Sitte-sandvolleyball i Vågen

- Det er helt fantastisk at vi kan bruke muligheten nå til å vise fram idretten vår.

Sitte-sandvolleyball
Foto: Yngvild Schei / NRK

Primus motor for sitte-sandvolleyballprosjektet, Erling Trondsen skal nå prøve å få idretten til å bli en offisiell konkurranse som går parallelt med arrangementet i Stavanger.

- Nå er det kun et prøveprosjekt for å teste ut reglement og praktiske ting rundt. Neste år skal vi prøve å få til en offisiell konkurranse. Kanskje en gang til og med få den opp på et internasjonalt nivå.

Alle lagene er fra Rogaland, blant annet fra idrettsforbundet, fylkeskommunen og Trondsens eget lag. De har invitert politikere og ledere innen forbundet for å vise fram sporten.


Ekstremt sosialt

- Se på dem! Det er jo så givende å spille sitte-sandvolleyball. Man ler og koser seg. Det er en kjempesosial sport der man sitter tett sammen, og kravene til fysikken er langt mindre. Her er det mer fokus på teknikk og taktikk.

Trondsen har en lang merittliste bak seg. Han har 13 gull i paralympics i svømming, og i 1980 deltok han i både svømming og sitte-volleyball. Han bruker nå sin erfaring på å bygge opp den nye sporten, sitte-sandvolley. Han har amputert begge bein under kneet, men er likevel en av de beste i sanden.


Økt aktivitet

Merete Skardal, fagkonsulent for idrett for funksjonshemmede tror dette prosjektet kan bidra til en større rekruttering.

- Vi vil ha en inkulderende idrett. En idrett der alle kan delta uavhengig av fysikken. Det er en ekstrem utfordring å rekruttere nye utøvere, så dette ser vi på som en kjempemulighet.

Tiltaket er en del av et tredelt prosjekt der forbundet forsøker å få mer aktivitet blant funksjonshemmede, innvandrere og inaktive voksne.

- Det at vi kan gjøre dette under VM gir oss det lille ekstra. Da vil flere se oss, legge merke til oss, og kanskje til og med få lyst til å prøve, sier Skardal til NRK.

Siste nytt

 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sverige rykket opp

  Sverige måtte slå Russland i den siste nasjonsligakampen for å vinne gruppen, og også rykke opp til øverste nivå. Victor Lindelöf sendte svenskene i føringen tidlig, og Marcus Berg punkterte kampen i 2. omgang. Dermed rykker Sverige opp.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Serbia trolig Norges motstander

  Skottland sørget med seier over Israel for at de er beste gruppevinner i C-divisjonen i nasjonsligaen. Norge er da nummer to, og møter 3.-rangerte Serbia til omspill om EM-plass, med mindre de tar seg videre gjennom den vanlige EM-kvalifiseringen.

  UEFA Nations League - League C - Group 4 - Serbia v Lithuania
  Foto: Marko Djurica / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9