sjakkparti i Wijk aan Zee-turneringen. Da ble han enig med aserbajdsjaneren Teimour Radjabov at nok var nok. Dermed står den norske verdensmesteren med 7,5 av 11 mulige poeng.

  Magnus Carlsen
  Foto: ANTON VAGANOV / Reuters
 • Sjakkforbundet vil ha VM-kamp

  Norges Sjakkforbund søker om å få Magnus Carlsens VM-kamp i 2020 på norsk jord. – Vi har fått utrolig mange henvendelser siden Magnus vant i London for noen måneder siden, og alle ønsker at det endelig skal bli en VM-kamp i Norge hvor man selv kan være til stede og følge disse spennende partiene, sier Geir Nesheim, forbundets generalsekretær, til NRK. Forbundet har satt en frist på en måned for norske samarbeidspartnere til å ta kontakt. Norge ønsket også å arrangere kampen i 2018, men da endte den opp i London, hvor Carlsen forsvarte VM-tittelen.

  Geir Nesheim, generalsekretær i Norges Sjakkforbund
  Foto: Roy Kenneth Sydnes / NRK
Sjakk-VM

Siste nytt

 • Mikkelsen i teten i Rally Sweden

  Andreas Mikkelsen er sammen med Esapekka Lappi nummer to i Rally Sweden. Han er 54,5 sekunder bak sammenlagtleder Ott Tänak før søndagens avslutning. Rally Sweden rundes da av med tre fartsprøver.

  Mikkelsen
  Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
 • Sala gravlagt etter flystyrt

  Over 3000 mennesker møtte opp i fotballlspilleren Emiliano Salas begravelse i hjembygden hans i Argentina. Sala omkom da flyet som skulle frakte ham fra Nantes til sin nye hjemby og klubb Cardiff, styrtet 21.januar.

  Salas begravelse
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP
 • Horneland med sin første RBK-seier

  Rosenborg hadde få problemer mot svenske Sundsvall i lørdagens treningskamp i Abrahallen. I Eirik Hornelands første seier som RBK-trener ga ikke trønderne seg før det sto 5-1 på måltavla. Tidligere lørdag vant Stabæk 2-1 over Strømmen, mens Kristiansund slo Ranheim 3-2.

  Eirik Horneland
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal