Sitte-sandvolleyball i Vågen

- Det er helt fantastisk at vi kan bruke muligheten nå til å vise fram idretten vår.

Sitte-sandvolleyball
Foto: Yngvild Schei / NRK

Primus motor for sitte-sandvolleyballprosjektet, Erling Trondsen skal nå prøve å få idretten til å bli en offisiell konkurranse som går parallelt med arrangementet i Stavanger.

- Nå er det kun et prøveprosjekt for å teste ut reglement og praktiske ting rundt. Neste år skal vi prøve å få til en offisiell konkurranse. Kanskje en gang til og med få den opp på et internasjonalt nivå.

Alle lagene er fra Rogaland, blant annet fra idrettsforbundet, fylkeskommunen og Trondsens eget lag. De har invitert politikere og ledere innen forbundet for å vise fram sporten.


Ekstremt sosialt

- Se på dem! Det er jo så givende å spille sitte-sandvolleyball. Man ler og koser seg. Det er en kjempesosial sport der man sitter tett sammen, og kravene til fysikken er langt mindre. Her er det mer fokus på teknikk og taktikk.

Trondsen har en lang merittliste bak seg. Han har 13 gull i paralympics i svømming, og i 1980 deltok han i både svømming og sitte-volleyball. Han bruker nå sin erfaring på å bygge opp den nye sporten, sitte-sandvolley. Han har amputert begge bein under kneet, men er likevel en av de beste i sanden.


Økt aktivitet

Merete Skardal, fagkonsulent for idrett for funksjonshemmede tror dette prosjektet kan bidra til en større rekruttering.

- Vi vil ha en inkulderende idrett. En idrett der alle kan delta uavhengig av fysikken. Det er en ekstrem utfordring å rekruttere nye utøvere, så dette ser vi på som en kjempemulighet.

Tiltaket er en del av et tredelt prosjekt der forbundet forsøker å få mer aktivitet blant funksjonshemmede, innvandrere og inaktive voksne.

- Det at vi kan gjøre dette under VM gir oss det lille ekstra. Da vil flere se oss, legge merke til oss, og kanskje til og med få lyst til å prøve, sier Skardal til NRK.

Siste nytt

 • Landskamper ikke i fare for Normann

  Midtbanespilleren Mathias Normann forlot banen med det som lignet en hamstringskade i Norwichs bortekamp mot Everton lørdag.

  Nå kommer Normanns agent Imad El Hammichi med en beroligende melding før de kommende VM-kvalifiseringskampene.

  Han bekrefter overfor NRK at det ikke er noen grunn til å frykte at Normann blir satt ut av spill fremover.

  – Det var kun krampe, landskampene er ikke i fare, opplyser El Hammichi til NRK lørdag kveld.

  Det er gode nyheter for landslagssjef Ståle Solbakken, som tar ut troppen til de kommende VM-kvalikkampene kommende tirsdag. Tyrkia-kampen (borte) spilles 8. oktober.

  OuuGWq1wlL8
  Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters
 • Hynne med god 800 meter på Bislett

  Hedda Hynne leverte en god 800 meter under Kvalheimmila på Bislett stadion lørdag kveld. Tiden 2.01,30 er blant hennes bedre denne sesongen.

  Etter å ha levert en meget sterk fjorårssesong, der hun forbedret norgesrekorden med nesten to sekunder, har ikke Hynne fått til de beste tidene denne sesongen. Hennes årsbeste fra Stockholm i juli lyder 1.59,82 og er klart bak norgesrekorden på 1.58,10.

  Selv om tiden er blant Hynnes bedre denne sesongen, hadde hun nok håpet på bedre lørdag. For elleve dager siden leverte hun 1.59,98 i Sveits, og hun satte norsk bestenotering på 600 meter i Bergen sist lørdag, så formen har vært stigende.

  Lørdag hadde hun med seg klubbvenninne Malin Nyfors som hare, men måtte ellers klare seg alene på tartandekket.

  (©NTB)

  Hedda Hynne
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ajers Brentford i ellevill målfest

  Kristoffer Ajer (bildet) og Brentford fortsetter å imponere i Premier League. Lørdag kveld sikret de et sterkt poeng hjemme mot Liverpool – i en kamp der lagene ikke ga seg før de hadde scoret tre hver.

  – Jeg vet ikke om ordet nyte er ordet. Det var en vill kamp. De fortjente sine tre mål, slik de spilte. Vi kunne åpenbart ikke håndtere med langpasningene deres, men vi skulle scoret flere mål, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen.

  Det var Brentford som åpnet scoringsfesten på Brentford Community Stadium.

  Et innøvd frisparktrekk etter en snau halvtime endte til slutt med at midtstopper Ethan Pinnock skled inn 1-0-ledelsen til enorm jubel blant hjemmefansen.

  Det tok likevel bare fire minutter før de var godt nede på jorden igjen, da Diogo Jota like bak ryggen på Ajer stanget inn utligningen.

  Han var involvert allerede da Mohamed Salah i det sjuende minutt var nær ved å sette sitt 100. Premier League-mål. Han ble slått gjennom av Diogo Jota, og Salah unngikk offsidefella fordi Ajer ikke var på linje med lagkameratene. Han rettet derimot selv opp ved å kaste seg inn mot mål og ryddet unna like før ballen passerte streken.

  – Jeg fikk en skikkelig vekker i den duellen. Jeg kjente også at det nappet godt i hamstringen da jeg klarerte. Det er nok en liten strekk, men jeg klarte å komme meg gjennom, sa Ajer, som likevel ikke tror landskampen mot Tyrkia om to uker er i fare.


  Etter hvilen fortsatte lagene i et periodevis heseblesende tempo.

  Men Fabinho vartet opp med noen sekunders ro da han prikket en perfekt ball til Mohamed Salah i bakrom like før timen var spilt. Egypteren takket og bukket, og satte inn sitt 100. Premier League-mål på bare 151 kamper.

  Men kampen hadde enda flere scoringer i seg. Ajer var igjen involvert da han slo innlegget som senere endte med utligning signert Brentfords Vitaly Janelt. Kort tid senere sendte Curtis Jones Liverpool tilbake i føringen.

  Om hjemmefansen tok av ved den første og andre scoringen, gikk de av hengslene åtte minutter før slutt. Da sørget nemlig Yoane Wissa for 3-3 og kampens siste scoring.

  – Det var en vanvittig kamp. De hadde sine muligheter, men vi spilte virkelig bra, var solide og det var en god kamp selv for de nøytrale, sier Brentfords keeperhelt David Raya til BBC.

Sendeplan

Kl. Program Kanal