NRK Meny
Normal

Sitte-sandvolleyball i Vågen

- Det er helt fantastisk at vi kan bruke muligheten nå til å vise fram idretten vår.

Sitte-sandvolleyball
Foto: Yngvild Schei / NRK

Primus motor for sitte-sandvolleyballprosjektet, Erling Trondsen skal nå prøve å få idretten til å bli en offisiell konkurranse som går parallelt med arrangementet i Stavanger.

- Nå er det kun et prøveprosjekt for å teste ut reglement og praktiske ting rundt. Neste år skal vi prøve å få til en offisiell konkurranse. Kanskje en gang til og med få den opp på et internasjonalt nivå.

Alle lagene er fra Rogaland, blant annet fra idrettsforbundet, fylkeskommunen og Trondsens eget lag. De har invitert politikere og ledere innen forbundet for å vise fram sporten.


Ekstremt sosialt

- Se på dem! Det er jo så givende å spille sitte-sandvolleyball. Man ler og koser seg. Det er en kjempesosial sport der man sitter tett sammen, og kravene til fysikken er langt mindre. Her er det mer fokus på teknikk og taktikk.

Trondsen har en lang merittliste bak seg. Han har 13 gull i paralympics i svømming, og i 1980 deltok han i både svømming og sitte-volleyball. Han bruker nå sin erfaring på å bygge opp den nye sporten, sitte-sandvolley. Han har amputert begge bein under kneet, men er likevel en av de beste i sanden.


Økt aktivitet

Merete Skardal, fagkonsulent for idrett for funksjonshemmede tror dette prosjektet kan bidra til en større rekruttering.

- Vi vil ha en inkulderende idrett. En idrett der alle kan delta uavhengig av fysikken. Det er en ekstrem utfordring å rekruttere nye utøvere, så dette ser vi på som en kjempemulighet.

Tiltaket er en del av et tredelt prosjekt der forbundet forsøker å få mer aktivitet blant funksjonshemmede, innvandrere og inaktive voksne.

- Det at vi kan gjøre dette under VM gir oss det lille ekstra. Da vil flere se oss, legge merke til oss, og kanskje til og med få lyst til å prøve, sier Skardal til NRK.

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag