Sitte-sandvolleyball i Vågen

- Det er helt fantastisk at vi kan bruke muligheten nå til å vise fram idretten vår.

Sitte-sandvolleyball
Foto: Yngvild Schei / NRK

Primus motor for sitte-sandvolleyballprosjektet, Erling Trondsen skal nå prøve å få idretten til å bli en offisiell konkurranse som går parallelt med arrangementet i Stavanger.

- Nå er det kun et prøveprosjekt for å teste ut reglement og praktiske ting rundt. Neste år skal vi prøve å få til en offisiell konkurranse. Kanskje en gang til og med få den opp på et internasjonalt nivå.

Alle lagene er fra Rogaland, blant annet fra idrettsforbundet, fylkeskommunen og Trondsens eget lag. De har invitert politikere og ledere innen forbundet for å vise fram sporten.


Ekstremt sosialt

- Se på dem! Det er jo så givende å spille sitte-sandvolleyball. Man ler og koser seg. Det er en kjempesosial sport der man sitter tett sammen, og kravene til fysikken er langt mindre. Her er det mer fokus på teknikk og taktikk.

Trondsen har en lang merittliste bak seg. Han har 13 gull i paralympics i svømming, og i 1980 deltok han i både svømming og sitte-volleyball. Han bruker nå sin erfaring på å bygge opp den nye sporten, sitte-sandvolley. Han har amputert begge bein under kneet, men er likevel en av de beste i sanden.


Økt aktivitet

Merete Skardal, fagkonsulent for idrett for funksjonshemmede tror dette prosjektet kan bidra til en større rekruttering.

- Vi vil ha en inkulderende idrett. En idrett der alle kan delta uavhengig av fysikken. Det er en ekstrem utfordring å rekruttere nye utøvere, så dette ser vi på som en kjempemulighet.

Tiltaket er en del av et tredelt prosjekt der forbundet forsøker å få mer aktivitet blant funksjonshemmede, innvandrere og inaktive voksne.

- Det at vi kan gjøre dette under VM gir oss det lille ekstra. Da vil flere se oss, legge merke til oss, og kanskje til og med få lyst til å prøve, sier Skardal til NRK.

Siste nytt

 • Ødegaards Vitesse fikk bank av Ajax

  Serieleder Ajax ble et nummer for store for Martin Ødegaard og Vitesse i ligaen tirsdag. Kampen endte 4-2.

  Ajax topper æresdivisjonstabellen, men har kun tre poengs luke til PSV. Sistnevnte har i tillegg én kamp tilgode. Ødegaard og Vitesse er nummer seks.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Ny remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis mot Fabiano Caruana i storturneringen i Karlsruhe tirsdag. Carlsen spilte med svarte brikker og etter 71 trekk var det over med remis. Verdensmesteren har nå spilt 54 partier på rad uten tap i klassisk sjakk.

  carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Løke-show for Storhamar

  Heidi Løke scoret hele ni ganger da Storhamar slo Byåsen 26-21 og tok første stikk i sluttspillkvartfinalen i håndball. Lagvenninne Malene Aambakk stod for seks fulltreffere. I den andre kvartfinalen vant Molde 24-21 borte mot Larvik.

  løke
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal