NRK Meny
Normal

Siste åtte kamper: Bedre enn Italia

ROMA/OSLO (NRK) Norge har tatt flere poeng enn Italia siden laget tapte mot italienerne i fjor høst. Høgmos lag har også blitt like gjerrige.

Norge på Olympiastadion

SISTE FORBEREDELSER: Norge skal møte Italia på Olympiastadion der hjemmelaget aldri har tapt en kvalifiseringskamp. Her fra tirsdagens trening.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Norge har tapt både mot Italia og Kroatia. Men etter 0-2 tapet for italienerne på Ullevaal i den første gruppespillkampen, har likevel ting forandret seg. Norge har på de åtte siste kampene tatt ett poeng mer enn Italia og fire poeng mer enn Kroatia.

Gjerrige tross stortap

Norge har også blitt gjerrige og har nå identisk målforskjell med Italia i samme perioden, selv inkludert 1-5 tapet mot Kroatia (12-6 i målforskjell).

Norge-Italia 0-2

SEIER OVER NORGE: Italia vant 2-0 på Ullevaal Stadion i september 2014. Her scorer Simone Zaza.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg gleder meg over at vi har spilt oss til denne situasjonen. På de åtte kampene etter vi spilte mot Italia, har vi tatt et poeng mer enn dem. Utgangspunktet, at vi spiller om gruppeseier, er ekstremt motiverende, sa Høgmo på den siste pressekonferansen før kampen.

Høgmo poengterer at Italia har den kanskje beste kampstatistikken i Europa. Hjemmelaget har ikke tapt en kvalifiseringskamp på 2000-tallet i Italia. Men Høgmo har dratt til Roma med et forsvar som har tettet igjen.

– God timing

Italia-trener Antonio Conte ble irritert da han fikk spørsmål om at hans Italia-lag er svakere enn på lenge. Helten fra Kroatia-kampen, Jo Inge Berget, mener dette derimot er det rette tidspunktet å møte Italia.

Jo Inge Berget

GOD TIMING: Jo Inge Berget mener det er god timing å møte Italia nå, etter forandringer i laget.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Vi kan ikke tenke for mye på hva de har gjort tidligere. Dette er et nytt Italia samtidig som det har blitt et nytt Norge, som går for direkteplass til EM. Vi kan ikke tenke for mye på at de er altfor gode. Vi må tenke på oss selv, at dette skal vi ta. Vi har virkelig noe å spille for og gleder oss. Det er god timing med at vi er i flyten om dagen og Italia kanskje er på litt start med et nytt lag, sier Berget.

Et nytt lag

Og Italia, som har spilt mesterskapsfinale hvert sjette år siden VM-finalen i 1994 (tap mot Brasil), har forandret seg. EM-finalen i 2012 ble etterfulgt av miss i gruppespillet under VM. Da Italia sikret EM-plassen mot Aserbajdsjan var tre av spillerne i startoppstillingen igjen fra laget som entret banen mot Spania i EM-finalen for over tre år siden.

Snittlalderen var 27,2 år noe som er 1,6 år eldre i snitt enn de norske spillerne fra Malta-kampen.

Berget er klar på at de helt ærlig ser muligheten mot Contes Italia.

– Vi må ha tro på det. Vi har tro på det. Det er ikke bare noe vi går rundt og sier. Vi tror virkelig på det og føler at vi har vært bunnsolide og ikke sluppet inn mål de siste kampene, sier Jo Inge Berget til NRK.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Terreng
EM feltritt: Terreng
Terreng
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka