Sendte Northug-hets - truet Viasat med boikott

Sveriges ishockeylandslag truet med å boikotte Viasat resten av OL etter at kanalen kringkastet en av spillernes kommentarer om Petter Northug.

Patrik Berglund

Patrik Berglund er rasende over at en privat samtale ble sendt på Viasat.

Foto: Mark Humphrey / Ap

Northug

Berglund harsellerte over Northugs manglende suksess i OL.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

Ifølge aftonbladet.se var Sveriges landslagsspillere opprørt over at en kommentar fra Patrik Berglund ble sendt på TV selv om St. Louis Blues-spilleren ikke visste at han ble filmet.

Berglund skal ha kalt Northug en jävla sopa (søppel, red. anm.) og harselerte samtidig over nordmannens OL-nedtur.

Privat samtale

Hockeyspilleren trodde imidlertid dette var en privat samtale med kanalens ishockeyekspert Johan Tornberg, og skal ikke ha vært klar over at kameraene tok opp samtalen.

– Det var kun prat mellom meg og Johan, sier Berglund.

Krever beklagelse

Tre Kronor krevde en offentlig beklagelse fra Viasat, ellers ville spillerne nekte å stille opp i lengre innslag og besøk i kanalens OL-studio.

Noen timer etter at meldingen om boikotten kom, beklaget Viasat hendelsen.

– Det jeg kan si er at Viasat har gitt Berglund en unnskyldning for det som skjedde her om dagen. Dermed aksepterer vi det, sier den svenske landslagssjefen Tommy Boustedt til Aftonbladet.

Siste nytt

 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film
 • Jacob Noer scora to i sterk siger

  Lillehammer Ishockey tok ein sterk siger over Manglerud Star torsdag. Fjorårets «Get Rookie of the Year» Jacob Lundell Noer scora to av Lillehammers mål.

  NM Ishockey 4. Semifinale: Lillehammer - Sparta (5-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kloster Aasen skal vurdere søkere

  Det norske IOC-medlemmet Kristin Kloster Aasen har fått plass i evalueringskomiteen som skal vurdere kandidatene til vinter-OL i 2026. Calgary i Canada, italienske Milano/Cortina d'Ampezzo og Stockholm i Sverige er søkerbyene.

  Visepresident i Norges Idrettsforbund Kristin Kloster Aasen under et åpent møte i idrettsstyret på Olympiatoppen torsdag ettermiddag.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal