Sendte Northug-hets - truet Viasat med boikott

Sveriges ishockeylandslag truet med å boikotte Viasat resten av OL etter at kanalen kringkastet en av spillernes kommentarer om Petter Northug.

Patrik Berglund

Patrik Berglund er rasende over at en privat samtale ble sendt på Viasat.

Foto: Mark Humphrey / Ap

Northug

Berglund harsellerte over Northugs manglende suksess i OL.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

Ifølge aftonbladet.se var Sveriges landslagsspillere opprørt over at en kommentar fra Patrik Berglund ble sendt på TV selv om St. Louis Blues-spilleren ikke visste at han ble filmet.

Berglund skal ha kalt Northug en jävla sopa (søppel, red. anm.) og harselerte samtidig over nordmannens OL-nedtur.

Privat samtale

Hockeyspilleren trodde imidlertid dette var en privat samtale med kanalens ishockeyekspert Johan Tornberg, og skal ikke ha vært klar over at kameraene tok opp samtalen.

– Det var kun prat mellom meg og Johan, sier Berglund.

Krever beklagelse

Tre Kronor krevde en offentlig beklagelse fra Viasat, ellers ville spillerne nekte å stille opp i lengre innslag og besøk i kanalens OL-studio.

Noen timer etter at meldingen om boikotten kom, beklaget Viasat hendelsen.

– Det jeg kan si er at Viasat har gitt Berglund en unnskyldning for det som skjedde her om dagen. Dermed aksepterer vi det, sier den svenske landslagssjefen Tommy Boustedt til Aftonbladet.

Siste nytt

 • Molde slapp med skrekken

  Før kveldens returoppgjør mot Servette så det ut til at det skulle bli enkelt for Molde å ta seg videre i serieligaen. Men det skulle bli alt annet enn det.

  Moussa Diallo og Grejohn Kyei sørget for 3-2 sammenlagt og nerver i kampen. Sveitserne klarte imidlertid ikke å sette den tredje scoringen, og dermed slapp Erling Moe og Molde med skrekken.

  Dette betyr at de møter knalltøff motstand i Trabzonspor i neste runde.

  Switzerland Soccer Europa Conference League
  Foto: Martial Trezzini / AP
 • Positive koronatester i United

  Manchester United avlyser treningskamp mot Preston North End etter at flere spillere skal ha testet positivt på koronaviruset. Det bekrefter Preston på sine nettsider.

  De avventer nå svar på PCR-tester for å bekrefte tilfellene.

  United sier at de regner med at resten av sesongoppkjøringen kan gå som normalt. Deres neste kamp er mot Everton om ni dager.

  – Vi beklager forstyrrelsen for Preston og skuffelsen til våre fans, skriver United.

  Manchester United
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • RBK herjet – VIF med sterk seier

  Rosenborg fosser videre i serieligaen, mens Vålerenga røk ut med stil. For VIF hadde et «umulig» utgangspunkt da de skulle snu 0-4 mot Gent.

  Men med 2-0-seier på Intility Arena kunne de i det minste gå ut med hodet hevet. Det var Osame Sahraoui og Ivan Näsberg som sikret seieren.

  Rosenborg hadde på sin side full kontroll mot Hafnarfjordur, og vant 4-1 på Lerkendal. Det betyr at de er videre med 6-1 sammenlagt.

  Åge Hareides menn møter slovenske Domzale i neste runde.

  Conference League kvalifisering 2021: Rosenborg - Hafnarfjardar.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal