NRK Meny
Normal

Siste dag i «retten» for Erik Tysse

13 timer i «rettssalen» i går, i dag skal partene legge frem prosedyrene sine i dopingsaken mot Erik Tysse i Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne i Sveits.

Erik Tysse på vei inn CAS-lokalene

Erik Tysse på vei inn CAS-lokalene

Foto: Margret Helland / NRK

Erik Tysse på vei inn CAS-lokalene

Erik Tysse med kofferten på vei til CAS i dag.

Foto: Margret Helland / NRK

- Det har vært en lang natt og nå trenger jeg å konsentrere meg om det som skal skje i dag, sa Erik Tysse på vei inn lokalene til CAS onsdag morgen.

Tysse var tydelig fokusert da han gikk ut av bilen utenfor lokalene til CAS i Lausanne litt før kl 09.00 i morges.

Han tok med seg kofferten, og svarte bare kort i forbifarten på spørsmål fra NRKs reporter.

Prosedyrer i dag

CAS har satt av to dager til ankesaken til Erik Tysse.

Tirsdag startet saken klokken 09.30 og først på kvelden var partene ferdige etter at uenighet mellom de sakkyndige førte til at tidsplanen ble sprengt.

I dag skal partene holde sine prosedyrer, og for Erik Tysses del betyr det at hans advokat Erik Flågan skal i aksjon.

Avgjørelse i løpet av en måned

CAS skal komme med dom i saken mot Tysse i løpet av en måned.

Blir han frikjent så kan han delta i VM i Sør-Korea i månedsskiftet august/september i år, mens dersom han blir dømt får han ikke konkurrere i store mesterskap før VM i Moskva i 2013.

Det var i mai i fjor at Tysse avga positiv dopingprøve under et stevne i Italia og tidligere i år ble han utestengt i to år av Norges Idrettsforbund.

Siste nytt

 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

 • Strømmen senka Sogndal

  Strømmen har hatt ein tung sesong i 1.-divisjon så langt, men fekk seg ein opptur då dei vann 1–0 heime mot Sogndal i dag. Sindre Mauritz-Hansen scora kampens einaste mål etter om lag éin time. Strømmen klatra dermed opp på kvalikplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal