NRK Meny
Normal

Sivertzen er ikke ved bevissthet

Snøbrettkjører Stian Sivertzen er innlagt på Ullevål sykehus på grunn av alvorlig sykdom. Tilstanden beskrives som kritisk.

Stian Sivertzen

SYK: Landslagskjører Stian Sivertzen ble brått dårlig etter å ha vært i Finland.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

- Stian har fått en infeksjon i kroppen og årsaken er ukjent, forteller Stians far Morten Sivertzen.

– Meget alvorlig

Sowboardforbundet kom med en ny pressemelding søndag kveld:

«Tilstanden til Sivertzen defineres som kritisk og han er ikke ved bevissthet. Det er en meget alvorlig situasjon. Årsaken til sykdommen er som sagt ukjent og har ikke sammenheng med fall på snowboard eller annen ulykke i nyere tid. Han ligger nå på intensivavdelingen på Oslo universitetssykehus (Ullevål) og får den beste hjelpen han kan få.», står det i pressemeldingen.

Sivertzen, som har to bronsemedaljer fra X Games og en femteplass fra OL i Sotsji, var nylig på trening i Finland.

- Stian er en sterk person som har kommet seg etter alvorlig skade før. Det er dette vi fokuserer på nå og at han skal klare å kjempe seg gjennom dette også, sier landslagssjef Thomas Harstad.

– Kritisk og vanskelig

Da 26-åringen kom hjem følte han seg uvel og ble etter hvert lagt inn på sykehuset i Drammen.

Fredag ble han overført til Ullevål sykehus.

– Det er kritisk og vanskelig, men han får den beste behandlingen han kan få, sier Morten Sivertzen på vegne av familien.

Sivertzen har vært blant Norges beste snøbrettkjørere i en årrekke.

Var delvis lam

I 2009 kjempet han seg tilbake fra en alvorlig skade. Under prøve-OL i Vancouver i falt Sivertzen stygt og ble lagt i kunstig koma.

Han hadde en rekke skader, blant annet to brudd i ryggen. Da han våknet viste det set at han var blitt delvis lam.

Men Sivertzen trente seg tilbake. I 2012 vant han verdenscupen sammenlagt.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale